Redactie NHD – Groot deel gemeenteraad niet blij met kritiek OR op verbouw stadhuis

DEN HELDER – De brief van de ondernemingsraad van ambtenaren, waarin zij stellen niet gehoord te zijn alvorens besloten is tot verbouw van het stadhuis, is niet goed gevallen bij de gemeenteraad.

Namens zes oppositiepartijen, de Stadspartij en PvdA’er Andries Pruiksma schrijft Michiel Wouters van Behoorlijk Bestuur aan het college: ’De motie (over verbouw van het stadhuis, red.) is een onderdeel van het politieke proces in dit dossier. Het is zowel zeer ongebruikelijk en ook ongewenst dat de OR bij politieke processen wordt betrokken’.

Verbaasd zeggen de raadsleden te zijn over de opmerking van de OR dat ’het personeel al vele jaren in een arbo-technisch afgekeurde omgeving werkt. Dit is een zeer verontrustende opmerking’. Daarom vragen de fracties het college dit te bevestigen dan wel te ontkennen. Wouters: ’Mocht deze opmerking op juistheid zijn gebaseerd dan verzoeken wij u de technische rapporten waaruit dit blijkt openbaar te maken en aan te geven sinds wanneer deze situatie mogelijk bestaat.’

Verbouwingsplannen

In de brief wordt gesteld dat bij uitvoering van de verbouwingsplannen uiteraard met de ondernemingsraad moet worden gesproken, maar dat dit een rol is van het college van burgemeester en wethouders die het dagelijks bestuur vormen op het stadhuis.

NHD, 10-7-2016, 17:12 (Update 10-7-2016, 17:38)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28274035.ece/Groot-deel-gemeenteraad-niet-blij-met-kritiek-OR-op-verbouw-stadhuis?lref=r_regionaal

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image