Robert M Stockmann – Reactie + CNBC | Speakeasy | John Hardwood – Waters targets Deutsche Bank + Financieel Dagblad – ABN Amro in Vizier OM vanwege Dividend Strippen

Sticker ABN AMRO Bank (foto tenor.com)
ABN AMRO Intermediaire Distributie (foto ABN AMRO)
ABN AMRO (foto ABN AMRO)
Spaardoelen bij ABN AMRO (foto ABN AMRO)
Pin Sparen (foto ABN AMRO)
Ondernemer in privé (foto ABN AMRO)
ABN AMRO Recycling (foto ABN AMRO)
Groen (1) (foto ikevanvugt.nl)
Groen (2) (foto ikevanvugt.nl)

Bank (foto ABN AMRO)
The Money Tree (foto ABN AMRO)
Celebration Rainbow Sticker ABN AMRO (foto Giphy)

Reactie

Naar aanleiding van Tom Heneghan’s Putin Testifies to US Military Tribunals.
https://beforeitsnews.com/u-s-politics/2021/08/tom-heneghan-international-intelligence-expert-putin-testifies-to-us-military-tribunals-2583177.html

A very long writing on Who Done It, and who are the Bad Guys. These Stories also mention Banks, Like Deutsche Bank. Here’s Maxine Waters on Deutsche Bank.

Waters targets Deutsche Bank, and Trump

Gepubliceerd 13 feb. 2019

Maxime Waters targets Deutsche Bank, and Trump

Published Friday, 1 Feb 2019 | 1:00 AM CT | 02:32
https://www.cnbc.com/video/2019/02/01/waters-targets-deutsche-bank-and-trump.html
Waters is launching a Joint Investigation with House Intelligence Chair Adam Schiff. Their Goal is to understand why a Bank Trailed by Accusations of Money Laundering has done Business with Donald Trump.

Maxine Waters Its ‘Absolutely’ Appears We’re Headed Toward Trump’s Impeachment by Jeff Poor, 1 Feb 2019
https://www.breitbart.com/clips/2019/02/01/maxine-waters-its-absolutely-appears-were-headed-toward-trumps-impeachment/

Reacties
https://youtu.be/ESUJkJP52bo

Reactie (vervolg)

How many times this Bank was Unjustly Targeted I don’t know. Maybe it’s because People want to target Donald Trump and hence if they can not find anything, let’s target a Bank Trump uses. Also here in the Netherlands a Large Bank is Targeted, ABN Amro, whom, as I can recollect, has done No Crime at all. Yet it’s Frequently Targeted by the Current Dutch Establishment Media, with Ridiculous Petty Crime like

FD | ABN Amro opnieuw in vizier van OM vanwege dividendstrippen
woensdag 11 augustus 2021
https://knipselkrant-curacao.com/media/financieele-dagblad/fd-abn-amro-opnieuw-in-vizier-van-om-vanwege-dividendstrippen/

When then, after all these years, still Failing to Mention China or the Chinese Comminist Party, it somehow becomes a Very Strange Story and More of a Resume for Tom Heneghan.

ABN Amro opnieuw in Vizier van Openbaar Ministerie vanwege Dividend Strippen

ABN Amro Open Door Policy (foto ABN AMRO)
Pay! Ifoto ABN AMRO)
Buy It! (foto Giphy)
Lineaire Economie (foto tenor.com)

Liniaie Recycling en Circulaire Economie (foto ABN AMRO)

ABN Amro heeft de Markt woensdag verrast met een Beduidend Hogere Winst dan waarop Analisten hadden gerekend. Onder andere een Vrijval van Voorzieningen voor Slechte Leningen schraagde het Resultaat. Vanwege de Sneller Herstellende Economie kan de Bank toe met een Minder Goed Gevulde Stroppenpot.

In het Kort

• ABN Amro boekt over het eerste kwartaal van dit jaar een Winst van € 393 miljoen, terwijl Analisten op € 241 hadden gerekend.
• De Bank heeft opnieuw het Openbaar Ministerie achter zich aan.
CEO Robert Swaak gaat Extra Focus aanbrengen en de Product Portefeuille halveren.

Beleggers beloonden de Kwartaal Rapportage met een bijna 9% Hogere Beurs Koers. Ze keken naar de Stevig Opgelopen Kapitaal Positie, het Vooruitzicht van Dividend Betalingen in het najaar en lieten zich niet van de wijs brengen door het Nieuws, dat het Openbaar Ministerie de Bank weer Op de Korrel heeft genomen. Ook bleven ze Stoïcijns onder het Gegeven, dat de Inkomsten bij de Bank Onverminderd onder Druk staan door het Sombere Rente Klimaat, terwijl de Kosten juist zijn opgelopen. Vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar kwam het Operationele Resultaat ruim een derde lager uit.

Optisch ziet het er goed uit voor de derde Bank van Nederland. Het tweede kwartaal werd afgesloten met een Netto Winst van €393 mln, vergeleken met een Verlies van € 5 miljoen in Dezelfde Periode vorig jaar en een Min van € 54 miljoen in de eerste drie maanden van dit jaar. Die Min was vooral het Gevolg van de Schikking van € 480 miljoen met het Openbaar Ministerie voor het Onvoldoende Naleven van de Anti Witwas Regelgeving.

Onderzoek 

ABN Amro, dat voor 56% in handen is van de Staat, is echter nog niet van het Openbaar Ministerie af, zo bleek woensdag. De Bank meldde dat het Openbaar Ministerie Onderzoek doet naar de Rol van de Bank bij een Dubieuze Belasting Constructie. Tussen 2009 en 2013 schoof de Bank met Aandelen van het Ene naar het Andere Land. Hierdoor hoefde er Minder Dividend Belasting afgedragen te worden.

