Redactie DHA – Stoom één na beste theaterrestaurant + L.O.S. Den Helder – Heropening Café de Bierbron + Casper Duin – Gemeente niet verlost van familie Post + De Bierbron mocht dicht

Stoom verkozen tot één na beste theaterrestaurant

Den Helder – Stoom is uitgeroepen tot het op 1 na beste theaterrestaurant van Nederland. “Heerlijk eten op de mooiste plek van Nederland!” Volgens artiesten en theaterbezoekers is restaurant Stoom zo het beste te omschrijven.

Theaterkrant en vakblad Theatermaker gingen op zoek naar het beste theaterrestaurant van ons land. Wat is de allerbeste plek om voorafgaand aan een voorstelling te eten? Waar zijn de menu’s snel en lekker? Waar is de beste prijs-kwaliteitverhouding? Waar kom je het beste in de stemming? En waar zitten de interessante mensen? Artiesten en bezoekers mochten een stem uitbrengen op hun beste theaterrestaurant. De organisatie ontving 225 mailtjes met daarin tips voor 146 verschillende restaurants. Het restaurant bij Theater de Kring in Roosendaal werd het meest getipt bij deze zoektocht en kwam dus als beste uit de test.

Restaurantmanager van Stoom Wendy Houdijk is enorm trots op deze mooie tweede plek. “Juist omdat het een publieksprijs is, is deze tweede plek extra waardevol.” Niet alleen Wendy is blij. Directie en medewerkers van Restaurant Stoom en Theater de Kampanje zijn trots dat het op een na beste theaterrestaurant van Nederland in Den Helder staat.

Den Helder Actueel, 26 juni 2019 – 12:03

Reacties:

Cees
26 juni 2019 at 12:22
Waarom is het er altijd leeg als ik er langs kom? Artiesten hebben kennelijk “andere tijden” dan jutters….of het het zoveelste “WC-Eend” onderzoek? Zoiets als de bier medailles op de etiketten van bierflesjes?

Ad
26 juni 2019 at 12:26
“De organisatie ontving 225 mailtjes met daarin tips voor 146 verschillende restaurants”
.
.
ziet iemand de ironie hier ook in ?
wel 225 !! mailtjes voor 146 eetschuurtjes.
wat een grap…..
die hele schouwburg, en de rommel die erbij hoort is 1 grote mafia-oplichtersbende.
niet meer – niet minder.

kytoma
26 juni 2019 at 12:32
2of 3 stemmen op je theaterrestaurant en je hebt gewonnen. er zijn immers 246 stemmen uit gebracht op 146 restaurants .

Judge X
26 juni 2019 at 13:46
De oproep in de Theaterkrant, werd voor de bezoekers van De Kampanje en de burgers van Den Helder waarschijnlijk geheim gehouden.
Daarna hebben partijen die verantwoordelijk zijn voor het hele Schouwburgdebacle op Willemsoord, er voor gezorgd dat ‘de achterban’ werd gemobiliseerd om hun stem uit te brengen.
Met maximaal 100 mailtjes vanuit het Helderse (natte-vingerberekening), wordt je dan al snel 2e.
https://www.theaterkrant.nl/nieuws/wat-is-het-beste-theaterrestaurant-van-nederland/

Bij andere doorgestoken-kaartverkiezingen, werd het Old Boys Network (OBN) of in gewoon Nederlands, OJK-lijntje geactiveerd (Ouwe Jongens Krentebrood).
Gepaard met flink fêteren, krijg je dan ook de uitkomst die je graag ziet, er is daarna weer reden voor brood en spelen en ‘iedereen is blij’ met de sigaar uit eigen doos, die in de jaren volgend uiteraard nog wel even worden verwerkt en afgerekend in de rode cijfers. 😉

Monique_K
27 juni 2019 at 13:47
Geen 100 mails vanuit het Helderse nodig, en in dit geval nog niet eens mogelijk, er waren namelijk ‘225 mailtjes met daarin tips voor 146 verschillende restaurants’. Dat betekent dat je (in theorie) met 4 mailtjes eerste kan worden, met 3 mailtjes tweede, en de derde plaats wordt gedeeld met 2 mailtjes elk.

