Rodi – Kees Wieringa stopt als directeur bij Kranenburgh

BERGEN – Kees Wieringa stopt als directeur van Kranenburgh. Dat liet hij vandaag in een brief aan de medewerkers van Kranenburgh weten.

‘Wij hebben de afgelopen jaren met elkaar een fantastisch inspirerende culturele buitenplaats gecreëerd, geweldige tentoonstellingen gemaakt, een mooie en warme organisatie opgebouwd’ zegt hij in de brief. ‘We hebben een verdienmodel ontwikkeld met hoge bezoekersaantallen, horeca, winkel en een netwerk van begunstigers waar wij enorm trots op kunnen zijn. Dankzij de bestuurders, de politiek, de sponsoren, de vrienden, de stakeholders, de kunstenaars, het publiek en alle medewerkers van Kranenburgh, het Sterkenhuis, de Kunstuitleen, VVV en het KCB hebben wij dit wonder tot stand kunnen brengen. Daar ben ik iedereen zeer dankbaar voor. Persoonlijk heb ik mij enorm kunnen ontwikkelen dankzij deze zeer vruchtbaar gebleken voedingsbodem. Door de enorme energie en inspiratie die Kranenburgh oplevert konden veel mensen boven zichzelf uitstijgen, zoals ik zelf ook heb ervaren. Kortom, ik ben ontzettend trots op mijn tijd bij Kranenburgh en op dat, wat ik nu achterlaat. Ondanks dat het op bestuurlijk niveau niet allemaal even makkelijk is gegaan kijk ik terug op een bijzondere periode met louter hoogtepunten. Mij is de kans geboden dit af te kunnen sluiten met een enorm slotakkoord over stilte in de kunst, waarvoor ik nogmaals iedereen bedank. Totdat er meer duidelijk is over een opvolger blijf ik nog even directeur van het mij zo dierbare Kranenburgh. Ik wens jullie, de medewerkers, de kunstenaars, de bestuurders, de toezichthouders en stakeholders enorm veel succes en weet zeker dat het een prachtige toekomst wordt.’
Kees Wieringa is vandaag niet aanwezig voor commentaar.

Rodi, maandag 14 december 2015 – 12:07

http://www.rodi.nl/widgets/1696-bergen/nieuws/1289874-kees-wieringa-stopt-als-directeur-bij-kranenburgh

1 Comment

  1. Ik hoop dat deze brief wordt opgenomen in de collectie van de afdeling Vaderlandse Geschiedenis van het Rijksmuseum, omdat hij zo’n mooi tijdsbeeld geeft. Ik weet absoluut niet wat er bij museum Kranenburg speelt en dat mag ik kennelijk ook niet weten. Wat hier staat is het volgende; Ik heb alles top gedaan en alles is top gegaan. Toch ga ik weg, doei! Iemand die zo’n brief durft te schrijven, ziet het publiek als kritiekloze makke schapen en zijn personeel als wezels die als de dood zijn om hun baan te verliezen. Daardoor ontbreekt iedere noodzaak om waar dan ook verantwoordelijkheid over af te leggen.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.