Rob Scholte – Hoog Moed | In Gezonden Brief aan Trouw, 31 augustus 1995

Hoog Moed | In Gezonden Brief aan Trouw, 31 augustus 1995

Dank voor Sylvain Ephimenco’s intelligente artikel in Trouw van 24 augustus 1995 met de titel ‘De Kunst van het Kopje Kleiner Maken wordt Nog Beloond Ook‘*. Juist, zeer juist. Ephimenco beloont bommen leggers. Ephimenco onder bouwt zijn stellingen door mij, Rob Scholte, “Een Levende Allegorie” te noemen of wel een illustratie van de “Perfect Nederlandse Wijsheid, Hoog Moed Komt voor de Val”.

Hoog moed staat voor Ephimenco gelijk aan “Wereld Beroemd Zijn, Arrogant, Stijf van de Coke en Stinkend Rijk” en succes vol “In een Dure Auto Rijden met een Jonge en Mooie Vrouw”. Ephimenco ziet de bom aan slag op mijn echt genote en mij als “De Val”. “De Kunst Kenner” is ten slotte “Tot Aardse Proporties Terug Gebracht”. Hij schrijft letterlijk “Nu Pas, na dat hij door de Aan Slag in een Schlemiele ‘Loser’ op Wieltjes is Om Getoverd, zal Rob Scholte door het Volk Oma Armd, Bemind en Gekoesterd Worden”.

Dat laatste is niet bepaald in over één stemming met de waarheid. Ik merk aan Ephimenco absoluut niet, dat ik als “Schlemiele ‘Loser’ op Wieletjes door het Volk Om Armd, Bemind en Gekoesterd” word., nu ik mis kend, nederig, geheel onthoudend, straat arm, in een goed koop karretje rijd met een oude en lelijke vrouw. U wel? *

Nagasaki
Rob Scholte

Trouw, 31 augustus 1995

https://www.trouw.nl/home/hoogmoed~a35eb136/

* Het Artikel ‘De Kunst van het Kopje Kleiner Maken wordt Nog Beloond Ook‘ van Sylvain Ephimenco werd op 24 augustus 1995 Gepubliceerd in de Papieren Editie van het Dag Blad Trouw en is Momenteel Online Onvindbaar.

1 Comment

  1. De makkelijke WOB verzoeken van Berts, even een briefje invullen en je hebt weer een artikel, dat schreef Ephischemanco ooit over mij. Naast mij lag toen een metersdik dossier alleen al van mijn WOB verzoek dat Bram Peper uiteindelijk mede ten val bracht. Felle gevechten van ondergetekende -zonder advocaat- met de sluwste landsadvocaten. Niet alleen voor de rechtbank in Alkmaar maar ook bij de Raad van State. Minder dan een euro per uur mee verdiend als freelancer…. De man is niet alleen zeer slecht geinformeerd, maar ook nog eens een hele grote schoft, wat hij over Scholte schrijft is meer dan misselijkmakend.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image