Rob Bakker – Alkmaar schuift vijf winkelgebieden naar voren voor ’Schoonste van het land’ + Redactie DHA – Race voor Schoonste Winkelgebied Nederland + LOS Den Helder – “Ruim je troep op”

Alkmaar schuift vijf winkelgebieden naar voren voor de titel ’Schoonste van het land’

Alkmaar – Met maar liefst vijf winkelgebieden is Alkmaar in de race voor de titel ’Schoonste Winkelgebied van Nederland’

De organiserende Stichting Nederland Schoon trekt de komende maanden het land door om te onderzoeken welk Winkelgebied tot het Schoonste kan worden gebombardeerd. Naast het centrum zet Alkmaar ook De Mare, de Spoorbuurt, het Geert Grooteplein en winkelcentrum De Hoef in.

In oktober wordt de winnaar bekendgemaakt. Behalve de strijd tegen zwerfafval in de winkelgebieden, heeft stichting Nederland Schoon nog een doel voor ogen: het bevorderen van de saamhorigheid en het onderling contact tussen ondernemers.

Alkmaarse Courant, 3 juni 2019, 11:59

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190603_7249198/alkmaar-schuift-vijf-winkelgebieden-naar-voren-voor-de-titel-schoonste-van-het-land

In de race voor Schoonste Winkelgebied van Nederland

Den Helder is in de race voor de titel Schoonste Winkelgebied van Nederland, een initiatief van Stichting Nederland Schoon.

Met zeven winkelgebieden doet Den Helder mee aan de Schoonste Winkelgebied Verkiezing. Nederland Schoon trekt de komende maanden door het land voor een uitgebreid onderzoek, waarbij het winkelend publiek wordt gevraagd hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. De observatieteams meten ook de schoonheid van elk gebied. In oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

Helene van Zutphen, directeur Nederland Schoon voegt hieraan toe: “Als jouw favoriete winkelstraat en gebied schoon is, wordt winkelen nog fijner en kom je er graag terug. Hoe leuk is het als jouw vertrouwde winkelgebied straks de Schoonste van het land is? Van een schone winkelstraat plukt niet alleen het winkelend publiek de vruchten. De ondernemers, die zich inzetten voor dit doel werken intensief samen en hebben daardoor meer contact met elkaar. Dit werkt verbindend en draagt bij aan het saamhorigheidsgevoel en de schoon beleving van ondernemers én winkelend publiek. Deze inzet wordt met de Schoonste Winkelgebied verkiezing extra beloond.

Den Helder doet mee met de volgende gebieden:
· Binnenstad
· De Riepel
· De Schooten
· Dorperweerth
· Duinpassage
· Loopuytpark
· Marsdiepstraat

LOS Den Helder – Den Helder het schoonste van heel Nederland?

Gepubliceerd op 3 jun. 2019

Den Helder is genomineerd voor het Schoonste Winkelgebied van Nederland. Winkeliers roepen iedereen op te helpen de stad schoon te houden.

Reacties:
https://youtu.be/v_uVv8QLeH4

Den Helder Actueel, 3 juni 2019 – 08:38

Reacties:

qrap88
3 juni 2019 at 09:32
Stel U zelf de vraag wat heb je aan schoon, als er op meerdere plaatsen de tegels scheef liggen ?

Judge X
3 juni 2019 at 09:44
Ik denk dat recht-liggende tegels ook onder “schoon” valt en de vraag is dus: wie gaat ze nu plotseling recht leggen ! 😉
https://synoniemen.net/index.php?zoekterm=schoon

Bewoner
3 juni 2019 at 13:20
Bij de bocht nieuwe bibliotheek/oude Kanonnenpleintje zag ik ze van de week weer de stenen terugleggen/vastleggen. Het kan dus wel hoor, misschien ergens melden? Wel van de zotte natuurlijk dat die stenen ieder half jaar weer opnieuw gelegd moeten. Heeft weer iemand bij de aanbesteding zitten snurken denk ik.

Judge X
3 juni 2019 at 13:42
grap 88 heeft het over tegels; dus dat waar je ‘langdurig’ over loopt, wanneer je de winkels in de binnenstad bezoekt.

De straat is mogelijk van het zelfde probleem als dit ?:
https://denhelderactueel.nl/2018/10/herbestrating-stationsplein-door-te-veel-kalk/

qrap88
3 juni 2019 at 18:43
onder Tegels versta ik ook de straatstenen, stoepranden, klinkers en die nekkebrekers in het midden van o.a. de Beatrixstraat !

Judge X
3 juni 2019 at 22:49
Ja grap88, dat zijn dus geen tegels, maar mooi dat u in uw ongenoegen even een opsomming geeft, om verdere misverstanden uit de weg te ruimen.

We zullen de komende maanden dus zien,dat stadsreiniging en openbare werken, flink in de winkelgebieden worden ingezet om schoonste stad van Nederland te worden.
De kosten zullen waarschijnlijk gedekt worden door financiën uit het sociaal domein en als het bestuur van stichting Nederland Schoon nog even flink gefêteerd wordt, dan moet het toch wel weer goed komen.
Bij bieb en theater lukte het per slot van ook …. 😉

Judge X
3 juni 2019 at 09:36
Dat wordt 4 maandenlang ‘je straatje’ schoonhouden …. en ik ben benieuwd wie zich daartoe in het zweet gaat werken en/of de eventuele kosten daarvan draagt.

