Rob van de Pas – Briefje aan onze minister president Mark Rutte

Briefje aan onze minister president Mark Rutte

Als je af en toe óók wat teksten of plaatjes communiceert op de sociale media – en dan bedoel ik Facebook, Twitter en in mindere mate Instagram – dan kun je nog weleens wat tumult veroorzaken. Daar moet ik niet verbaasd over zijn, want wie kaatst kan de bal verwachten. Ik zal het u eerlijk zeggen, ik doe het er soms ook om. Gewoon wat polemiek bedrijven. Een openlijke pennenstrijd tussen vakgenoten of mensen, die op hetzelfde denkniveau acteren.

Dat klinkt OSM én arrogant en zo is het ook bedoeld. Goede polemieken komen voort uit conflicterende standpunten, die de opponenten betogen. Ik vind zo’n pennenstrijd heerlijk. Echter, op één voorwaarde en dat is, dat je blijft schrijven op basis van wederzijds respect. Dat is weleens moeilijk, ook voor mij, want we schrijven met woorden, maar denken in plaatjes. Je mist daarbij de intonatie en de non verbale communicatie van je opponent en hetgeen je ‘gedrukt’ onder ogen krijgt. Ongewild vlieg je dan weleens uit de bocht.

Zo werd ik onlangs stevig aangesproken (lees schriftelijk gekapitteld) over het feit, dat ik een mondkapje draag, maar dát volstrekt zinloos vind en dat de horeca wat mij betreft per onmiddellijke ingang gewoon ‘OPEN’ kan. “Hé Van de Pas, ben je 180 graden gedraaid? Heb je het licht gezien, ben je eindelijk om?” Nou, ik ben niet zo maar om, maar heb vastgesteld, dat we met de kennis van nú een aantal zaken in pandemie bestrijding misschien in maart anders hadden moeten op lijnen.

Zijn die betweters allemaal helderziend, visionair of hebben ze tegen de wind in lopen schreeuwen? In ieder geval zijn ze niet gehoord in Den Haag, bij het RIVM of het OMT en is er al helemaal niet naar ze geluisterd. Hoe sneu is dat?

Naar aanleiding van een opmerking van één van mijn Corona Virus kritische Facebook vrinden heb ik, op zijn verzoek, maar een briefje gestuurd aan Mark Rutte, onze minister president. Noblesse oblige en iemand met Haagse roots moet het doen, toch?

Ministerie van Algemene Zaken
Drs Mark Rutte
Binnenhof 19,
2513 AA Den Haag

Bergen, 11 december 2020

Betreft Corona Virus en nog wat ander gedoe.

Geachte mijnheer Rutte, zijne Excellentie, beste Mark,

Zo dat is al weer even geleden dat wij als oude pen vrienden elkaar de maat namen of obligate kerstwensen en complimenten uitwisselden. Ga er maar even goed voor zitten.

Amice, hoe gaat het daar in het Koninkrijk Madurodam, jouw eigen Haagse Kaasstolp?

Ik schrijf je deze persoonlijke brief mede op verzoek van enkele van mijn rijke vrindjes van de Eeuwigelaan. Je weet wel, die weg met scheve bomen als je naar Bergen aan Zee rijdt en waar jij nauwelijks verbinding hebt op jouw oude Nokia 3310. Díe weg en díe vrindjes.

Met een paar van die zeer betrokken QUOTE 500 gasten heb ik bijna wekelijks een stevige polemiek over jouw ministers, jouw VVD, jouw coalitie, jouw RIVM, jouw OMT, jouw brede meerderheid in zowel de Eerste Kamer als Tweede Kamer en het enorme draagvlak voor jouw Corona Virus beleid onder de Nederlandse bevolking.

Als oud VVD’er, liberaal en goede pen vriend van jou acteer ik in die polemieken graag vanuit een positieve grondhouding. Het glas is bij mij eerder half gevuld dan half geleegd, dat weet jij als geen ander. En als het glas dan wordt gevuld, dan graag met een knappe wijn? In ieder geval iets uit de Robert Parker Ranking en ondanks dat ik inmiddels lid van de AA club ben, is dit een mooi bruggetje naar het horecabeleid van jouw ministers.

Wij van de Eeuwigelaan in Bergen vinden daar namelijk wat van en willen dat je de cafés en restaurants in de Heerlijkheid Bergen per onmiddellijke ingang weer toegankelijk maakt. Natuurlijk, dat is een uitdaging voor jou en dat zal de nodige polemiek veroorzaken. Maar ouwe Teflon gabber, daar kom jij mee weg, want jij komt met álles weg.

Wij in Bergen zijn gewoon vanaf volgende week jouw ultieme testcase voor het hele land. Ik reken op jouw gezonde verstand en dan regel ik, als kandidaat burgemeester, dat jouw VVD óók in de PC gebieden 1861, 1862 én 1865 weer op de kaart komt te staan.

High five en een dikke boks.

Met hartelijke groet,

Jouw libertijnse Robbie

Flessenpost uit Bergen, 11 december 2020

https://flessenpostuitbergen.nl/briefje-aan-onze-minister-president-mark-rutte

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rob+van+de+Pas
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mark+Rutte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Corona+Virus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bergen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eeuwigelaan

https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-0/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-1/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-2/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-3/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-4/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-5/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-6/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-7/