Reporter2021 KRO NCRV – Hetty Hafkamp over Jan Roos + Henkoo – Omgekeerde wereld? + Hetty Hafkamp – Laat je stem horen!

Hetty Hafkamp over Jan Roos

Gepubliceerd op 28 nov. 2016

Hoe de Bergense bankjesaffaire symbool staat voor de stijl van Jan Roos

Reacties:
https://www.youtube.com/watch?v=nntklLw1FYY

Omgekeerde wereld?

Om het project De 7 Dorpelingen van Schrama BV te kunnen realiseren is een nieuw bestemmingsplan nodig en je zou verwachten dat de gemeente daar hard aan bezig is.

Maar wat lees ik in gemeentekrant? De ontwikkelaar, Schrama BV dus, is daar hard mee bezig en werkt zijn bouwplannen uit naar een voorlopig ontwerp. Dat natuurlijk in nauwe samenwerking met de gemeente. En ook natuurlijk in overleg met de bewoners vereniging en de ondernemers die zich eerder tégen zijn plannen uitspraken.

De gemeenteraad is dus in december akkoord gegaan met een plan dat nog niet uitgewerkt is, en een nieuw bestemmingsplan dat kennelijk door de projectontwikkelaar wordt geschreven.

Dat bestemmingsplan komt natuurlijk ter inzage te liggen, er zal bezwaar tegen worden gemaakt dat vervolgens zal worden verworpen want de gemeenteraad is al akkoord gegaan. En dat heet dan behoorlijk bestuur.

Over een ander onderdeel van Mooi Bergen, het Dorpsplein, is een intentie-overeenkomst gesloten met Bot Bouw BV. Had dat de goedkeuring van de gemeenteraad? En is die overeenkomst net zo in beton gegoten als die met Schrama BV?

Of gaat het hele circus zich herhalen. We mogen weer meedenken, inspreken, een alternatief plan ontwikkelen, maar Bot gaat bouwen. Er is immers een intentie-overeenkomst aangegaan.

En dat het kwaliteitsteam van Mooi Bergen, uitgebreid met (op papier) 5 inwoners, uiteindelijk kiest wat er gebouwd gaat worden, is een loze belofte. De aangegane intentie-overeenkomst zal ook hier bindend blijken te zijn.

En nog steeds heeft een zeer kleine meerderheid in de gemeenteraad de overtuiging dat zij deze gemeente bestuurt.

De praktijk bewijst het tegendeel.

Flessenpost uit Bergen, 17 februari 2017

http://flessenpostuitbergen.nl/artikel/links/3611

Laat je stem horen!

Altijd betaald krijgen op je stageplek? Het leenstelsel afschaffen en de basisbeurs terug? En moet de gratis reiskaart voor openbaar vervoer blijven? Laat dan je stem horen op woensdag 15 maart tijdens de Tweede Kamerverkiezingen!

Ik richt me met deze voorbeelden specifiek op jou, de jonge stemmer. Want veel jongeren laten de kans lopen om invloed uit te oefenen op wat er in Den Haag wordt besloten. Besluiten over zaken die jou persoonlijk aangaan, zoals je ziet in de voorbeelden die ik noem. Met jouw stem, heb je invloed op het beleid hierover voor de komende jaren. Dus maak gebruik van dat recht!

Het wordt je ook nog eens makkelijker gemaakt om te kunnen gaan stemmen. Zo zijn er diverse online stemwijzers, die je helpen in je partijkeuze. Er is zelfs een specifieke wijzer voor jouw leeftijdsgroep: http://www.jongerenkieswijzer.nl . De stellingen die hierin staan, zijn vooral gericht op onderwerpen die jou aangaan. Het invullen kost je vijf minuutjes en met de uitslag weet je welke partij het beste past bij jouw opvattingen.

En ga je inderdaad stemmen op 15 maart, dan kan dat ook nog eens in elk stembureau (op 18 locaties) in de gemeente Bergen. Van 7.30 tot 21.00 uur. Kun je onverhoopt niet die dag, dan kun je iemand anders voor je laten stemmen. Makkelijker kunnen we het niet maken, volgens mij. Vergeet trouwens niet je identiteitsbewijs en stempas (die krijg je per post toegestuurd) mee te nemen naar het stembureau!

Hetty Hafkamp,
burgemeester

gemeente-bergen-nh.nl, woensdag 22 februari 2017 14:50

https://www.bergen-nh.nl/over-ons/college/weblog-burgemeester/laat-je-stem-horen%21/