Ad
3 juni 2019 at 09:49
als ze maar niet de leegstaande panden gaan meetellen.
als “troosteloos” komen we dan zeker in de top 3

Albertha Postma
3 juni 2019 at 13:46
Hoe sportief van de verpakkingsindustrie om een wedstrijd te maken van het opruimen van het verpakkingsmateriaal dat zij produceren. Zodat ze het kunnen recyclen en nogmaals aan die domme dwaze burger kunnen verkopen. Gedragsverandering noemen ze dat dan. Of opvoeden. Maak er een wedstrijd van om minder verpakkingsmaterialen te produceren Stichting Nederland Schoon. Dat lijkt me beter voor het milieu. En dan hoeft er ook niet opgeruimd te worden. Steek uw hand in eigen boezem.

Theo
3 juni 2019 at 16:40
Beetje onzin. Je moet toch wat verzinnen om aan je brood te komen. Onze stad is heel schoon, het is maar net hoeveel en welke viespeuken er lopen die dag of maanden. De stad met de minste mensen die rotzooi op straat gooien wint dan zeker. Er zijn mensen die het opruimen en er staan genoeg afval bakken. Soms even om je heen kijken of 100 mtr lopen, maar ze staan er hoor. Hoe schoon een stad is hangt af van wat voor mensen er wonen. Het is prima hier vind ik als ik in de stad loop. Er ligt erg weinig, ja daar bij mc donalds. Maar dat is het type publiek wat daar zit. Maar zelfs daar is het meestal netjes. Nou ja…mevrouw van Zutphen heeft een baantje.

ED
3 juni 2019 at 19:26
Schoon houden en schoon maken zijn twee verschillende dingen. Na evenementen en bijvoorbeeld na het weekend is er een veegwagen die veel afvalsporen uitwist. Volgens mij hebben “we” het schoonmaken redelijk op orde. Ook op het strand. Daarnaast zijn er in dat gebied prima initiatieven. Voor alles achter het strand en de duinen; ook hier weer een prima initiatief. Persoonlijk voel ik me niet geroepen om, als ik bijvoorbeeld aan het winkelen ben, met mijn handen straatvuil op te rapen. Daar slaat Jan Mooi echt door. Er valt nog wel wat winst te behalen in de bewustwording van afval in de prullenbak gooien (met name bij onze GenZ’s) en het ophalen van het reguliere huisafval. Door het soms uitpuilen van afvalverzamelpunten in combinatie met bijvoorbeeld pikkende meeuwen, baldadigheid en/of een ongunstige wind ontstaat er afvalverlies.

SK
3 juni 2019 at 22:43
Ook in de race voor het leegste winkelgebied? Den Helder is namelijk een grote kanshebber met winkeliers die de stad verlaten of failliet gaan. Lege winkelstraten en publiek die liever alles online koopt in plaats van de lokale middenstand op peil houdt. Bol.com betaald geen sinterklaasintocht en kerstversiering ….

fendermen
4 juni 2019 at 09:19
dr mag soms wel eens een veegwagen door het winkel gebied heen,met name de binnen stad,scheef liggende tegels,hondenpoep,glas,en de jeugd die zn rommel achterlaat.
als de gemeente hier nu eens tijd en geld insteekt om de binnenstad mooier te maken en aantrekkelijker zou het een stuk schelen,ook wat winkelpanden opknappen en zorgen dat er wat leuke winkels komen.
en de flaneerkade moet beter bij gehouden worden qwa onkruid.

https://denhelderactueel.nl/2019/06/in-de-race-voor-schoonste-winkelgebied-van-nederland/

Den Helder wil titel ‘Schoonste winkelstad van Nederland’: “Ruim je troep op”

Den Helder – Den Helder is in de race voor het Schoonste Winkelgebied van Nederland. De stichting Nederland Schoon trekt de komende tijd door de straten om te keuren. Ook het winkelend publiek kan zijn mening geven. Helderse winkeliers roepen iedereen op te helpen om de titel binnen te slepen: “Help ons en ruim je eigen troep op!

Den Helder is één van de zeven winkelgebieden in Nederland met een nominatie. Jan Mooij van de Helderse Ondernemersvereniging is er erg blij mee. “We hebben al de mooiste bibliotheek van de wereld en het schoonste strand. Een schone stad is heel belangrijk voor de winkeliers, maar ook voor de bezoekers,” vertelt hij aan NH Nieuws.

Mooij is druk bezig om de blikjes en papiertjes in de binnenstad van Den Helder op te ruimen. “Vanmorgen hebben we gezocht naar fietswrakken. Zorg ervoor dat je stad niet vervuilt met dingen die er niet in thuis horen.

Opruimen
Een kort onderzoek onder het winkelend publiek geeft hoop voor de verkiezing van Schoonste Winkelgebied. “Ja, het is schoon, dat moet ik toegeven. Je ziet wel rommel, maar dat wordt al gauw opgeruimd. Wij zijn 84, maar we pakken het afval op. We doen nog wel de moeite om het schoon te houden.

Een schone binnenstad is voor winkeliers en bezoekers van essentieel belang“, aldus Mooij. “Als er veel mensen zijn wordt er veel vervuild, dus we moeten heel alert blijven door overdag en in de weekeinden alles goed schoon te houden.

Concurrentie

De concurrentie voor Den Helder is enorm, want in Noord-Holland doen ook Alkmaar, Haarlem, Hoofddorp en Hilversum mee in de strijd om de titel Schoonste Winkelgebied 2019. De uitslag is in oktober.

Lees ook:
Dit zijn de schoonste plekken om te winkelen
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/215379/dit-zijn-de-schoonste-plekken-om-te-winkelen-in-noord-holland
Krachten bundelen voor grote schoonmaak
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/243572/krachten-bundelen-voor-grote-schoonmaakactie-wijk-aan-zee-nog-mooier-maken

NH Nieuws, 3 juni 2019, 17:08

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/246957/den-helder-wil-titel-schoonste-winkelstad-van-nederland-ruim-je-troep-op

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Mooij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Helderse+Ondernemersvereniging
https://robscholtemuseum.nl/?s=afval