Rob Scholte opent Het Kunstenaarsbal 2015

Festival met nieuwe generatie kunstenaars, djs, meesterpianist Wibi Soerjadi en Rotterdamse partygoeroe Ted Langenbach

11 mei 2015, Amsterdam, The Netherlands

Samenvatting
Beeldend kunstenaar Rob Scholte opent de derde editie van Het Kunstenaarsbal op zaterdag 23 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam. Tijdens dit multidisciplinaire kunstenfestival van Donker Collective en SSBA Salon komen de werelden van beeldende kunst, fotografie, performance, theater, film, audiovisuele kunst en muziek bij elkaar. Meesterpianist Wibi Soerjadi zal een speciaal optreden verzorgen, terwijl er werk van jonge kunstenaars wordt getoond door galeries als Peter Klashorst Gallery, Amsterdam Street Art, Deborah Bowmann en No Man’s Art Gallery.

Platform voor de kunstenaars van de toekomst
‘Op Het Kunstenaarsbal presenteren we met name het werk van jonge kunstenaars, terwijl we ook samenwerken met gevestigde namen uit de kunstwereld zoals Rob Scholte, Peter Klashorst, Ted Langenbach en Wibi Soerjadi,’ zegt initiatiefnemer Fela Donker (26). ‘Onze missie is om het publiek op een aantrekkelijke manier kennis te laten met kunst en tegelijkertijd jonge kunstenaars een podium voor hun werk te bieden. In die zin fungeren we als een platform voor de kunstenaars van de toekomst.’

Eregast Rob Scholte & meesterpianist Wibi Soerjadi
Het Kunstenaarsbal start overdag al met een gratis toegankelijke expositie en wordt ’s avonds afgesloten met een feest verspreid over diverse zalen van de monumentale Stadsschouwburg aan het Leidseplein. Beeldend kunstenaar Rob Scholte, sinds de jaren 80 een van de bekendste Nederlandse kunstenaars, is eregast en opent Het Kunstenaarsbal. ‘Ik ondersteun dit initiatief van harte. Het is voor jonge kunstenaars vrijwel altijd een worsteling om een publiek te vinden en daarom is zo’n groot evenement als Het Kunstenaarsbal extra bijzonder en belangrijk,’ aldus Scholte. Tijdens het bal treedt ook meesterpianist Wibi Soerjadi op – een unicum, want het is de eerste keer dat Soerjadi zijn kunsten vertoont buiten de context van een klassieke concertzaal.

Feest voor alle kunsten met internationaal karakter
Het programma van Het Kunstenaarsbal is divers, zo zijn er installaties, sculpturen, foto’s, schilderijen en performances te zien. Bovendien heeft het evenement een internationaal karakter, vanwege het grote aantal participerende kunstenaars uit het buitenland. Een greep uit het brede programma: galerie All Together Now toont een filmprogramma van de kunstenaars Gitte Hendrikx (BE), Abner Preis (IL/US), Fraser Stewart (UK) en Wayne Horse (DE); Amaury Daurel en Victor Delestre van galerie Deborah Bowmann (FR/NL) en kunstenares Louise Perot Bonnell (FR) laten performatieve werken zien; galerie No Man’s Art toont het werk van de Zuid-Afrikaanse print-kunstenaars Lehlogonolo Mashaba en Mongezi Ncaphayi; ook is het werk te zien van beeldend kunstenares Lia Satzinger (AT), die de Open Call van Het Kunstenaarsbal won. Daarnaast valt er muzikaal veel te beleven met bijdragen van artiesten als Ted Langenbach, Doppelgang, Orpheo the Wizard en Dialoque (live). ‘Als cultuurhuis zijn we erg blij met een evenement als Het Kunstenaarsbal. Dit is een feest voor alle kunsten en daarmee een waardevolle aanvulling op het huidige aanbod culturele evenementen in Amsterdam,’ aldus Melle Daamen, directeur van de Stadsschouwburg Amsterdam.

Kunstenaarsbal 2015
zaterdag 23 mei
Stadsschouwburg
Leidseplein 26, Amsterdam
Expositie: 13.00-19.00 uur
Avondprogramma: vanaf 22.00 uur
Kaarten beschikbaar via
http://bit.ly/kunstenaarsbal2015
https://link2ticket.nl/ordermain.aspx?elink=A1hXcUMFf1FAUQ

Volledig programma
HOSTS
▷ Eddie the Eagle Museum
▷ Joyriders
▷ SUPERWOW Agency (Now&Wow)

MUSIC
▷ Wibi Soerjadi & Floortje Braam
▷ BeatuniQue Connection
▷ Dialoque (live)
▷ DOPPELGANG
▷ Job Smit b2b Marc Nolte
▷ Kimchi Radio
▷ Orpheo the Wizard
▷ POP CTRL (Chris Julien & Uffe)
▷ Stange Boutique
▷ Ted Langenbach
▷ Zender

ART & PERFORMANCE
▷ No Man’s Art Gallery
▷ Amsterdam Street Art
▷ Peter Klashorst Gallery
▷ Louise Perot-Bonnell
▷ Studio Nepco en Artificial Happiness
▷ All Together Now: Label For Contemporary Art
▷ Deborah Bowmann
▷ Braam & Broertjes
▷ Stacii Samidin
▷ Katinka van Gorkum
▷ Atelier Isabell Schulz
▷ Maxime Osseman – Fine Art
▷ Sinan Seyhan
▷ Puck Schot
▷ LIMA
▷ Lia Satzinger
▷ TELMO MIEL
▷ Simian Switch
▷ Sober Collective
▷ Beazarility
▷ Sjembakkus
▷ Eelco van den Berg
▷ DHM
▷ Serge KB
▷ Gitte Hendrikx
▷ Abner Preis
▷ Fraser Stewart
▷ Wayne Horse
▷ Lehlogonolo Mashaba
▷ Mongezi Ncaphayi
▷ Harald Axel Heymans
▷ Joram Baruch
▷ Liedewey Lvt
▷ Joyce Lammers van Toorenburg
▷ Dimitri Spijk
▷ Florian Haeck Titus Brein
▷ Onno Klein
▷ Zippora Meijer

Relevante links

Het Kunstenaarsbal
http://stadsschouwburgamsterdam.nl/voorstellingen/10562-kunstenaarsbal-2015

Citaten

“Onze missie is om het publiek op een aantrekkelijke manier kennis te laten met kunst en tegelijkertijd jonge kunstenaars een podium voor hun werk te bieden. In die zin fungeren we als een platform voor de kunstenaars van de toekomst.”
Fela Donker, initiatiefnemer Het Kunstenaarsbal

“Het is voor jonge kunstenaars vrijwel altijd een worsteling om een publiek te vinden en daarom is zo’n groot evenement als Het Kunstenaarsbal extra bijzonder en belangrijk.”
Rob Scholte, eregast Het Kunstenaarsbal

“Dit is een feest voor alle kunsten en daarmee een waardevolle aanvulling op het huidige aanbod culturele evenementen in Amsterdam.”
Melle Daamen, directeur Stadsschouwburg Amsterdam

Stadsschouwburg Amsterdam
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
020 – 6242311 (kassa)
020 – 5237700 (kantoor)
info@ssba.nl
http://stadsschouwburgamsterdam.nl/

https://www.facebook.com/events/785266278233396/
http://novelcreativeconsultancy.pr.co/101161-rob-scholte-opent-het-kunstenaarsbal-2015