Het kan niet worden uitgesloten, ‘dat ABN Amro te maken krijgt met Financiële Gevolgen als een Resultaat van het Onderzoek’, schrijft de Instelling. ‘De Mogelijke Financiële Impact van het Onderzoek kan Op dit Punt Niet Betrouwbaar worden Ingeschat en er is Geen Voorziening Getroffen.’

In Eerdere Vergelijkbare Zaken zijn Geen Giga Boetes Uitgedeeld’, verklaart Analist Robin van den Broek van Mediobanca de Gelaten Reactie op de Beurs. Zakenbank Morgan Stanley kreeg vorig jaar van de Nederlandse Belastingdienst een Naheffing Opgelegd van € 39 miljoen voor het Onterecht Terugvorderen van Dividendbelasting. Geen Boete, waar Beleggers nerveus van worden.

In Afwachting van het Onderzoek van het Openbaar Ministerie heeft ABN Amro al wel een Last Genomen van € 79 mln voor een andere, in Duitsland spelende Dividend Kwestie. Ook hierbij werd met een List Dividend Belasting ontlopen.

Eenmalige Baten 

Tegenover deze Voorziening staan diverse Eenmalige Baten. Zo viel er € 34 miljoen aan Reserves Vrij uit de Private Bank Activiteiten in België. Er werd een Stevig Rendement geboekt op de Verkoop van ABN’s Belang in de Zweedse Fintech Tink. De Bank ontving ruim € 100 miljoen voor zijn Aandelen Belang. Na Aftrek van Eerdere Investeringen blijft er een Fors Bedrag over. Hoeveel wordt duidelijk bij de Cijfer Presentatie over het derde kwartaal. In het tweede kwartaal spreekt de Bank over een Boekwinst van minimaal € 41 miljoen.

De Bank is ondertussen Druk Bezig met een Focus Wijziging. CEO Swaak is van plan de Bank Toekomstbestendig te maken Door het Operationeel Model Radicaal te Vereenvoudigen en te Centraliseren. De Topman verwacht de Huidige Product Portefeuille van rond de 1.300 Producten uiterlijk in 2024 met ten minste de Helft Terug Gebracht te hebben.

Afbouw

De Verbouwing van andere Onderdelen van de Bank verlopen Voorspoedig. De vorig jaar Aangekondigde Afbouw van de wereldwijde Zakenbank Tak gaat Sneller dan Voorzien. Meer dan 80% van de Activiteiten, die in de Etalage waren gezet, is Van De Hand Gedaan. Voor het einde van het jaar zullen er nog maar € 2 miljard van de Aanvankelijke € 19 miljard aan Kredieten aan onder meer Handels en Energie Bedrijven in de Boeken staan.

Naast Krimpen en Versimpelen hoopt de Bank ook te Groeien. Swaak wil de Positie van ABN op de Nederlandse Hypotheek Markt Verder Uitbreiden. Ook wordt er Flink Geïnvesteerd in Kleine Bedrijven. Het Doel is een Marktaandeel van 20% in Beide Segmenten. In Noord West Europa gaan de inspanningen, naast het kleine MKB en Hypotheken, naar Vermogende Klanten en Zakelijk Bankieren.

Om Nieuwe Klanten op de Hypotheek Markt te veroveren gaat de Bank het Sterk Uitgeklede Online Merk Moneyo Nieuw Leven inblazen. Spaarbank Moneyou, dat zich wilde ontwikkelen tot een Bank naast de Bank, gaat zich weer richten op zijn Kern Markt Hypotheken. Ditmaal als Prijsvechter. Een Opvallende Stap. Afgelopen jaar nam de Online Bank juist Afscheid van zijn Toren Hoge Europese Ambities. In het Huidige Rente Klimaat was er Geen Droog Brood te verdienen met zijn Online Spaar Producten. Moneyou trok zich terug uit verschillende Europese Landen en het Online Betaal Platform Moneyou Go werd verkocht aan de Amsterdamse Fintech TM Pro.

Financieel Dagblad, datum onbekend

https://fd.nl/beurs/1407742/abn-amro-boekt-meer-winst-dan-verwacht-rkh1card0yyQ

Knipselkrant Curaçao, woensdag 11 augustus 2021

https://knipselkrant-curacao.com/media/financieele-dagblad/fd-abn-amro-opnieuw-in-vizier-van-om-vanwege-dividendstrippen/

https://beforeitsnews.com/u-s-politics/2021/08/tom-heneghan-international-intelligence-expert-putin-testifies-to-us-military-tribunals-2583177.html

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robert+M+Stockmann
https://robscholtemuseum.nl/?s=CNBC
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+Hardwood
https://robscholtemuseum.nl/?s=Financieel+Dagblad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Knipselkrant+Curaçao
https://robscholtemuseum.nl/?s=Maxime+Waters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Adam+Schiff
https://robscholtemuseum.nl/?s=House+Intelligence+Commission
https://robscholtemuseum.nl/?s=Donald+Trump
https://robscholtemuseum.nl/?s=Deutsche+Bank
https://robscholtemuseum.nl/?s=ABN+AMRO
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robert+Swaak
https://robscholtemuseum.nl/?s=Openbaar+Ministerie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Belastingdienst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dividend+Strippen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onterecht+Terugvorderen+Dividend+Belasting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Witwassen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Anti+Witwas+Regelgeving
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robin+van+den+Broek
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mediobanca
https://robscholtemuseum.nl/?s=Moneyou
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fintech
https://robscholtemuseum.nl/?s=Morgan+Stanley
https://robscholtemuseum.nl/?s=MKB
https://robscholtemuseum.nl/?s=Midden+Klein+Bedrijf
https://robscholtemuseum.nl/?s=Naheffing

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image