Redactie DHA – Voor behoud acute zorg + Delano Weltevreden – Geld voor verbouwing + College mobiliseert regio + Ronald den Boer – Het stinkt + Henny Abbenhues – Zorgniveau vast

Samen voor behoud acute zorg ziekenhuis

Den Helder – De gemeente Den Helder hoopt samen met de buurgemeenten Texel, Hollands Kroon en Schagen op te kunnen trekken voor behoud van spoedeisende hulp en de acute geboortezorg in het ziekenhuis.

De Noordwest Ziekenhuisgroep had de Nederlandse Zorgautoriteit om extra geld gevraagd, maar krijgt dit niet. De NZa heeft 2 miljoen euro toegekend, maar er is 11,3 miljoen euro nodig. “Een extra subsidie wordt niet aan een individueel ziekenhuis verstrekt”, aldus de NZA.

De positie van het voormalige Gemini Ziekenhuis is in deze bijzonder, zo schrijft ZorgVisie. “Er zijn geen andere ziekenhuizen in Nederland, waarvoor het zo moeilijk is om de spoedzorg in de lucht te houden. Er is geen ziekenhuis in de directe nabijheid, waar mensen in spoedsituaties binnen 45 minuten naartoe kunnen.”

Zorgen
De gemeente Den Helder maakt zich zorgen over het voortbestaan van de acute zorg in het voormalige Gemini. Het college liet de raad onlangs weten, dat de extra beschikbaarheidsgelden nog niet veilig waren gesteld. Nu is duidelijk, dat de NZA deze ook niet toekent. Gemeente en ziekenhuis trekken nu samen op om het locatieprofiel van Gemini te garanderen.

De Noordwest Ziekenhuisgroep had al op 1 juni duidelijkheid willen hebben, maar hoopt nu toch voor 1 oktober uitsluitsel te krijgen. Woordvoerster Sanne Hoolwerf tegen ZorgVisie: “Als we het geld echt niet krijgen, zullen we waarschijnlijk moeten stoppen met de acute verloskunde en de spoedzorg op de locatie Den Helder. Feit is dat de tijd voor ons begint te dringen”.

Den Helder Actueel, 18 augustus 2017 – 10:52

Reacties:

Dick Berts
18 augustus 2017 at 11:16
Het wordt de hoogste tijd dat we vanuit de helikopterview naar dit soort ontwikkelingen gaan kijken. Belastingen steeds verder omhoog, maar geen ziekenhuizen, geen defensie, geen politie, geen busverbindingen, geen ouderenzorg, grijze rolemmers nog maar eens per maand geleegd en zo kan ik nog uren doorgaan. Zou het kunnen dat ons politieke systeem totaal corrupt is geworden?

Judge X
18 augustus 2017 at 13:04
Het is een politiek-sociaal-economisch-systeem dat altijd al corrupt is geweest.
Als één van de weinige landen heeft Nederland een zeer hoog sociaal stelsel weten te bereiken.
We hebben – gesteund door de VOC-mentaliteit ( Balkenende 2006) de berg beklommen – zoals veel klimmers de Mount Everest, de top bereikt maar de weg terug blijkt vaak zwaarder en gevaarlijker.
Link ….

Judge X
18 augustus 2017 at 13:05
…. link: http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/542116/dit-zijn-de-meest-corrupte-landen-ter-wereld.html

Gekke Henkie
18 augustus 2017 at 14:08
De VOC-mentaliteit? Is dat een eufemisme voor pakken wat je pakken kan?

Judge X
18 augustus 2017 at 16:54
Iets gemist ?
https://nl.wikipedia.org/wiki/VOC-mentaliteit

Gekke Henkie
18 augustus 2017 at 20:25
Heb ik iets gemist? De ‘handelsgeest, daadkracht en durf’ die volgens Balkenende zo typerend is voor de VOC-mentaliteit, heeft in het geval van de VOC toch geleid tot het ongelimiteerd en gelegitimeerd plunderen (pakken wat je pakken kan) van de voormalige koloniën?
Wingewesten hebben we niet meer, dus nu richten de nazaten van deze dynamische lieden met ‘handelsgeest, daadkracht en durf’, – die zich nu eenmaal niet laten afstoppen, laat staan uitroeien -, hun vizier op de zorgsector (of energiebedrijf, afvalbedrijf, kabelmaatschappij of noem maar op) om te proberen geld te verdienen, liefst zo veel mogelijk. En dat mag dan best ten koste van de ander gaan. De mens is niet zozeer corrupt als wel verdorven en tot veel bereid (inderdaad, ook tot corruptie) als hij zijn bezit kan vergroten….

