Reformatorisch Dagblad – Deelname PVV aan coalitie Den Helder lijkt van de baan + Vincent van den Born @TaurusV6

Deelname PVV aan coalitie Den Helder lijkt van de baan

Het meebesturen door de PVV in Den Helder lijkt van de baan.

In de marinestad gaan de grootste partijen, Beter voor Den Helder (BvDH, 6 zetels) en CDA (5), proberen sinds woensdag een coalitie te vormen met vijf andere partijen: VVD (4), Seniorenpartij (2), Stadspartij (2), ChristenUnie (2) en PvdA (2). Daarmee zou de coalitie een ruime meerderheid van 23 van de 31 zetels hebben in het bestuurlijk instabiele Den Helder.

Informateur Jan Nagel adviseerde eind april een coalitie van BvDH, VVD, CDA, de Senioren- en de Stadspartij. Inmiddels was BvDH-leider Assorgia bezig achter Nagels rug om een coalitie van zijn partij, ChristenUnie, Seniorenpartij, PVV, Stadspartij en Behoorlijk Bestuur te smeden. Dat stuitte op weerstand van de landelijke ChristenUnie. Ook zou deze samenstelling maar een breekbare meerderheid van 16 van de 31 zetels hebben.

Beter voor Den Helder en CDA verklaren nu tot een brede en stabiele coalitie te willen komen, aldus de site denhelderactueel, woensdagmiddag. BvDH Assorgia: erkent op de site dat zeven partijen veel zijn. „Onmogelijk is het niet.”

Reformatorisch Dagblad, 9 mei 2018, 15:44

https://www.rd.nl/deelname-pvv-aan-coalitie-den-helder-lijkt-van-de-baan-1.1486542

Vincent van den Born @TaurusV6

Vreselijk bericht de partijen CDA,VVD en PVDA worden zo wederom in het zadel geholpen. Duidelijk is dat de PVV ook in Den Helder door deze partijen buitengesloten word! #PVV #DenHelder

Twitter, 9 mei 2018 – 16:32 vanuit Den Helder, Nederland

https://twitter.com/TaurusV6/status/994223690043752451

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image