René Olgers – Op zoek op zolder

Rob Scholte – Tarufo Tartuffe

Rob Scholte – Tarufo Tartuffe

Op zoek op zolder

Voor mijn expo bij Amsterdam Outsider Art Gallery Nieuwe Keizersgracht 1A op 5 september 19:00 tussen talloze bomen schilderijen, zeefdrukken, litho’s en houtsnedes vind ik nog oude zelf vervaardigde zeefdrukken voor Rob Scholte’s Tartufo Tartuffe 1989. Voor Italiaans restaurant Tartufo op de Singel vlakbij de RoXY. Bestaat allemaal allang niet meer.

https://www.facebook.com/rene.olgers.3

1 Comment

 1. Karla Olgers 1 juli 2015 op 20:41

  Lieve Rob,

  René was zo blij met het bezoek aan jou en Den Helder. Het was ergens heel lang geleden, dat we met de bus naar het noorden van Tenerife gingen om je iets te geven en je te bezoeken, maar je was er niet. Hij had je zo lang niet gezien. Ondertussen is er zoveel gebeurd.Wat waren we toen melancholisch.

  Wij hebben in die rare jaren 80 of 90 ook wel eens contact gehad over een proefdruk. De bundel “Tartuffo Tartufe”. Eten, spelen.
  Het overlijden van mijn broer en de Nieuwe Ooster: zoveel herinneringen.
  De begrafenis van Paul Schouten, meesterdrukker, lief mens, geweldige kok. Hij ligt daar ook.
  De laatste keer was ik op de Nieuwe Ooster vanwege de begrafenis van Wally Tax. René was zijn vriend, buddy en wat niet meer. “LYING ALL THE TIME”, het singletje v d Outsiders, dat ik kreeg en “Persuasion”, het boek, dat ik ontving op de dag, voor hij stierf: mijn verjaardag. 09-04.
  Mijn broer van 04-09. Het is nu 2015. Is het al zo lang geleden?

  René kwam met Winfried, zijn vriend naar jou toe in de auto. Ze zaten al in Friesland, want Winfried had de afslag gemist.
  Ik durfde niet goed. Net als mijn broer ben ik verlegen, maar ik probeer er wel doorheen te breken.
  Zo blij kwamen ze weer terug. Ik zie ze nog thuiskomen op de Deymanstraat. René was blij, dat je het goed had met een lieve vrouw en kinderen en jouw plek, die echt bij jou hoort. Hij bewonderde je, zoals alleen hij kon bewonderen. Geweldige plek, geweldige kunstenaar. Samen hadden jullie nog lekker Indisch gegeten. René kon zelf ook heerlijk koken.

  Dankjewel.
  Ik huil nu weer. Maar mijn tranen, wat maakt het uit. Ik huil om alles. Ik hoor nu Nico & The Velvet Underground: “I”ll be your mirror”.
  Het kan ook niet anders.
  Wie huilt er nu niet?
  Mijn lieve broer met zijn mooie ogen. Mijn broer René is dood.

  Liefs,
  Sincerely,

  Karla Olgers.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.