Judge X
19 augustus 2017 at 00:25
Tja als u zo goed begrijpt wat ik bedoel, dan is het dus overbodig om op mij te reageren met vraagtekens achter de zinnen lijkt mij.

Gekke Henkie
19 augustus 2017 at 11:42
Tja, u als zelfbenoemde rechter vraagt mij of ik iets heb gemist. Als ik mezelf verduidelijk, en aangeef dat ik volgens mij niets heb gemist (met een slag om de arm, dat wel, want je kunt immers het altijd mis hebben, tenminste, ik wel, vandaar de vraagtekens), dan noemt u mijn reactie overbodig. Raar hoor!

Judge X
19 augustus 2017 at 13:00
Ezeltjeprik. Leuk hoor ! 😛

Gekke Henkie
19 augustus 2017 at 15:29
Petje af, Judge X, uw scherpzinnigheid is benijdenswaardig. Of, – dat kan natuurlijk ook, sterker: het is zo -, mijn vermomming is weinig doeltreffend. Het één hoeft het ander overigens niet uit te sluiten. Niettemin: mijn complimenten (want zo ben ik ook wel weer) voor uw speurzin…!

Fred
18 augustus 2017 at 13:22
Zou best eens kunnen Dick. Kijk alleen maar eens hoeveel verschillende vuilnis ophaal bedrijven je hier in de stad ziet rijden. Met vuilnis wordt grof geld verdiend. Dat wisten ze vroeger ook al. Hele maffia oorlogen zijn er in het buitenland over uitgevochten.

Gekke Henkie
18 augustus 2017 at 14:01
Niet het systeem is corrupt, maar de mens, altijd geneigd om op zoek te gaan naar voordeeltjes en winst, desnoods ten koste van een ander… Weinig kans dat dit ooit zal veranderen: de mensheid is reddeloos verloren.

pietjepuk
18 augustus 2017 at 13:27
Het is zorgwekkend dat de zorg steeds duurder wordt en steeds minder makkelijk te bereiken is. Dat is het gevolg welke zichtbaar is maar durft iemand iets concreets te zeggen over de oorzaak van dit fenomeen. Slaan we in de zorg ook door, vernieuwing is goed maar waar ligt de grens (financieel). Durven we nee te zeggen, ja als het ver van mijn bed is maar nee als het heel dichtbij komt. Deze discussie durft Nederland tot nu toe nog niet te voeren.

Gekke Henkie
18 augustus 2017 at 14:05
Je kunt je inderdaad afvragen hoeveel een mensenleven waard is… Moet je er nog een tonnetje of meer tegenaan gooien als iemand van tachtig of ouder nog een paar maanden kan leven door een kostbare behandeling, terwijl vaststaat dat hij, net zoals iedereen, – want dat lot treft ons allen – . uiteindelijk ten dode is opgeschreven?

JONATHAN
18 augustus 2017 at 14:30
Die burgemeester zou zich toch doodvechten voor het ziekenhuis? Dat heeft blijkbaar niks opgeleverd want de gemeente wordt weer ouderwets gechanteerd. En als er nu betaald wordt kunnen ze je hele begroting leegtrekken. Als de gemeente dat doet zij we inderdaad gekke Henkie. Je merkt dus niks van de veelgeprezen contacten van de landelijke partijen met den Haag. Dat is alleen maar gezwets je ziet het nu zelf voor je.

Fred
18 augustus 2017 at 15:02
Maar op deze manier zet het ziekenhuis de gemeente en haar bewoners wel voor het blok. Dus inderdaad het is gewoon chantage ! En onze Doodvechter De heer DON Q Schuiling, is met vakantie aldus zijn buurman Klaas Otten.

Dick Berts
18 augustus 2017 at 15:29
Doodvechten voor het ziekenhuis? Ja, samen met de ME als een woedende meute toch de gesloten eerste hulp afdeling in wil.

Roel Prins
18 augustus 2017 at 16:19
Hoe komt het toch dat de financiën van dit ziekenhuis al jaaaren op peil gebracht moeten worden met angst verhalen richting politiek ?

