Rob Scholte – Hoogmoed: Ingezonden brief aan Trouw, 31 augustus 1995

Dank voor Sylvain Ephimenco’s intelligente artikel in Trouw van 24 augustus met de titel ‘De kunst van het kopje kleiner maken wordt nog beloond ook’*. Juist, zeer juist. Ephimenco beloont bommenleggers. Ephimenco onderbouwt zijn stellingen door mij, Rob Scholte, “een levende allegorie” te noemen ofwel een illustratie van de “perfect Nederlandse wijsheid: Hoogmoed komt voor de val”.

Hoogmoed staat voor Ephimenco gelijk aan “wereldberoemd zijn, arrogant, stijf van de coke en stinkend rijk” en succesvol “in een dure auto rijden met een jonge en mooie vrouw”. Ephimenco ziet de bomaanslag op mijn echtgenote en mij als “de val”. “De kunstkenner” is tenslotte “tot aardse proporties terug gebracht”. Hij schrijft letterlijk: “Nu pas, nadat hij door de aanslag in een schlemiele ‘loser’ op wieletjes is omgetoverd, zal Rob Scholte door het volk omarmd, bemind en gekoesterd worden”.

Dat laatste is niet bepaald in overeenstemming met de waarheid. Ik merk aan Ephimenco absoluut niet, dat ik als “schlemiele ‘loser’ op wieletjes door het volk omarmd, bemind en gekoesterd” word, nu ik miskend, nederig, geheel onthoudend, straatarm, in een goedkoop karretje rijd met een oude en lelijke vrouw. U wel?

Nagasaki
Rob Scholte

Trouw, 31 augustus 1995

https://www.trouw.nl/home/hoogmoed~a35eb136/

*Het artikel ‘De kunst van het kopje kleiner maken wordt nog beloond ook’ van Sylvain Ephimenco werd op 24 augustus 1995 gepubliceerd in de papieren editie van het dagblad Trouw en is momenteel online onvindbaar.

1 Comment

  1. De makkelijke WOB verzoeken van Berts, even een briefje invullen en je hebt weer een artikel, dat schreef Ephischemanco ooit over mij. Naast mij lag toen een metersdik dossier alleen al van mijn WOB verzoek dat Bram Peper uiteindelijk mede ten val bracht. Felle gevechten van ondergetekende -zonder advocaat- met de sluwste landsadvocaten. Niet alleen voor de rechtbank in Alkmaar maar ook bij de Raad van State. Minder dan een euro per uur mee verdiend als freelancer…. De man is niet alleen zeer slecht geinformeerd, maar ook nog eens een hele grote schoft, wat hij over Scholte schrijft is meer dan misselijkmakend.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.