Redactie DHA – Wethouder Geurt Visser treedt af

Den Helder – Wethouder Geurt Visser van Financiën, grondzaken en participatie treedt af. Hij heeft dinsdag besloten zijn functie neer te leggen. “Een moeilijk besluit voor een wethouder die hard heeft gewerkt om een positieve bijdrage te leveren aan deze ‘stoere stad’, maar het bleek onmogelijk om de balans tussen werk en privé te handhaven”, zo meldt de gemeente.

“De hoge werkdruk, de reistijd en de afstand tot mijn gezin zijn een zwaardere belasting dan ik had ingeschat”, geeft de wethouder aan. “Het ging ten koste van mijn gezondheid en privé-leven. Ik heb lang getwijfeld over deze stap, maar ik heb twee jonge kinderen en ik vind dat mijn grootste verantwoordelijkheid uiteindelijk naar hen is. Ik kan niet doorgaan met een situatie die uiteindelijk ook voor hen belastend zou worden.”

De wethouder wil meer tijd kunnen doorbrengen met zijn gezin en meer balans in zijn leven brengen. “Daarom heb ik besloten per 1 juni af te treden”, zegt hij. Het college begrijpt en respecteert het besluit van de wethouder. Het beraadt zich op dit moment over waarneming van zijn portefeuille.

Scholte
Volgens collega-wethouder Pieter Kos is Visser per direct gestopt met zijn werkzaamheden. Hij benadrukt dat het niets te maken heeft met het bezoek dat Visser vorige week aan Rob Scholte bracht en waarvan het college vooraf niet op de hoogte was. Dat bezoek werd hem echter niet in dank afgenomen.

Visser was sinds 30 juni 2014 een van de parttime wethouders van de Stadspartij, hij vond onlangs nog woonruimte in de Koningstraat en was nog aan het inrichten. De Stadspartij zal nu op zoek moeten naar een vervanger. Voor het college betekent het aftreden dat ze snel moeten gaan bepalen wie de komende weken de Kadernota in de raad gaat behandelen. Dat was normaal gesproken een taak van de wethouder financiën.

Omdat Visser langer dan drie maanden in functie is geweest, heeft hij recht op maximaal twee jaar wachtgeld. Het eerste jaar is dat 80 procent van zijn wethouderssalaris, het tweede jaar 70 procent. Een wethouder in Den Helder verdient, bij een fulltime dienstverband, bruto 6.529 euro per maand. De vertrokken wethouder heeft tegenwoordig wel een sollicitatieplicht.

DHA, 26 mei 15 – 19:38

Reacties:

Kobus
26 mei 2015 at 20:01
Zo.FF cashen Visser ?

Ja Denk!
26 mei 2015 at 20:13
Kansloos, weer een “echte” heldenaar die er een politieke farce van maakt

DickB
26 mei 2015 at 20:33
Ja, echt heerlijk. Nu eerst een jaartje lekker met de kids spelen op kosten van de Helderse burgers.

dagobert
26 mei 2015 at 21:09
Is deze man, in de aanloop naar het wethouderschap, niet duidelijk gemaakt , wat er van hem en zijn gezin te wachten staat? Nu zitten we met de brokken. En hoelang houdt Wethouder Kos het nog vol ? dat is ook nog maar de vraag, daar hij al heeft aangegeven geen zin te hebben in een vervolg op het wethouderschap. Maar , weer een onkostenpost , daar we nu weer met een wachtgelder zitten.

janneke
26 mei 2015 at 21:34
Ik was in de veronderstelling dat wethouders in de Gemeente moeten komen wonen, binnen een bepaalde tijd, waar ze werken en die ze vertegenwoordigen?
Dus: dat hij naar de Gemeente Den Helder had moeten verhuizen.

Peter Reenders
26 mei 2015 at 22:57
Janneke, dat klopt Wethouder Visser woonde door de weeks in Den Helder En ging in het weekend naar zijn woonplaats in het westen van het land. Hij staat ook officieel ingeschreven in de gemeente Den Helder.

Dick Berts
27 mei 2015 at 01:05
Mooi verhaal meneer Reenders, maar waarom gaat u niet op zoek naar een wethouder die echt binding heeft met de Helderse gemeenschap en niet alleen met de wachtgeldregeling. Het is natuurlijk heel slim als je het woonplaatvereiste van wethouders met een juridische truc weet te omzeilen, maar wij burgers hebben liever een wethouder die zich helemaal met onze gemeenschap verbindt, dan iemand die een maas in de wet weet te vinden.