JONATHAN
18 augustus 2017 at 16:47
Omdat ze weten dat die landelijke partijen vvd cda d66 en pvda slappe hap zijn en toestaan dat de gemeente als pinautomaat gebruikt wordt. Zo zuigen alle verbonden partijen de gemeentekas leeg dus waarom zij niet.

scherpe ogen en oren
18 augustus 2017 at 17:28
Waar is onze doodvechtende Burgemeester?? Hij zou toch met spoed de hulpverlening in dit dossier moeten opstarten. Veel blabla in de raad zonder notulen van opgevoerde gesprekken welke hij zou hebben gehad. Ik denk dat hij druk bezig is om acute zorg in Groningen te krijgen als hij daar binnenkort ( hij kan toch met het volgende faal dossier niet blijven) woont. Het is nu aan de gehele raad ( dus ook de coalitie partijen ) tijd om de agenda van de Burgemeester op te vragen om vast te stellen waar,wanneer en met wie hij gesproken heeft betreffende dit dossier. Dus vanaf het moment dat de Burgemeester ( op eigen verzoek) dit dossier in zijn portefeulle heeft. Let op Raad u, uw ouders of kinderen kunnen vandaag of morgen acute hulp nodig hebben en ACUUT is geen 45 tot 60 minuten!!!!!

Fred
18 augustus 2017 at 18:33
Acute hulp komt in de toekomst in Den Helder TE LAAT !! De Ambtelijke molens waar onze veel geprezen en vergruisde DON Q zou gaan vechten, blijven mooi gewoon door draaien. Zou daar de uitspraak vandaan komen , Hij heeft een tik van de mallemolen gehad ? Of hij loopt met molentjes ?

RB
18 augustus 2017 at 18:59
overal waar ons afbraak kabinet de marktwerking heeft geïntroduceerd is totaal uitgemergeld, service helemaal om zeep geholpen en veel te duur en inefficiënt geworden, lang leve de marktwerking……

Hijneken
18 augustus 2017 at 20:07
Wel meer premie, veel meer premie, jaar op jaar meer premie, na Hoogervorst zelfs meer dan 200% meer premie. Maar… wel minder zorg en meer eigen risico, en dat is logisch.

O ja, vergeet de kolderieke idioterie van de winst niet, ziekenhuizen moeten winst maken, alsof ziekte goed verkoopt.

Tijd voor het Nationaal Zorgfonds.

Fred
19 augustus 2017 at 09:56
Als deze trend zich doorzet , van het winst maken, dan wordt men niet beter gemaakt, maar wordt alles in het werk gesteld , om de patient ziek te houden. Immers een genezen patient is geen verdien model meer.

Dirk
18 augustus 2017 at 23:19
Wat maakt het nu uit in welke stad je wordt geholpen?

RB
19 augustus 2017 at 10:27
als het spoedeisend is maakt het me wel wat uit of ik in 10 minuten geholpen kan worden of omdat ik naar Alkmaar vervoerd moet een uur later wat misschien wel te laat is…

Dirk
19 augustus 2017 at 17:04
U woont zeker in Den Helder? Wat nu als je in Den Oever woont?

Dick Berts
19 augustus 2017 at 07:42
Supergoed draadje is dit geworden!

Fred
19 augustus 2017 at 11:27
Een hechtdraadje ??

Klaas Otten
19 augustus 2017 at 09:57
We naderen weer het einde van het jaar en dan breekt ook de tijd aan dat wij van zorgverzekeraar kunnen veranderen…. en dan komen er weer zielige verhalen in de media dat de “arme’ ziekenhuizen weer moeten onderhandelen met de machtige zorgverzekeraars ….. schijn bedriegt! De ziekenhuizen hebben de macht en de zorgverzekeraars werken hier aan mee, het is een politiek spel! Dat de SEH van Den Helder al jaren niet meer goed functioneert is dat mag geen nieuws meer zijn. Zelf heb ik dat ondervonden op zondag 23 november 2014: Om 18:00 uur kwam ik bij deze SEH met een op knappende staande slagader in de bovenarm na telefonisch contact met de HAP. Een foto daarvan is te vinden op internet ….. Men had mij daar met spoed moeten opereren , maar ik moest naar Alkmaar. Toen ik aangaf naar het VUMC te willen kon dat maar ik moest met eigen vervoer daar het niet speod eisend was . Heel vreemd maar eigenlijk ook weer niet daar Noord West al het medische werk naar Alkmaar wil binnen harken. Dankzij 2 Helders taxibedrijven ben ik naar VUMC gebracht en de SEH gaf mij 2 grote witte lekmatten mee, immers: de slagader stond op springen…. ( Overigens heeft MCA ( Nu NWZ Alkmaar) met deze arm in 3/4 jaar diverse blunders begaan .. )
Van dit gebeuren is het huidige college B&W van Den Helder op de hoogte , dus ik heb geen illusie meer dan het tij gekeerd kan worden aangaande ons ziekenhuis… het is het traject van een sterfhuisconstructie in gegaan …. (N.B. Ik heb reeds 2 slagaderlijke bloedingen overleeft, veroorzaakt door MCA t.h.o.d.n. Noord West … )

