Redactie DHA – Ziekenhuis zegt operaties af + Arie Booy – Minder operaties door drukte in Noordwest Ziekenhuis

 Ziekenhuis zegt operaties af

Den Helder – De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft momenteel te maken met een ‘vol beddenhuis’. Dat betekent, dat het in de ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder erg druk is op de verpleegafdelingen, intensive care en medium care. De reden hiervoor is, dat er de afgelopen dagen heel veel patiënten zijn opgenomen, die acute zorg nodig hadden. Dit aantal ligt veel hoger dan normaal gesproken in deze tijd van het jaar.

De komende dagen wordt het OK programma aangepast. Van alle operaties, die ingepland staan, wordt een aantal afgezegd. “We kijken uiteraard zorgvuldig voor welke patiënten we de operatie veilig en verantwoord kunnen uitstellen en we plannen voor deze patiënten zo spoedig mogelijk een nieuwe operatiedatum in”, zo staat te lezen op de website van NWZ.

De patiënten bij wie de operatie niet kan doorgaan, bellen wij persoonlijk af. Dat doen we uiterlijk 1 dag van tevoren. Het nemen van deze maatregelen is helaas noodzakelijk om ervoor te zorgen, dat we patiënten, die acute zorg nodig hebben, kunnen blijven opvangen. We hopen, dat u hier begrip voor heeft.

Den Helder Actueel, 31 juli 2019 – 19:44

Reacties:

Dick Berts
31 juli 2019 at 23:31
Ziekenhuizen dienen een overcapaciteit te hebben. Stel dat er twee Boeings op elkaar klappen op Schiphol…. Onder druk van de zorgwoekeraars wordt het hele stelsel op scherp gezet. Regelmatig moet er met patienten worden geleurd omdat er nergens plaats is….. Nederland is doodziek, maar dat wil niemand zien. En Berts is negatief….zucht.

e
1 augustus 2019 at 06:59
Dat is al een keer gebeurd Dick. Ik kan mij nog een hele rij Ambulances herinneren naar het Gemini met patienten uit ander ziekenhuizen , die plaats moesten maken voor patienten/gewonden na de bijlmerramp.

Dick Berts
1 augustus 2019 at 07:37
Na de cafébrand in Volendam lagen de patiënten in de gang van het Waterlandziekenhuis… Nu is de boel nog veel meer op scherp gezet en zal een ramp van enige omvang automatisch tot een tweede ramp leiden. Bovendien heb je nu eenmaal altijd een flinke fluctuatie in het aanbod van patiënten voor ziekenhuizen. Denk aan ziektes die de kop op steken, hittegolven enz. enz. Die trekken zich weinig aan van de draaiboeken van de zorgwoekeraars, die de capaciteit zo laag mogelijk willen houden om hun winst te vergroten. Ingeplande operaties moeten afzeggen is ook een mega ramp voor betrokkenen. We moeten gewoon terug naar een nationaal ziekenfonds. Dit is gekkenwerk, dat slechts het belang van enkelen dient. En het zal steeds erger worden, want greed kent geen grenzen. Zorg en commercie passen niet bij elkaar!

Anton Hagen
1 augustus 2019 at 07:53
U en ik zijn het wel met elkaar eens geachte heer Berts.
Maar helaas is Nederland overgeleverd aan een stelletje geldwolven welke uitsluitend een super-hoog rendement uit hun aandelen willen halen en daarbij compleet schijt hebben aan de gewone Nederlander.
Tel daarbij nog op de leidinggevenden van de zorginstellingen welke reikhalzend uitkijken naar hun jaarlijkse bonus welke ze ,,verdiend” hebben om de zorg zoveel mogelijk af te knijpen dit in opdracht van de zorgverzekeraars-geldwolven en zo gaan we dus langzaam maar ZEER zeker toe naar het Amerikaanse systeem:
Wie geld heeft wordt prima verzorgd en die geen geld heeft kan alvast een plaats bij Jan Dop reserveren en alvast zijn/haar houten jekker uitzoeken.
Met dank aan onze geweldige regeringen van de afgelopen 15 jaar waar ook de salonsocialisten van de PvdA aan hebben deelgenomen!!

ferry
1 augustus 2019 at 08:21
de combinatie gezondheidszorg/commercie is een waanzinnige combinatie,het is vragen om problemen.

