Rijnmond.nl – Kring Loop Winkels moeten Elk Vorkje, Kommetje én Elke Gever Registreren ‘Wie dit Verzonnen heeft, moeten ze Op Sluiten’

Kring Loop Winkels moeten Elk Vorkje, Kommetje én Elke Gever RegistrerenWie dit Verzonnen heeft moeten ze Op Sluiten

Klanten van Kring Loop Winkels weten Niet wat ze Horen en Reageren Boos en Verbijsterd op de Registratie Plicht, die sinds deze Week van Kracht is. Ook de Vrij Willigers van de Kring Loop Winkels zijn Niet Blij. “Dit schiet z’n Doel Voor Bij en we hebben er Helemaal Geen Tijd voor.”

De Registratie Plicht, ook wel het Digitaal Opkopers Register genoemd, is per 1 april In Gesteld om Heling en Wit Wassen tegen te gaan. Zo wel spullen, die binnen komen, als de Persoons Gegevens van Mensen, die Spullen brengen, moeten worden Geregistreerd. Dat geldt nu dus ook voor Kring Loop Winkels in ons Land. Streek Om Roep WOS meldt, dat ze daar op z’n Zachts Gezegd Niet Blij mee zijn.

Sterker Nog, ze maken zich Grote Zorgen om deze Nieuwe Registratie Plicht. Ook het Bestuur van Kring Loop Winkel Re Sell in ’s Gravenzande is Niet Blij met deze Nieuwe Verplichting. “Wij hebben Hier Helemaal Geen Tijd voor, we kunnen Niet van Mensen vragen om hun Persoons Gegevens achter te laten, wanneer ze Gratis en voor Niets Iets Langs komen brengen”, vertelt Corine Weterings van Re Sell.

Goede Doel

em>Daar naast hebben wij Zelf Helemaal Geen tijd om Alle Spullen te Registreren. Als Mensen hun Oude Servies komen brengen, hebben wij Geen Tijd om Elke Bordje, Vorkje of Kommetje te Registreren. Wij werken Hier Alleen met Vrijwilligers, wij kunnen dat Niet van hen Vragen.”

Het Register is Bedoeld voor Alle Handelaren en Op Kopers van Tweede Hands Spullen. Ook Kring Loop Winkels krijgen Hier dus mee te maken. “Het Enige Grote Verschil is, dat wij Spullen Gedoneerd krijgen, Gratis en voor Niets“, legt Weterings uit. “Daar naast gaan Bijna Al onze Op Brengsten naar het Goede Doel en werken wij Alleen Maar met Vrij Willigers, dit schiet dus Volledig zijn Doel voor bij.”

Bang voor de Toe Komst

Weterings hoopt dan ook, dat er Niet Gehandhaafd gaat worden. Bij een Kring Loop Winkel in Den Haag zijn Onlangs Al Hand Havers van de Gemeente Langs Geweest om de Administratie te Controleren. “Als ze bij ons Langs Komen, zullen ze Zien, dat wij Niet Registreren”, aldus Weterings. “Ik heb ook tegen mijn Vrij Willigers gezegd, dat ze Een van de Bestuur Leden moeten Bellen als de BOA’s komen Controleren.”

Dat is de kringloop in ’s Gravenzande ook Niet van Plan. “Het is voor ons Gewoon Geen Werkbare Situatie, wij werken Hier met Veel Vrij Willigers, maar kunnen dat Niet van hen Vragen. Dat gaan wij Niet Redden“, aldus Weterings.

Belachelijk Dit

Een Half Uur, voor dat Kring Loop Winkel Re-Sell haar deuren opende, stonden er Al Tien Tallen Mensen voor de Deur te Wachten om naar Binnen te gaan. Veel van hen vinden de Registratie Plicht Ook Vreemd. “Als ik mijn Oude Fiets aan de Kring Loop Winkel wil geven, omdat ik hem Niet Meer gebruik, dan hoef ik Daar Toch Geen Gegevens voor Achter te Laten?!”, zegt een Vrouw, die op Zoek is naar Tweede Hands Spulletjes.

Degene, die Dit heeft Bedacht, moeten ze Op Sluiten“, zegt een Man Boos. “Deze Nieuwe Regels gaan Geen Criminaliteit tegen. Als Iemand Gestolen Goederen wil Verkopen, dan doen ze dat Wel via Marktplaats. Daar is de Kring Loop Niet voor. Ik zou Zelf Ook Helemaal Geen Spullen willen brengen als ik mijn Gegevens zou moeten Achter Laten.”

Zorgen om Bestaan

Als de BOA’s komen Controleren en Ook Echt Boetes gaan Uit Delen, gaat Weterings zich Wel Echt Zorgen Maken. “Dan gaat het voor ons, maar ook voor Heel Veel Andere Kring Lopen in Nederland, Heel Moeilijk Worden Om te Blijven Bestaan.”

Branche Vereniging Kring Loop Bedrijven Nederland (BKN) heeft met het Ministerie Af Spraken Gemaakt over de Registratie Plicht. Kring Loop Winkels, die bij BKN Aan Gesloten zijn, hoeven dan Niet Meer om Legitimatie te Vragen en hoeven Alleen Spullen te Registreren met een Uniek Nummer, zo als Fietsen en Telefoons. De Meeste Kring Loop Winkels, voor namelijk de Kleinere, zijn Echter Niet Aan Gesloten bij deze Branche Vereniging. Hoe het voor deze Winkels Straks gaat zijn, is Nog Niet Bekend.

Dit Verhaal komt van onze Media Partner WOS.

Reacties
https://youtu.be/BT7FdKLe8Ls

Rijnmond.nl, 7 april 2023, 09:00

https://www.rijnmond.nl/nieuws/1637586/kringloopwinkels-moeten-elk-vorkje-kommetje-en-elke-gever-registreren-wie-dit-verzonnen-heeft-moeten-ze-opsluiten

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rijnmond.nl
https://robscholtemuseum.nl/?s=WOS
https://robscholtemuseum.nl/?s=Westlandse+Omroep+Stichting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Corine+Weterings
https://robscholtemuseum.nl/?s=Re+Sell
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tweede+Hand+Verkoop
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kring+Loop+Winkel
https://robscholtemuseum.nl/?s=BKN
https://robscholtemuseum.nl/?s=Branche+Vereniging+Kring+Loop+Bedrijven+Nederland
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gift+Registratie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Persoon+Registratie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Registratie+Plicht
https://robscholtemuseum.nl/?s=Digitaal+Opkopers+Register
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hand+Haver
https://robscholtemuseum.nl/?s=BOA
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bij+Zonder+Op+Sporing+Ambtenaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wit+Wassen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heling
https://robscholtemuseum.nl/?s=’s+Gravenzande