Redactie DHA – Wethouders verdelen portefeuilles ex-collega Visser

Den Helder – Het college heeft woensdagavond de waarneming van de portefeuilles van wethouder Geurt Visser besproken. Burgemeester en de resterende wethouders zijn tot de volgende verdeling gekomen:

De portefeuille Grondzaken en vastgoed wordt waargenomen door wethouder Kos. De portefeuilles Financiën, Belastingen en Participatiewet worden waargenomen door wethouder Wagner en wethouder Pastoor neemt de portefeuille Veiligheidsbeleid waar.

Geurt Visser maakte eerder deze week onverwachts zijn aftreden, per direct, bekend.

28 mei 15 – 17:36

Reacties:

Dick Berts
28 mei 2015 at 20:46
De gang van zaken is zo crimineel, dat ik de kop “Wethouders verdelen portefeuilles ex-collega Visser” bij eerste lezing per ongeluk letterlijk nam.
Reply

loes vermeer-lagerveld
28 mei 2015 at 21:05
Dick, het is gewoon terreur en het wordt echt tijd dat de raad als hoogste bestuursorgaan optreedt en het College naar huis stuurt. Ik heb Geurt Visser persoonlijk ontmoet, hij had zeer de intentie te laten zien waarvoor de Stadspartij hem heeft laten benoemen tot wethouder. En dat deed hij op een energieke wijze, maar dat paste niet in het straatje, wordt hij teruggefloten. Kwam de burgemeester niet uit, deze is nog steeds gefrustreerd omdat hij zijn zin niet heeft gekregen voor een nieuw stadhuis op de stationslocatie. Maar de terreur op het gemeentehuis heeft Geurt Visser de das omgedaan en wel met een onfrisse methode.
Vanuit het stadhuis wordt beweerd dat Rob Scholte Geurt Visser in een kwaad daglicht stelt, volkomen onjuist. Het gesprek tussen die twee was zeer plezierig en constructief, hetgeen Geurt Visser persoonlijk de volgende dag bij mij in huis heeft medegedeeld. Rob vindt het vreselijk dat Geurt Visser zo is behandeld. En geloof absoluut de reden van vertrek niet. Daar klopt helemaal niets van. De gemeenteraad moet nu moed tonen en het College naar huis sturen, inclusief de burgemeester!!!!
Reply

Dick Berts
28 mei 2015 at 22:57
Loes, ik heb inmiddels geen idee meer wat er echt aan de hand is. Dat schijnt ons burgers ook niets aan te gaan. Maar dat Den Helder bestuurlijk ten onder gaat, is wel duidelijk. De zaken komen hier totaal op zijn kop te staan. Binnenkort stuurt het college de raad nog naar huis. En bij de volgende ‘verkiezingen’ bepalen B&W welke inwoners er nog in Den Helder mogen blijven wonen. Ik denk niet dat jij en ik dan veel kans maken Loes.

http://denhelderactueel.nl/2015/05/wethouders-verdelen-portefeuilles-ex-collega-visser/