2 Comments

  1. Ooit was Nederland het land van het boerenverstand, nu zijn de Lage Landen vervallen tot het domein van luchtfietsende salongeleerden. Met alle risico’s van dien.

    Een koelwaterleiding voor een kernreactor van meer dan twee kilometer lengte onder een drukke weg en bebouwing door, hoe haal je het in je radioactieve hoofd…

    Bovendien komen droogvallende kanalen niet alleen in Venetie voor;

    https://www.curioctopus.nl/read/11651/het-eb-zorgt-voor-een-drooggevallen-venetie-zie-de-stad-zoals-je-die-nog-nooit-eerder-gezien-hebt

  2. “Er komen geen grote koeltorens te staan of zo”, roept de roeper Beemsterboer. Dat is geen nieuws, want een zwembadreactor heeft nooit koeltorens. Dus dit argument kun je niet gebruiken als ‘selling point’ voor dat ding. Kan iemand dat even doorgeven aan de ‘nucleair expert’? Dank u!

    Verder komt er helemaal geen reactor in de duinen. In de jaren vijftig van de vorige eeuw dacht men nog wat anders over de duinen. Inmiddels worden de duinen al decennia lang gekwalificeerd als kwetsbaar natuurgebied. Het idee om daar een nucleaire installatie te bouwen is surfen op inzichten uit een gestold wereldbeeld. Waanzin dus! Meneer Beemsterboer heeft maar één zuivere, mooie, warme, godgegeven opdracht: alles moet daar weg! Alles. Leeg opleveren vóór 1 maart 2019, bulldozer erover, bodem saneren, natuurherstelbouw, herkolonisatie door de ‘rechtmatige bewoners’, de flora en de fauna. Hoe gemakkelijk kan het zijn!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image