Redactie DHA – Politie zoekt getuigen brand Ooghduyne

Julianadorp – Forensisch rechercheurs van de politie doen onderzoek naar de oorzaak van de brand in zwembad Ooghduyne. Ze roepen mensen die mogelijk meer weten op zich te melden.

Nadat zaterdagavond omstreeks 22:00 uur melding was gemaakt van de brand, kon de brandweer niet voorkomen dat het pand die avond volledig door de brand werd verwoest. Vooralsnog is de oorzaak van de brand niet bekend en is de politie op zoek naar getuigen.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij haar onderzoek, neem dan contact op met de politie in Den Helder via tel. 0900-8844. Liever anoniem melding maken? Dat kan ook, via tel. 0800 7000 of vul het online formulier in: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/.

Reacties:

Dick Berts
14 december 2015 at 23:14
De volgende opmerking houdt uiteraard geen enkele beschuldiging aan wie dan ook in. Een ongeluk – en ook een grote brand- zitten in een klein hoekje. Ik houd de eigenaren van het Zwembad Oogduyne dan ook voor volstrekt integer en ik beschik ook niet over de minste aanwijzing dat er iets niet zou kloppen aan deze brand. De enige opmerking die ik wil maken, is dat het schrikbarend is om te zien hoeveel horeca-bedrijven die slecht lopen of dringend gerenoveerd moeten worden de laatste jaren in de hens gaan in Den Helder. Echt dood en dood eng. Maar er kan ook iets anders aan de hand zijn, een pyromaan met een vreemd soort voorkeur. Hoe dan ook, statistisch gezien klopt er iets niet. Maar dat mag je NOOIT als argument gebruiken tegen iemand die al slachtoffer is van een brand en van wiens onschuld ik uiteraard volkomen uit ga!

Dick Berts
14 december 2015 at 23:37
De Vijverhut, Disco De Zandloper, Strandtent Duinoord, Strandtent Julianadorp, Zwembad Ooghduyne en dan vergeet ik nog de helft. NEE! Ik beschuldig niemand, ik zeg alleen dat er iets niet klopt. En daar moeten we met zijn allen open vragen over durven stellen. Laat in Godsnaam geen horeca ondernemer zich door mijn opmerkingen op zijn pik getrapt voelen. Wat ik aankaart is juist in het belang van de Helderse horeca, want als dit zo door gaat, dan zijn horeca bedrijven in deze buurt straks alleen nog tegen premies te verzekeren, die door niemand meer op te brengen zijn. Daar gaat het me om en om niets anders!

fendermen
15 december 2015 at 08:22
dick daar heb je gelijk in een brand ontstaat niet zo maar daar zijn 3 dingen voor nodig hitte,zuurstof,brandstof.
ik wil niet vanuit gaan dat er opzet in het spel is,maar mijn vraag waar is de brandhaard onstaan.
mischien kortsluiting,ik laat de heren van de politie het speur werk doen gissen is missen.
ieder geval sneu voor de eigenaars en de medewerkers.

Hotmail 2
15 december 2015 at 10:15
Wat was er mis met de brandmeldinstallatie?????

Fred
15 december 2015 at 10:37
Die , als er een installatie aanwezig was heeft die ongetwijfeld zijn werk gedaan. Het melden van de brand. Echter de brand heeft zo snel om zich heen gegrepen , dat er geen houden meer aan was.

Hotmail 2
15 december 2015 at 10:51
Lees dan nog even de update. Citaat De brand werd rond 22.00 uur door een omwonende ontdekt. Toen de brandweer arriveerde was al sprake van een grote brand
Gezien de BMI geschiedenis in DH moet die aanwezig zijn geweest anders is er wat mis met de vergunning en heeft Schuiling een steek laten vallen.

brandweerman
16 december 2015 at 19:41
Aangezien er bijna geen brandmeld (alleen nog zorginstellingen) installaties meer rechtstreeks doorgemeld worden naar 112 ivm bezuinigingen komen tegenwoordig deze meldingen binnen bij bv DEKO
die gaan vervolgens op hun dooie gemak een keer kijken
brandweer te laat….
lekker bezuinigen op brandweer mensen …..
als dit brandje meteen was doorgemeld naar 112 had het zwembad er waarschijnlijk nog gestaan
Wat wel opmerkelijk is dat al deze horeca branden tijdens stormweer plaatsvonden

cammie
15 december 2015 at 12:29
Concreet wordt er door de politie gevraagd of iemand informatie heeft. Er zou zomaar een gouden tip tussen kunnen zitten, die ook een ander licht op eerdere branden zou kunnen laten schijnen en wat belangrijker is: meer branden zou kunnen voorkomen.

Den Helder Actueel, 14 december 2015 – 14:21

http://denhelderactueel.nl/2015/12/politie-zoekt-getuigen-brand-ooghduyne/