Robin Corbee – Week (429): Overslot

2017 staat in het teken van een groot vraagstuk: wat gaat er met Hoeve Overslot gebeuren? 31 december dreigde de ontruiming, maar die is uitgesteld. Nieuwe ogen kijken naar het bijzondere Overslot, want bijzonder is het zeker. Mijn eerste kennismaking met deze plek staat mij nog helder voor de geest. Het oude gebouw betoverde mij direct met zijn charmes, boeken, vrolijke muziek en zijn fascinerende schatten. Maar Overslot is meer dan dat: het is een ontmoetingsplek voor creatieve geesten om te lachen, te feesten en om soms een traantje te laten. Hier is mijn schrijverij in een stroomversnelling gekomen: kunstenaar Rob Scholte stelde mij daar voor aan zijn uitgever en een jaar later was mijn column bundel Het leven is Fanspastisch een feit. Ik ben er geknuffeld en gekust, men heeft daar het glas op mij geheven. Deze plek is een veilige haven voor veel mensen, een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Maar zal het zo blijven? Hoge heren willen deze prachtige plek weg hebben, het strippen van zijn schatten en er iets hips neerzetten. Hebben wij daar behoefte aan? Is het in deze tijd vol dreiging en narigheid niet belangrijker om toevluchtsoorden zoals in Egmond aan de Hoef te behouden? Hoeve Overslot is zo’n oord. Nee, het is niet nieuw of hip, maar wel onvervangbaar. Ik hoop dat wie er ook over Overslot gaat beslissen, zijn ogen opent en ziet wat ik zie. Ik wens iedereen een jaar vol kunst, muziek en gezelligheid toe. Een jaar mét Hoeve Overslot!

http://www.robincorbeeschrijft.nl/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image