Judge X
28 juni 2019 at 01:07
Uw theorie is zo te zien niet veel beter als mijn ‘natte-vingerberekening’, maar daar gaat het verder ook niet om.
Als de omliggende tekst maar bij de geachte lezer is binnengekomen …. 🙂

https://www.theaterkrant.nl/nieuws/beste-theaterrestaurant-van-nederland-over-de-tong/
Uit de reacties waar de nep van afdruipt:
“Héérlijk eten op de mooiste plek van Nederland! / Het gebouw is prachtig en authentiek, met een fraai uitzicht / horende bij de mooiste schouwburg van Nederland en gelegen tegenover de tot mooiste ter wereld uitgeroepen bibliotheek / Parel van Den Helder / Héérlijk en mooi opgemaakt eten met goud bestek”.

Monique_K
28 juni 2019 at 23:35
Oeps foutje, ik zie net dat mijn antwoord van 28 juni, 12:29 uur helemaal onderaan terecht is gekomen ..

`e
26 juni 2019 at 14:55
Dit zullen we wel weer tot in lengte van dagen moeten aan horen.. De propaganda machine van de Gemeente zal tot grote hoogte gaan stijgen.

Eus
26 juni 2019 at 16:29
Het azijnzeiken is weer begonnen. Weten jullie nu echt niets anders te schrijven?

Judge X
26 juni 2019 at 16:59
Kan je niet tegen de waarheid meneer citroen ? 🙁

Dutch
26 juni 2019 at 16:38
….Eus, jij zeikt weer op de azijnzeikers dussssss…..de cirkel is rond. Fijne dag!

Rasjutter
26 juni 2019 at 17:01
Alle gemeentehuis medewerkers moesten stemmen heb ik gehoord, anders hebben ze straks geen bedrijfskantine 😉 😉

RB
26 juni 2019 at 17:59
ze hebben toch altijd nog Don Giancarlo om de hoek straks?

Lady bug
26 juni 2019 at 18:54
Het is een kale tent en het is er lawaaierig want het echoo’t. Heel vervelend en ongezellig.En als je als op 1 na de beste wordt gekozen van een enquête van slecht 225 mailtjes zou ik er als manager geen hoge pet van ophebben.

Flipfluitketel
26 juni 2019 at 19:20
Hoe vaak bent u er geweest? om deze analyze te maken? @lady bug

RB
26 juni 2019 at 20:13
ik weet niet hoe vaak Lady Bug er geweest is maar ik ben er één keer geweest en ik vond het helemaal niets en kom er ook niet meer terug, de terrasjes ernaast zijn veel gezelliger, daar kom ik geregeld

Lady bug
27 juni 2019 at 18:21
Nou om deze analyse ter kunnen maken ben ik éénmaal geweest en dat vind ik voldoende

`e
27 juni 2019 at 08:37
De beste restaurant, zijn te onderscheiden door het aantal sterren die zij hebben. Dit amateur clubje wat net het niveau van snackbar voorbij is , heeft geen enkele “”ster”” Dus, als restaurant te verwaarlozen.

RB
27 juni 2019 at 08:49
er zijn meerdere sterrenloze restaurants in DH waar je wel gezellig en lekker kunt tafelen

Judge X
27 juni 2019 at 10:55
Zo is dat RB, meestal is het daar ook iets rustiger, maar bovenal blijven dan de prijzen ook gezellig.

Dit zijn volgens Tripadvisor de 10 beste restaurants van Den Helder en daarbij kom je restaurant Stoom pas op plaats 10 tegen.
Verschillen moet men dus in de prijzen van huur, kok, personeel en geboden menu’s en drank zoeken, om tot een goed vergelijk te komen en valse concurrentie – middels gemeenschapsgeld – aan het licht te brengen.
https://www.tripadvisor.nl/Restaurants-g188591-Den_Helder_North_Holland_Province.html

Wie neemt de opdracht aan ? …. 😉

juttertje 51
26 juni 2019 at 20:53
gesubsidieerd eten in een te duur pand op de mooiste plek van nederland lekker naast een stinkende partij water en een schouwburg waar ze straks ook nog uitvaarten gaan verzorgen dan staat het water ze dus echt aan de lippen wat een verschrikkelijke miskleun is dit subsiedie slurpende zooitje en maar diensten aanbieden waar ondernemers geld van de bank voor moeten lenen om te investeren in hun bedrijf schandelijk is dit wat de kampanje doet

Roan
26 juni 2019 at 21:35
Dat is heel normaal, dat soort manieren van stemmen.141 bezwaar schriften vertegenwoordigen ook het merendeel van de Helderse bevolking.Kennelijk zitten we in een “leercurve” en heeft iemand van de gemeente hier wat van geleerd .

