Rob Swart – Kwam de Zaanse Monet uit Rijnsburg?

Zaandam – Stadsgids, schrijver en fotograaf Jeroen Breeuwer denkt dat de laatste Monet die gevonden is geen Zaanse molen toont, maar een uit Rijnsburg.

De aquarel van een molen doet Breeuwer niet aan een Zaanse molen denken. Bladerend in het boek Monet in Holland ziet hij wel overeenkomsten met de molens die Monet in 1886 in de bollenstreek maakte.

Gert Schouten van de Stichting Monet in Zaandam betwijfelt of Breeuwer het bij het rechte eind heeft. Hotel De Beurs is volgens de beschrijving de eerste eigenaar van de aquarel. Dat is het hotel waar Claude Monet in 1871 logeerde. Pas in 1886 verbleef hij enige tijd in de bollenstreek.

Wel is Schouten blij dat er aandacht is voor de vondst en dat er meegedacht wordt. ,,Dan moeten de deskundigen later maar zeggen of het echt van Monet is en waar en wanneer het gemaakt is.

Zodra die zekerheid er is verwacht Schouten belangstelling op grotere schaal. Internationaal heeft nog nauwelijks iemand de vondst van een Monet gemeld. ,,Het is natuurlijk maar een klein werkje.’’

NHD, 10-10-2016, 16:41 (Update 10-10-2016, 16:41)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/zaanstreek/article28615861.ece/Kwam-de-Zaanse-Monet-uit-Rijnsburg_?lref=r_regionaal

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image