Telstar Offline
26 mei 2015 at 21:34
Ook in Pijnacker-Nootdorp is het nieuws binnengekomen. http://www.telstar-online.nl/lees/34618/geurt-visser-treedt-per-direct-af-als-wethouder-in-den-helder

Margareth
26 mei 2015 at 21:49
Je wordt hier een beetje misselijk van….ik red het werk niet….maar och. …ik red het wel op 80 %…..@#$#₩¥&

Dick Berts
26 mei 2015 at 23:23
Het feit dat er voor politici altijd betere regels gelden dan voor gewone burgers, is een afgrijselijke vorm van machtsmisbruik. Een gewone burger die zelf zijn baan opzegt, ontvangt geen cent uitkering en dat zou ook voor politici moeten gelden, hoe bijzonder die zichzelf ook vinden.

qrap88
27 mei 2015 at 00:22
Even 3 maanden mooi weer spelen en dan twee jaar wachtgeld. Doe mij zo’n baan !

Dick Berts
27 mei 2015 at 01:38
Dankzij de zuigende werking van de gouden wachtgeldregeling die politici voor zichzelf hebben georganiseerd, wordt Reenders binnenkort gedwongen om forse bindingspremies te betalen om zijn wethouders langer dan drie maanden in het zadel te houden. En natuurlijk een bonus van een paar ton om een simpel klusje tot een goed einde te brengen, zoals het behoud van het Rob Scholte museum voor Den Helder. Gewoon marktconform werken, het Nieuwe Diep kan er niet meer aan ontkomen.

Koos Buis
27 mei 2015 at 06:30
BESTUREN ,REGEREN ,COACHEN .
Al deze vormen een pijler in onze maatschappij ,althans voor vele mensen dan !
We hebben dan ook op elk vlak met dit soort mensen die dat gaan doen te maken .
Maar wat ik me afvraag ,hoe weet men nu of jij of hij er geschikt voor is ,wie bepaalt dat nu ?
Om het even op de plaatselijke vlak te houden ,heb ik bij de bestuurders al een paar keer gezien dat het een miskleun was .
Aan wie ligt dit nu ? De keuze heren of wel de gene die hem voorgedragen hebben .
Waren zij al niet deskundig genoeg ? Hebben ze zich om de tuin laten lijden ?
Was het elkaar de bal toespelen ,om lekker met een buidel de deur uit te gaan
Ik denk dat er wat bij de eerste twee zit !
De Stadspartij een partij waar ik enige hoop op had ,maar die zelf in hun gelederen niemand konden vinden om de kar te trekken .mensen die politieke ambities hebben maar naar nu blijkt zelf er niet genoeg verstand van hebben om het te doen ,trekken iemand aan van buiten de stad .
Hadden we daar in Den Helder al geen ervaring mee een paar jaar terug.
Nee het moet van buiten komen want wat je ver haalt is lekker zegt men toch .
Nou mijnheer Visser is geestelijk dus door de mand gevallen , waarom zegt mijnheer Visser gewoon niet Den Helder is het eind van de wereld .
Bezint eer ge begint is ook een spreekwoord .
Mijnheer is gewoon ingeschreven in Den Helder , maar vrouw en kinderen die wonen ergens anders .Is dit niet gewoon de boel belazeren .
ER IS MAAR EEN EIS ! wonen met gezin in den Helder klaar over en uit .
En wat nog erger is het meteen opstappen ,deze man heeft vast niet bij de Mariniers gezeten , want die geven niet snel op !
Een slapjanus dus in mijn woorden ,want hij wist waar hij aan begon !
Dus deze man voldoet niet aan de eisen om te REGEREN ,BESTUREN OF COACHEN .
En de regeling ,zou hij een echte kerel zijn ? en zeggen die neem ik ook niet ?
Dat kan ik niet met zekerheid zeggen ,heb ik geen inzage in .
Maar als het een echte slapjanus is ,dan neemt hij het ! En we zien hem nooit meer terug ! Tenminste in DEN HELDER dan ,want dit soort mensen hebben meestal wel weer een kruiwagen .
En de STADSPARTIJ ja die zijn aardig door de mand gevallen .

Marinus Vermooten
27 mei 2015 at 08:00
Zeer verdrietige gang van zaken. Al vraag ik mij na allerlei geruchten af wat de wérkelijke reden van het vertrek van Geurt is geweest. Ik vind dat de inwoners van Den Helder recht hebben te weten wat aan het besluit van Visser vooraf is gegaan. Afgezien van het gemeenschapsgeld dat hiermee gemoeid is.

http://denhelderactueel.nl/2015/05/wethouder-geurt-visser-treedt-af/