George Vinken
27 juni 2019 at 00:41
De in core shit eaters hebben gekozen.

MB
27 juni 2019 at 08:15
George Vinken, what do jij bedoel met incore stront eaters? Is Dutch niet your eerste language? Of is it heden ten days just interessant om her en there wat english words in a zin to kwakken. I zie dit steeds often happen dat piepel doen this en it maakt totaal geen sense

George Vinken
28 juni 2019 at 23:08
Wie de shoe fits die likke me reet…
En het maakt wel degelijk sense heo 😉

Henk
27 juni 2019 at 08:48
Hebben ze op hun eigen gestemd?
Zie er bijna nooit iemand, blijft alleen open met subsidie en dat vind ik oneerlijke concurrentie t.o.v. andere restaurants. als er bijna nooit iemand zit moet het toch iets zeggen over kwaliteit uitstraling e,d
Ehh geven sterren de kwaliteit niet aan?

Marinus Vermooten
27 juni 2019 at 11:25
Vind het bericht van heropening café De Bierbron feitelijk interessanter. Goed teken dat de Visbuurt weer een gezellige horecabedrijf krijgt waar ze recht op heeft. De Bierbron is het oudste bestaande horecabedrijf van Den Helder (zie het Helders horecaboek) en wens de komende uitbater veel succes toe. Het is onder leiding van Karel met zijn succesvolle horecaervaring verzekerd van een goede doorstart. Proficiat we drinken er binnenkort een goudgele op en voor wat betreft . Stoom’, nee dan toch liever een drankje getapt in een café daterend uit het stoomtijdperk, ontstaan in een periode van de water en vuurnering. Het gezellig oerdegelijk bruine kroegje aan de Bassingracht waar men soms meer humor, drama en andere nieuwtjes kan opvangen dan in de rijk gesubsidieerde schouwburg.

RB
27 juni 2019 at 11:42
frappant, Schuiling heeft z’n hielen nog niet gelicht…..

Ad
27 juni 2019 at 12:03
oogkleppen afzetten marinus
iedereen weet wat er “ook” aan die bierbron vastzit….
mij benieuwen voor hoe lang dit duurt… de camera’s zullen er nog wel hangen dus de bedrijfsvoering zal gerust weer in “oude handen” vallen.

Piet
27 juni 2019 at 17:13
Dat schreef ik al als reactie op het vertrek van Schuiling : dat kunnen we binnenkort vieren in de bierbron.Nou ik ben er zeker bij en neem er een paar op Koen .Gaat in het wijkhuis in nieuw Den Helder nu ook de tap weer open ?

Marinus Vermooten
27 juni 2019 at 12:46
Misschien komen we uiteindelijk te weten hoeveel stemmen er nu precies op Stoom zijn uitgebracht en wie aan de stemming al of niet middels politieke motieven hebben bijgedragen. Gezien het groot aantal genoemde restaurants en het aantal uitgebrachte stemmen kan dit onmogelijk een serieuze graadmeter zijn. Het doet me denken aan het gezelligste café in Den Helder destijds waar men op kon stemmen en weet nog dat aan de bar van een café mensen door het aanbieden van een drankje men op dat café zijn/haar stem kon uitbrengen. Kortom, persoonlijk schenk ik geen waarde aan dergelijke beoordelingen. Wellicht dat een onafhankelijke jury van de landelijke horecabond tot een andere beoordeling had gekomen Ook al hoef dat niet altijd zuiver toegaan.

Monique_K
28 juni 2019 at 12:29
Ik had geen zin om het echt uit te rekenen 😛
Maar die reacties, zo weggelopen uit de propagandafolder van de gemeente. Geeft wel goed aan hoe sfeerloos het hele gebeuren is, helemaal als je het vergelijkt met de andere wel authentieke reacties.

