Rob Scholte te gast bij Tegenlicht Meetup Rotterdam

Tegenlicht Meetup Rotterdam wordt donderdagavond 23 oktober gehouden in De Nieuwe Banier, Banierstraat 1 , 3032 PA in Rotterdam. Deze meetup volgt de VPRO Tegenlicht uitzending van zondag 19 oktober op: http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/vooruitblik.html

We worden overspoeld met berichten over de dreiging van opkomende machten als China, India of Rusland. Europa lijkt machteloos op het wereldtoneel zowel op economisch als militair vlak. Verdeeld, bewegingsloos en in zich zelf gekeerd. Maar heeft Europa niet een unieke onverslaanbare kracht? Een kracht die we als vanzelfsprekend ervaren: smaak en kwaliteit.

Terwijl wij ons laten overstromen met de rommelproducten uit China en ons blauw betalen aan Amerikaanse spelletjes software koopt de rest van de wereld onze smaak, of het nu BMW’s uit Duitsland, horloges uit Zwitserland, jurken uit Parijs, tasjes uit Italië of hightech producten uit Eindhoven zijn. Zijn smaak en kwaliteit het Europese antwoord in tijden van geopolitieke strijd en economische angst? In het Tegenlicht Lab bouwt Jonathan Holslag, schrijver van De Kracht van het Paradijs, deze gedachten uit tot een nieuw inzicht.

Tijdens de Meet Up praten we verder; hebben historische en hedendaagse kunst- en cultuuruitingen een verbindende werking binnen Europa? Wat maakt merken als Lego en Mini etc. sterk en waarom zijn ze typisch Europees?

Meet Up vanaf 20:00 uur
Vooraf aan de Meet Up: vertoning aflevering in de theaterzaal 19:00 uur
Toegang is gratis.
Om 20:00 uur starten we dan in het theater met het gesprek, de fragmenten, de gasten, de zaal. Tussendoor een pauze met een borrel.

Info De Nieuwe Banier
De Nieuwe Banier is een bewonersbedrijf waar bewoners, professionele organisaties, overheid en bedrijfsleven elkaar ontmoeten, versterken en samenwerken.

Missie De Nieuwe Banier
Visie van De Nieuwe Banier. Wij zijn onze eigen ambassadeur naar de WE-samenleving. Als bewoners richten wij ons op het algemeen belang van onze lokale omgeving.

Beschrijving De Nieuwe Banier
De Nieuwe Banier is het bruisende hart en woonkamer van de wijk in het hart van de Agniesebuurt vlakbij het centrum van Rotterdam. Bewoners ontmoeten elkaar, maken kennis met elkaar, komen samen om zelfstandig dan wel met ondersteuning te werken aan de eigen ontwikkeling.

De Nieuwe Banier biedt unieke ruimte voor ontwikkeling op het gebied cultuur, ontmoeting, theater, dans en muziek en dit alles gerund door/voor en met de bewoners.

Maar de Nieuwe Banier is meer, zo zijn wij een :
Wijkkeuken
Energielab
Dansstudio
Up-cycle inzamelpunt voor grondstoffen
Aanschuifkantoor
Kennis-knooppunt
Creatielab
Dansstudio
Huiskamer van de wijk
Kiemplek
Kinderbieb
Theater
Zwerfboekenhuis
ZZP-Café

De Nieuwe Banier
Banierstraat 1
3032 PA Rotterdam
Tel: 31 / 10 – 8460341
https://www.facebook.com/denieuwebanier
informatie@denieuwebanier.nl

https://www.facebook.com/events/561808670614916/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image