Reflex Miniatuur Museum

Het Miniatuur Museum is een initiatief van Ria en Lex Daniëls. Dertig jaar geleden begonnen zij met het verzamelen van miniatuur kunstwerken.

Inmiddels bestaat de collectie uit ongeveer 1700 miniatuur kunstwerken van meer dan 700 kunstenaars van 70 verschillende nationaliteiten. Hierdoor geeft het museum een nagenoeg compleet beeld van de moderne kunst. Hierin zijn begrepen stromingen en groeperingen als het Nouveau Realisme, Fluxus, Pop Art, Cobra en Post-Cobra, Graffitti, Franse figuartie, Spaanse abstractie, Geometrisch constructivisme etc. Er is werk van internationaal bekende kunstenaars zoals Arman, Joseph Beuys, Botero, Sam Francis, Yves Klein, Roy Lichtenstein, Annie Leibovitz, Mel Ramos, Daniel Spoerri en Sol LeWitt. En Nederlandse kunstenaars zoals Karel Appel, Marte Roling, Rob Scholte, Co Westerik , Erwin Olaf, Inez van Lamsweerde, Micha Klein en vele anderen. Enkele voorbeelden van nieuwe aanwinsten van buitenlandse kunstenaars zijn werken van: John Chamberlain, Damien Hirst, Araki, Grayson Perry, Yayoi Kusama en Donald Beachler.

De uit de hand gelopen hobby is ondergebracht in een vier verdiepingen tellend miniatuur museum, dat speciaal voor dit doel door twee franse architecten ontworpen is. Het museum heeft een totale oppervlakte van 13,22 m2 en staat dan ook in het nieuwste Guinness Book of Records vermeld als kleinste museum ter wereld.

Permanent verblijft het Miniatuurmuseum nu in de Wonderkamers van Gemeentemuseum Den Haag. Om de werken binnen Wonderkamers een mooie plek te bieden is speciaal een nieuw gebouw ontworpen.

Gemeentemuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag

Postadres
Stichting Gemeentemuseum Den Haag
Postbus 72
2501 CB Den Haag

Tel: 31 / 70 – 3381111
Email: info@gemeentemuseum.nl

http://www.ertussenuit.com/uitgids/musea/reflex-miniatuur-museum.htm

http://www.museumkijker.nl/miniatuur-museum-2000-werken-gemeentemuseum-haag/

http://gramlive.com/media.php?id=924806211736649986_1495997255