George
1 augustus 2019 at 13:15
Dat kwam uit de koker van regeringsleiders.

e
1 augustus 2019 at 13:44
Oh , uit die peniskoker.

Piet
1 augustus 2019 at 14:51
Mag ik u er even op wijzen dat het ziekenfonds is ingevoerd in de goeie ouwe tijd.
1942 onder de Duitse bezetter. Toen hadden we ook een europese munt (reichsmark), en werden we ook als europeanen ook geregeerd vanuit de hoofdstad met een B.

e
1 augustus 2019 at 16:13
Niet alles wat de in de oorlogsdagen is ingevoerd of uitgevonden is slecht. De oorlog , is een verschrikkelijke tijd geweest, dat kan niemand ontkennen. Maar die tijd , heeft ook goede dingen met zich mee gebracht. De VW kever bijvoorbeeld, de laatste zijn onlangs pas van de band gerold. En zonder Wernher von Braun, hadden we waarschijnlijk vele jaren later op de maan gestaan.

Anton Hagen
1 augustus 2019 at 16:38
E,
Ik had liever niet al die bedenksels van dat Nazi schorum gehad dan was ons land en Europa een boel ellende bespaard gebleven.
Werner von Braun was een van de grote boeven welke de V1 en V2 raketten naar Londen stuurde.
Hij is min of meer gedwongen om naar Amerika te gaan, anders was hij ook aan de beurt gekomen in Neurenberg.
Maar Amerika zag wel brood in de Nazi.
E, hemel dit schorem s.v.p. niet op! Gelukkig liggen de meesten nu te rotten ergens op de Lüneburger Heide of elders.

louw
2 augustus 2019 at 15:08
ik zeg nieuw en groter bouwen …,want Den Helder groeit als kool ,,.weer meer dan 300 mensen er by
Waar gaat dit heen

Anton Hagen
2 augustus 2019 at 16:09
Heel simpel Louw,u of uw kinderen c.q. kleinkinderen zullen langer moeten wachten op een huurwoning in Den Helder.
Want nieuwe werknemers die zich vestigen in ons dorp krijgen uiteraard voorrang op een huurwoning.
Ik heb het hier met NADRUK NIET over hen die een verblijfsvergunning hebben gekregen.

Friedzel
3 augustus 2019 at 11:40
Jammer dat het goede en harde werk van de mensen in de zorg voor een steeds groter deel teniet wordt gedaan of op zijn minst ernstig bemoeilijkt door commerciële partijen die met hun honger naar winst alleen de banksaldo’s van hun aandeelhouders gezond houden.

https://denhelderactueel.nl/2019/07/ziekenhuis-zegt-operaties-af/

Minder operaties door drukte in Noordwest Ziekenhuis

Alkmaar/Den Helder – Vanwege een ‘vol beddenhuis’ beperkt Noordwest Ziekenhuis groep het aantal operaties. De afgelopen dagen zijn veel meer patiënten opgenomen, die acute zorg nodig hadden dan normaal in deze tijd van het jaar.

Het komt niet zozeer door de hitte van de vorige week“, zegt woordvoerder Marieke de Vries. “We zien over de hele linie bij meerdere specialisten een stijging van het aantal opnames. We moeten ook een aantal bedden vrijhouden voor spoedopnames. Daarom is in onze ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder erg druk op de verpleegafdelingen, intensive care en medium care.

De komende dagen wordt het OK programma gereduceerd. Van alle operaties, die ingepland staan, kan er een aantal afgezegd worden. In Den Helder is voor donderdag en vrijdag niets afgezegd. In Alkmaar zijn vandaag wel operaties uitgesteld, maar niet voor vrijdag. De Vries: “We bekijken het per dag. Als de uitstroom groter is zijn er ook weer meer mogelijkheden voor operaties.”

Helderse Courant, 1 augustus 2019, 11:00

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190801_68794045/minder-operaties-door-drukte-in-noordwest-ziekenhuis

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Noordwest+Ziekenhuis+groep