Rob Scholte in de mergelgrotten van de Cannerberg

De kunstenaar Rob Scholte stelt werk tentoon diep in de mergelgrotten van de Cannerberg. Als symbolische bescherming tegen de stille oorlog boven de grond. Onder de titel ‘Shelter’.

Het werk van Scholte, N8W8, is een verwijzing naar de Nachtwacht van Rembrandt die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verborgen in een van de Maastrichtse grotten.

Het werk is gebaseerd op zijn Embroideries: geborduurde replica’s van kunstwerken, bezien van de achterzijde waardoor de ambachtelijkheid van kunst bloot ligt. Je ziet de steken van de maker. Scholtes N8W8 toont de geborduurde Nachtwacht. Op ware grootte.

N8W8 wordt tentoongesteld aan het eind van het 8 kilometer lange gangenstelsel, om voor dit eerste bezoek alle aandacht naar de unieke locatie te kunnen laten uitgaan. Het werk is alleen zichtbaar door lampen die bezoekers meebrengen.

De Cannerberg is alleen te bezoeken in groepsverband door boeking (ook individueel) vooraf, één weekeinde per maand tot in december 2014. Bezoek voor meer informatie de website van Odapark en voor een boeking de website van het Limburgs Landschap: http://www.limburgs-landschap.nl/item/excursies-nato-hoofdkwartier