Judge X
19 augustus 2017 at 12:56
Het NWZ in Alkmaar wil een z.g. ‘Topklinisch-ziekenhuis’ zijn en blijven, daarmee is de ambitie om tegen de naam ‘Academisch-ziekenhuis’ aan te schurken wel duidelijk.
Tot de Noordwest Ziekenhuisgroep behoren inmiddels de locaties Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en Texel.
Doel hiervan is: Topklinische zorg, Wetenschappelijk onderzoek, Opleiding en onderwijs (Noordwest Academie) en stageplekken voor Academisch/Universitair opgeleide co-assistenten.
Alle andere locaties zijn dus ondergeschikt aan de ambities van de locatie Alkmaar en de burger betaald; financieel, fysiek en emotioneel !
Link ….

Judge X
19 augustus 2017 at 12:58
…. link:
https://www.nwz.nl/Over-ons/Over-Noordwest

Dick Berts
19 augustus 2017 at 17:04
Als we de zorgverzekeraars hun gang laten gaan, dan worden we straks niet eens meer in Nederland geholpen, maar in een of ander lage lonen land.

RB
19 augustus 2017 at 18:03
ze hebben liever nog dat je iedere maand netjes betaald en dan stiekem stilletjes in je huis omvalt (net voordat je de verhoogde pensioenleeftijd bereikt hebt…..) maar ach zolang we op volk als Jesse “Knuffel” Klaver blijven stemmen krijgen ze meer en meer macht en gaan we er steeds verder op achteruit

Klaas Otten
19 augustus 2017 at 18:00
Zorgverzekeraar VGZ heeft in december 2014 al miljoenen aan Noord West gegeven om de eerste hulp in Den Helder te kunnen behouden . Wat is er met dat geld gebeurd?

RB
19 augustus 2017 at 18:05
dat is door privatisering van de gezondheidszorg en de introductie van marktwerking verdampt……

Fred
19 augustus 2017 at 19:29
Nu in het NHD , het stinkt , van Ronald de Boer. Er blijkt helemaal geen aanvraag voor het geld gedaan te zijn. En het is alleen een gesprek geweest. Het geld is niet alleen voor de spoedeisende eerste hulp en geboorte zorg !!! Het geld is bestemd voor computers e.d.

Judge X
19 augustus 2017 at 23:12
Ja álles stinkt, maar dat wisten we toch al een poosje.
Zeestad stinkt het langst (2007 eerlijk is eerlijk); het mannetje wat al jaren op de beerput danst stinkt het hardst en Ronald de Boer (NHD) …., stinkt die niet al jaren mee ?

Dick Berts
20 augustus 2017 at 10:03
Wat een goeie opmerking Judge. Ronald den Boer komt wel eens met lichte kritiek om zijn imago als zogenaamd onafhankelijke journalist hoog te houden, maar hij hoort gewoon bij de kliek. Gisteren zat ik met Rob Scholte op een terrasje. Toevallig bleek den Boer naast ons te zitten. Ik ken hem al jaren. Hij speerde met een boze kop weg, zonder ons ook maar een blik waardig te achten. Dat levert namelijk punten op bij de bestuurlijke clan die Den Helder in een dodelijke wurggreep houdt. Hoezo onafhankelijke journalistiek en openheid naar alle partijen?? Forget it!

Roel Prins
20 augustus 2017 at 18:29
RdenB te DH heeft een boze Schuiling een keer verteld dat ik de bron was van ern artikel. Zijn verdediging was dat Schuiling dat toch al door had. U bent gewaarschuwd.

strandloper
20 augustus 2017 at 22:22
En daarmee weten wij ook, dat de journalistieke integriteit van RdenB te DH net zo veel waard is als het humeur van KS te DH (nog wel).

Dick Berts
20 augustus 2017 at 23:00
@Roel Prins. Je bron niet beschermen is een journalistieke doodzone. Als Ronald den Boer hier niet op reageert, dan spreekt dat boekdelen.

