Redactie DHA – Stadspartij geeft tekst en uitleg

Den Helder – De Stadspartij Den Helder is zaterdag 29 oktober aanwezig op de zaterdagmarkt in het centrum. Het bestuur, raadsleden en commissieleden ontvangen belangstellenden graag van 10:00 tot 15.30 uur in het centrum ter hoogte van Spoorstraat 2a, hoek Julianaplein (tegenover McDonalds), bij het voormalig pand van de ABN Amro Bank.

“De bedoeling is om de stand van zaken uit de doeken te doen”, meldt Nico van Delft. “Wat hebben we bereikt, waar zijn we mee bezig en wat denken we nog te bereiken? En natuurlijk geven we tekst en uitleg over vragen die leven over de handelswijze van de Stadspartij Den Helder.”

“Verder willen we graag horen wat de bewoners van Den Helder willen, het is voor ons dus ook weer een mogelijkheid om ideeën op te doen. Iedereen is welkom, de koffie of thee met versnapering staat klaar!”

Den helder Actueel, 28 oktober 2016 – 06:40

Reacties:

Sjaak
28 oktober 2016 at 08:24
Wanneer komt beloofde gratis parkeren in Den Helder? Waarschijnlijk nooit?

Fred
28 oktober 2016 at 10:32
Zij beginnen door te krijgen, dat hun transparantie , matglas is gebleken. En nu de verkiezingen in aantocht zijn , is het alle hens ,en redden wat er te redden valt. In een door eigen schuld lek geslagen schip, is het pompen of verzuipen. Ik denk het laatste . Het geslagen gat is te groot om het schip van de ondergang te redden.

eschotman
28 oktober 2016 at 11:37
Fred, Komt Tijd, Komt Raad. Tegen de tijd dat de verkiezingen gaan plaatsvinden zullen wij in Den Helder zien wie er gelijk heeft. Wat betreft de Gemeenteraadsverkiezingen die zijn pas over meer dan 16 maanden en vinden plaats op 21-03-2018 en zijn dus nog lang niet in aantocht en in die tussen tijd kan er nog alles veranderen en voor vragen ben je natuurlijk welkom morgen (Zaterdag 29-10-2016) om die stellen aan het Bestuur, Raads- of Commissieleden van de Stadspartij die daar aanwezig zijn.
Met Vriendelijke Groeten,
Ed Schotman

Fred
29 oktober 2016 at 07:02
Geef die uitleg , hier eens op papier, zodat iedereen het kan lezen!. Niet iedereen is in staat of heeft zin om naar de “stad” te komen. Bovendien bereik op zo’n manier veel meer mensen. Als politieke partij , zal je naar de mensen toe moeten komen , niet andersom. En niet op een straathoek. Op de manier van , als jullie wat willen weten , dan kom je maar naar ons, redt je het niet

kees Jan
28 oktober 2016 at 11:46
De stadspartij kondigt zelf aan op de zaterdagmarkt te staan…. Beste mensen van de stadspartij, het is duidelijk dat u uw eigen stad niet kent… De zaterdagmarkt is op Beatrixstraat en de oliebollenkraam zal niet blij zijn dat jullie een bus voor hun kraam zetten…
.
Waar blijven de beloften (speerpunten) welke jullie, ons als kiezer hebben gedaan?
1. Behoud huidig stadhuis
Het is nog steeds niet zeker dat stadhuis behouden zal blijven. De beloofde 9 miljoen wordt bij lange na niet gehaald.
.
2. Sociale voorzieningen
Jullie hebben nog helemaal niets gedaan aan de sociale voorzieningen.
.
3. Werkgelegenheid en toerisme
Toerisme jagen jullie de stad door het gratis parkeren niet in te voeren en de Texelgangers via een aanmeldcentrum op de Kooy de stad te laten passeren. (bij file stappen mensen nog wel eens uit)
.
4. Jeugd
De Jeugd kan alleen maar bang zijn om “gepakt” te worden door de handhavers, er is nog niks gedaan om de hangjeugd een tijdsinvulling te geven.
.
5. Gratis parkeren en binnenstad opknappen
De nieuwe parkeervisie is duidelijk, er komt geen gratis parkeren in de binnenstad. En sinds het aantreden van Stadspartij zijn er alleen maar meer winkels uit binnenstad verdwenen.
.
6. Burgerparticipatie
Burgerparticipatie komt alleen als het uitkomt, we zien bij noorderhaaks dat bewoners en ondernemers goede ideeen hebben, maar dit meenemen in de plannen, ho, maar.
.
7. Rechtvaardig en verantwoord subsidiebeleid
Vind de stadspartij het nog steeds rechtvaardig dat alleen vriendjes uit de “club” subsidies krijgen toegewezen, en iedereen die buiten de “Club” valt hebben pech.
.
8. Verantwoord begroten met ruimte voor burgerbegroting
Burgerbegroting, laat me niet lachen, er is totaal geen transparantie van het Kasboek van gemeente Den Helder. Zelfs de raad wordt niet volledig geïnformeerd.
.
9. Den Helder moet zijn naam eer aan doen: schoon, goed onderhouden en onkruidvrij
De vuilnisbakken verdwijnen uit het straatbeeld, steeds meer zwerfafval waait door de stad. En mijn straat is inmiddels grasveld van onkruid geworden.
.
10. Ontwikkeling van de haven
De ontwikkeling van de haven werkt ook uitstekend, de te korten schieten omhoog. Moet de raad niet iets van 7 miljoen bijspijkeren om het havenbedrijf van faillissement te behoeden?
.
Beste Stadspartijers, duik weer gezellig onder in de kroeg. Bemoei je niet met zaken die je volledig kunt verprutsen. En stuur dit college incl. je eigen wethouders naar huis. Jullie kennen als kroegtijgers de leus; “drank meer kapot maakt dan je lief is”. Ik wil er een leus aan toevoegen; “De stadspartij en B&W maken meer kapot, dan de helderse burger lief is”
.
U mag voor uw volgende verkiezingsprogramma de leus gratis gebruiken…

strandloper
28 oktober 2016 at 22:42
De tien punten van kees Jan zijn echt te moeilijk voor de Stadspartij. Tekst en uitleg daarop zal niet komen. Als er ook maar een iemand nog belangstelling heeft om op een zaterdag in het stadscentrum naar deze kwasten te luisteren, mogen zij blij zijn. Hoera, misschien toch nog tenminste een stem. De mensen van de Stadspartij zijn niet capabel gebleken voor bestuurlijk werk en het runnen van een politieke partij. De rokende puinhopen liggen er nog altijd. Ik zie de Stadspartij niet eens in staat om over die rokende puinhopen tekst en uitleg te geven.

Fred
29 oktober 2016 at 06:55
Wat we hebben bereikt, moet veranderd worden in , wat ons is gegund, om niet helemaal aftegaan. Het zijn de kleine dingetjes die zij jullie hebben toegestaan. Zo van toe maar , dan zijn ze tevreden. En dat vieren jullie als een overwinning. Zo ,van kijk er eens ,wat wij hebben bereikt.

http://denhelderactueel.nl/2016/10/stadspartij-geeft-tekst-en-uitleg/