Roan
28 juni 2019 at 23:54
Dat geeft wel weer aan dat al die zgn referenties op allerlei media gewoon onzin zijn.Vooral “fake book ” levensgevaarlijk.Een platform waarop elke halve zool zijn mening ongestraft mag ventileren en altijd wel iemand vindt die instemt met zijn gefrustreerde waanideeen waar naar hij/zij op zoek is.Bevestiging voor de frustraties en complot theorieen.

Monique_K
29 juni 2019 at 10:14
Vrijheid van meningsuiting dan maar afstraffen, of meteen geheel afschaffen?

Glijn
29 juni 2019 at 13:49
specialiteit van Stoom : Gebakken lucht .

Henk
1 juli 2019 at 07:05
Ja was afgelopen weekend wel weer te zien, Stoom wel klanten maar druk nee niet echt terwijl de rest van de kade alles vol zat.. ook binnen druk……

Dirk
1 juli 2019 at 22:26
Heerlijk gegeten en wat gedronken tijdens bezoek aan Helders Historisch weekend. Prachtige locatie. Hele goede keuken.Aanwinst voor Den Helder !

RB
2 juli 2019 at 07:41
honger maakt rauwe bonen zoet 😉 deze reactie vast omdat de andere terrasjes op Willemsoord zoals gewoonlijk vol zaten en u nergens anders meer terecht kon

`e
2 juli 2019 at 11:57
Welke keuken ? en waar is die keuken ? Als je dan toch een reactie wil geven , zeg dan waar je geweest ben.

https://denhelderactueel.nl/2019/06/stoom-verkozen-tot-1-na-beste-theaterrestaurant/

Heropening Café de Bierbron

Café de Bierbron op de Bassingracht wordt vrijdag 28 juni ’s ochtends om 11:00 uur geopend. Na lang onderhandelen met de gemeente zijn de vergunningen eindelijk overhandigd aan Karel Schmitz en Alwin van der Burgh, het tweetal dat vele mensen kennen van de drukbezochte karaoke avonden.

Destijds hebben zij hun eerste karaoke avond geïntroduceerd in Den Helder, met zelf ontwikkelde karaokeapparatuur. Veel lokale artiesten en bands van buitenaf wisten dit tweetal ook regelmatig te vinden voor live optredens in hun voormalige horeca gelegenheden. Nu is het de beurt aan Café de Bierbron.

L.O.S. Den Helder, 27 juni 2019

https://losdenhelder.nl/heropening-cafe-de-bierbron/

De Bierbron in Den Helder opent de deuren weer, maar gemeente is nog niet verlost van familie Post

Café De Bierbron (foto NHD)

Café De Bierbron (foto NHD)

Den Helder – Ruim een jaar na de verplichte sluiting opent café De Bierbron aan de Bassingracht vrijdagochtend weer de deuren.

Karel Schmitz en Alwin van der Burgh zijn de nieuwe uitbaters van het etablissement aan de Bassingracht. Zij hebben woensdagmiddag de benodigde vergunningen ontvangen, zo vertelt Van der Burgh. De twee zijn bekend als voormalig exploitanten van café ’t Ankertje in de Koningstraat. “We wilden elders een café voortzetten. In januari hebben we de aanvraag ingediend. Daarna kwam er wat vertraging en tegenslag.”

Medio juni 2018 werd De Bierbron op last van de burgemeester gesloten. “Daar heb ik eigenlijk geen mening over. Die dingen uit het verleden zijn mijn zaken niet.”

Dat café De Bierbron weer open gaat, betekent niet, dat de lopende procedure van de familie Post tegen de gemeente Den Helder ten einde is. Dat meldt Joshua Perquin, de raadsman van de broers Jan en Peter Post. Zij zijn de pandeigenaren van De Bierbron. Een vergunningaanvraag van Jan Post voor de exploitatie van het café werd dit jaar afgewezen door de gemeente.

