Rob Scholte – Shelter

Kunstenaar Rob Scholte stelt werk tentoon diep in de mergelgrotten van de Cannerberg. Als symbolische bescherming tegen de stille oorlog boven de grond. Onder de titel ‘Shelter’.

Het werk van Scholte, N8W8, is een verwijzing naar de Nachtwacht van Rembrandt die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verborgen in een van de Maastrichtse grotten.

Het werk is gebaseerd op zijn Embroideries: geborduurde replica’s van kunstwerken, bezien van de achterzijde waardoor de ambachtelijkheid van kunst bloot ligt. Je ziet de steken van de maker. Scholtes N8W8 toont de geborduurde Nachtwacht. Op ware grootte.

N8W8 wordt tentoongesteld aan het eind van het 8 kilometer lange gangenstelsel, om voor dit eerste bezoek alle aandacht naar de unieke locatie te kunnen laten uitgaan. Het werk is alleen zichtbaar door lampen die bezoekers meebrengen.

Het voormalige NATO-hoofdkwartier in de Cannerberg is na een jarenlange sanering opengesteld.
Een team van gidsen staat voor u klaar om u rond te leiden en te vertellen over wat zich in de tijd van de Koude Oorlog heeft afgespeeld in dit deel van de Boschberggroeve.
Daar is het project SHELTER van kunstenaar Rob Scholte, een samenwerkingsproject met Odapark, center for contemporary art Venray, te bezichtigen.

U kunt nu toegangskaarten bestellen.

De N8W8 in de Cannerberg is alleen te bezoeken in groepsverband door boeking, ook individueel, vooraf, één weekeinde per maand tot in december 2014.

Voor euro 6 per per persoon kunt u hier een plek reserveren tijdens een van de weekendexcursies. De excursie duurt ongeveer 2 uur.

Rondleidingen 2014:
13-14 september 14.00 uur
18-19 oktober 14.00 uur
22-23 november 14.00 uur
20-21 december 14.00 uur

Bij de groeve zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.
Het adres is:
Cannerweg 798
6213 ND, Maastricht

De excursies worden verzorgd door gidsen van Stichting het Limburgs Landschap.

Bezoek voor meer informatie de website van Odapark en voor een boeking de website van het Limburgs Landschap.

http://www.limburgs-landschap.nl/item/excursies-nato-hoofdkwartier

Let op!
-Zorg voor goed schoeisel en warme kleding. Het is slechts 9 graden en erg vochtig.
-Kinderen mogen alleen mee onder begeleiding van volwassenen, de rondleiding is niet toegesneden op kinderen onder 12 jaar.
-U betreedt het gangenstelsel op eigen verantwoording!