Roel van Leeuwen – Nieuwe stap richting de komst van de Pallas reactor in Petten: rol weggelegd voor Gerrit Zalm

Petten – Gerrit Zalm gaat zich bezig houden met de komst van de nieuwe Pallas reactor naar Petten.

De oud minister van Financiën en oud voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN Amro is bereid gevonden om een bestuurstafel voor te zitten met vertegenwoordigers van de Stichting Pallas en NRG.

Aan de bestuurstafel moeten afspraken worden gemaakt tussen de stichting, die de komst van een nieuwe onderzoeksreactor in Petten moet voorbereiden en NRG, de exploitant van de huidige reactor.

Minister Bruins van Medische Zorg en Sport laat in een brief aan de Tweede Kamer weten te verwachten, dat er rond de zomer belangrijke stappen gezet kunnen worden als het gaat om de komst van de Pallas reactor. Dit jaar moet duidelijk worden of private financiers zijn om het project te doen laten slagen.

Met behulp van de reactor, die er rond 2025 moet staan en circa 600 miljoen euro zal kosten, moeten nieuwe nucleaire medicijnen worden ontwikkeld en geproduceerd.

Volgens Bruins is het van belang, dat er de komende periode afspraken worden gemaakt tussen Stichting Pallas en NRG over bijvoorbeeld de eventuele overdracht van onderdelen van NRG en een gedeelde toekomststrategie.

Helderse Courant, 23 maart 2019, 00:04

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190323_37013010/nieuwe-stap-richting-de-komst-van-de-pallas-reactor-in-petten-rol-weggelegd-voor-gerrit-zalm

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gerrit+Zalm
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pallas+reactor+in+Petten
https://robscholtemuseum.nl/?s=NRG

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image