Redactie DHA – Schuiling stuurt brief aan jonge kiezers

Den Helder – Jonge Nieuwediepers, die voor het eerst mogen stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing, krijgen deze week een brief van burgemeester Koen Schuiling. Met deze brief wil de burgemeester deze doelgroep bewust maken van hun stemrecht.

De brief moet de Helderse jongeren een zetje geven richting de stembus voor de Tweede Kamerverkiezing op woensdag 15 maart. De gemeente heeft dat ook bij eerdere verkiezingen gedaan.

Eind van deze week kunnen alle ‘nieuwe’ 18-jarigen sinds de vorige Tweede Kamerverkiezingen de brief verwachten. Het gaat om 2547 nieuwe stemgerechtigden.

Den Helder Actueel, 1 mrt 17 – 13:54

Reacties:

Dick Berts
2 maart 2017 at 10:37
Nu blijkt de ondernemingsraad weer niet betrokken te zijn bij de verbouwing van het stadhuis. Dit college liegt de sterren van de hemel en heeft aan de lopende band lak aan alle denkbare democratische procedures. Maar jongeren moeten vooral gaan stemmen om de huidige generatie machtspolitici in het zadel te houden.

Dick Berts
2 maart 2017 at 10:42
Schuiling die reclame maakt voor democratie, hypocrieter bestaat niet.

Fred
2 maart 2017 at 13:56
Jongeren zijn nog kneedbaar. Bij de senioren hoeft hij met zijn praatjes niet meer aan te komen , die hebben hem door.

Ezeltjeprik
2 maart 2017 at 14:02
Dus…, die ouderen gaan niet stemmen?

Roel Prins
2 maart 2017 at 19:31
Kiesgerechtigde leeftijd zou moeten worden verhoogd tot minimaal 21 jr. Jeugdiger hersenen zijn onvolgroeid en niet goed in inschatten lange terminngevolgen van beslissingen. En dan is 21 jr nog aan de vroege kant. Stemmen is niet bedoeld om mee te vechten in de verdeling van de huidige koek. Helaas doen politieke partijen voorkomen dat dat wel zo is.

http://www.denhelderactueel.nl/2017/03/schuiling-stuurt-brief-aan-jonge-kiezers/

1 Comment

  1. Mag een burgemeester dit op persoonlijke titel doen ?

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.