Perquin: “Mijn cliënten zijn onder meer in door de gemeente verstuurde persberichten door het slijk gehaald. Een rechter heeft de broers vrijgesproken. Een burgemeester kan een gerechtelijke uitspraak niet in de wind slaan. Wat ons betreft, is de strijdbijl niet begraven. We zouden excuses ook op zijn plaats vinden of een publicatie van een rectificatie. Of een gesprek met de burgemeester. Dat is in al die jaren nooit gebeurd. Een kleine vergoeding van de schade sluit ik ook niet uit.”

Helders Courant, 27 juni 2019, 19:17

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190627_32500242/de-bierbron-in-den-helder-opent-de-deuren-weer-maar-gemeente-is-nog-niet-verlost-van-familie-post

De Bierbron mocht dicht

Den Helder – De Helderse burgemeester Schuiling stond in zijn recht toen hij vorig jaar juni de vergunningen van Ghislaine Lentz introk, hetgeen leidde tot directe sluiting van café De Bierbron.

Dat oordeelt de bestuursrechter in Alkmaar over het bezwaar, dat Lentz maakte. De vergunningen werden onder meer ingetrokken vanwege schijnbeheer. Volgens de rechtbank heeft Schuiling ’zich in redelijkheid op het standpunt kunnen stellen, dat Lentz niet de exploitant was’. Bovendien heeft ze ’haar verantwoordelijkheid niet genomen bij een geweld incident in de Bierbron’ en ’in strijd met het veiligheidsplan gehandeld’.

Helderse Courant, 29 juni 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Burgemeester Den Helder mocht vergunningen De Bierbron intrekken

Den Helder – De Helderse burgemeester Schuiling stond in zijn recht toen hij vorig jaar juni de vergunningen van Ghislaine Lentz introk, hetgeen leidde tot directe sluiting van café De Bierbron.

Dat oordeelt de bestuursrechter in Alkmaar over het bezwaar, dat Lentz maakte. De vergunningen werden onder meer ingetrokken vanwege schijnbeheer. Volgens de rechtbank heeft Schuiling ’zich in redelijkheid op het standpunt kunnen stellen, dat Lentz niet de exploitant was’. Bovendien heeft ze ’haar verantwoordelijkheid niet genomen bij een geweld incident in de Bierbron’ en ’in strijd met het veiligheidsplan gehandeld’.

De samengevatte uitspraak van de rechtbank:

De rechtbank bevestigt, dat de vergunningen op goede gronden zijn ingetrokken. De vergunningen zijn ingetrokken vanwege schijnbeheer, ernstige nalatigheid bij activiteiten in het café, die een gevaar opleveren voor de openbare orde en het niet naleven van het veiligheidsplan. De rechtbank oordeelt, dat de burgemeester zich in redelijkheid op het standpunt heeft kunnen stellen, dat Lentz niet de exploitant was. Zij heeft daarmee onjuiste gegevens verstrekt bij de aanvraag. Voorts is aannemelijk, dat indien de burgemeester hiervan op de hoogte zou zijn geweest hij de aanvragen had geweigerd. Op grond hiervan was de burgemeester gehouden de vergunningen in te trekken.

Daarnaast oordeelt de rechtbank ook (ten overvloede), dat Lentz haar verantwoordelijkheid als exploitant niet heeft genomen bij een geweld incident, dat heeft plaatsgevonden op 3 december 2017 in het café. Ook op basis van deze grond heeft de burgemeester tot intrekking kunnen overgaan. Er was immers sprake van ernstige nalatigheid aan de kant van Lentz, die de vrees wettigt, dat voortzetting van de vergunning een gevaar oplevert voor de openbare orde.

Tot slot heeft Lentz gehandeld in strijd met het veiligheidsplan (in de veiligheidsscan heeft zij namelijk aangegeven, dat er zowel bij de ingang als in de onderneming gecontroleerd wordt met camera’s, dat die beelden worden opgenomen en dat de beelden 14 dagen worden bewaard, (dit was niet zo.) zodat de burgemeester ook om deze reden gehouden was om over te gaan tot intrekking van de vergunning.

Helderse Courant, 29 juni 2019, 09:03

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190629_20125395/burgemeester-den-helder-mochten-vergunningen-de-bierbron-intrekken

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Restaurant+Stoom
https://robscholtemuseum.nl/?s=Caf%C3%A9+De+Bierbron
https://robscholtemuseum.nl/?s=Caf%C3%A9+%27t+Ankertje