Technomania
20 augustus 2017 at 14:04
Snap niet dat ze geld te kort komen..
Dinsdag weer een halfjaarlijkse contrôle bij de Neuroloog en voor een gesprek van 5 minuten en een herhaalrecept vragen ze ruim €220

Henk van Kuijk
20 augustus 2017 at 17:34
Op de voormalige sportvelden van WGW ligt grond, in bezit van NZW, waarde 6 miljoen, onrendabel, want men had zich vergist in het nieuwbouwproject. Een voetbalclub moest verdwijnen, en NZW betaalt de rente over die zes miljoen, al zes jaar….. kennelijk moet Den Helder daar nog extra voor bloeden.

Bodelo
21 augustus 2017 at 10:04
En er ligt nog een claim van 4 miljoen van de gemeente Heerhugowaard vanwege het intrekken van het nieuwbouwplan.

Judge X
21 augustus 2017 at 20:16
Ja, die claim is interessant Bodelo, deze trok vorig jaar reeds mijn aandacht ivm de aankoop van de grond, het verschil met Den Helder betreffende de aankoop van grond is, dat de gemeente Heerhugowaard zélf 2 kavels grond aankocht van een projectontwikkelaar tbv toen nog MCA nu NWZ.
Een deel van de kosten (8 milj.) voor voor deze gronden is de gemeente Heerhugowaard nu aan het ‘terug vorderen’ (4 milj.)

Voor de aankoop van de nieuwbouwkavel in Den Helder van grondeigenaar gemeente DH, verstrekte onze gemeente een gemeentegarantie aan toen nog het Gemini ziekenhuis nu NWZ, waardoor deze tegen een gunstige lening van 6 miljoen de grond kon kopen.

In tussen blijkt de gemeente Alkmaar zich o.a. te hebben vastgelegd, voor 60 miljoen euro aan gemeente garanties tbv de Noord West Ziekenhuisgroep.

Voorlopig lijkt het er op dat NZW zich bezig houdt, met grond – en geld speculaties tegen gunstige voorwaarden bij drie gemeenten.
Hieronder 2 linken om verder te brainstormen:

Judge X
21 augustus 2017 at 20:18
1: https://www.alkmaarcentraal.nl/nieuws/32715441-gemeente-heerhugowaard-wil-4-miljoen-van-de-noordwest-ziekenhuisgroep

Judge X
21 augustus 2017 at 20:28
2: http://www.adaptalkmaar.nl/opiniestuk-overeenkomst-ziekenhuis/

Glijn
21 augustus 2017 at 17:21
He he we beginnen het door te krijgen.
In deze stad hebben we 2 problemen !
Roland den Boer en Koen Schuiling, beiden niet neutraal.

Fred
21 augustus 2017 at 20:02
Enige jaren geleden, verkondigde ik al , dat Ronald den Boer met de helders Courant een kantoor op het Gemeentehuis hadden , naast dat van Koen Schuiling. Den Boer is totaal niet onafhankelijk, een schande voor zijn vak. Het is mij al meerdere keren opgevallen, dat de HC zeer zijn oren laat hangen naar de Gemeente.

Dick Berts
21 augustus 2017 at 20:11
Fred, het is zelfs zo erg, dan Ronald den Boer stadhouder Schuiling zelfs een dag openlijk redactiechef van de Helderse Courant maakte en daar zelfs vol trots een foto van in zijn krant afdrukte. Heulen met de macht is zo in het ruggenmerg van den Boer gaan zitten, dat hij niet eens meer door heeft hoe absurd zoiets is. Op deze manier gaat de democratie in Den Helder er volkomen aan.

http://www.denhelderactueel.nl/2017/08/samen-behoud-acute-zorg-ziekenhuis/

Geld ook bedoeld voor verbouwing + College mobiliseert de hele regio voor actie

Helderse Courant, 18 augustus 2017

Helderse Courant, 18 augustus 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Het stinkt + Zorgniveau ziekenhuis bij wet vast

Helderse Courant, 19 augustus 2017

Helderse Courant, 19 augustus 2017

Reacties:

Fred Kwast
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Wordt tijd dat Don Q terug komt van vakantie. Kan hij eindelijk ten strijde trekken en zijn dodelijke vechtlust eens een keer waarmaken.

Fred Kwast
Als er helemaal geen officiele aanvraag is gedaan, waarop zitten zij dan te wachten ? zeker al omdat het ze al medegedeeld is dat ze dat geld niet krijgen. Waarom delen ze mede dat ze het geld niet krijgen , als er niets officieel is aangevraagt ?

Roland Schouwvlieger
De vraag stellen is het antwoord geven. Omdat er schijnbaar een spelletje gespeeld wordt.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo