Redactie DHA – Pieter Kos lijsttrekker Stad Partij Den Helder + Delano Weltevreden & Hedzer Faber – Pieter Kos Lijst Trekker Stad Partij Den Helder [Update, Video]

Pieter Kos Lijst Trekker Stad Partij Den Helder

Den Helder – De leden van de Stadspartij Den Helder hebben Pieter Kos tijdens een druk bezochte ledenvergadering gekozen tot lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Kos is op dit moment wethouder namens de Stadspartij Den Helder met de portefeuille sociaal domein. De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op woensdag 21 maart

Het bestuur en de leden van de Stadspartij Den Helder tonen zich bij monde van partijvoorzitter Robert Klein verheugd met de benoeming van Kos tot lijsttrekker: “Met Pieter als lijsttrekker heeft de Stadspartij Den Helder een ervaren Helderse wethouder die verder invulling kan geven aan de partij die er voor Den Helder is, los van politieke kleur. Onze leden hebben er het volste vertrouwen in. Nu is het aan Pieter en zijn team om samen met de inwoners Den Helder mooier, sterker en gelukkiger te maken. En vooral weer een stad die van de inwoners zelf is!”

Kos reageert enthousiast op zijn uitverkiezing: “De afgelopen jaren hebben we, soms tegen de stroom in, gewerkt aan een beter Den Helder. Komende jaren zijn er nog problemen genoeg om op te lossen. De Stadspartij Den Helder wil een stadsbestuur dat oplossingen biedt voor onderwerpen als goede en liefdevolle zorg voor ouderen, goede opleidingen in de stad voor onze jeugd en kansen om in je eigen stad aan het werk te komen. Daar gaan deze verkiezingen over. We moeten af van het gekonkel, de spelletjes en de vriendjespolitiek.”

De komende tijd werkt de Stadspartij Den Helder, samen met inwoners, verder aan het verkiezingsprogramma. Ook worden binnenkort de andere kandidaten bekend gemaakt voor Den Helder, namens de Stadspartij Den Helder.

Stad Partij Den Helder – Stadspartij Lijst Trekker Pieter Kos aan het Woord

Gepubliceerd op 17 okt. 2017

Reacties
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=3jY3OlQoldw

Den Helder Actueel, 17 oktober 2017 – 20:39

Reacties

Klaas Otten
17 oktober 2017 at 22:27
Jammer dat Kos als wethouder van o.a zorg niets doet met meldingen van slechte c.q. geen eerste hulp zorg van het Helders ziekenhuis maar ik kan Kos nu al garanderen dat ik ook campagne ga voeren in de aanloop van de komende gemeenteraadsverkiezingen … (het laatste heb ik B&W al schriftelijk laten weten)

Stefan
18 oktober 2017 at 02:02
Klaas je ben natuurlijk van de klaagpartij maar niet van de verbetering

Stefan
18 oktober 2017 at 02:07
Sinter Klaas Otten de redder van Den Helder

Daniël Groot
17 oktober 2017 at 23:32
Hoi die Pieter, van het groene pad af, veel succes ,is je gegund ,

Judge X
17 oktober 2017 at 23:39
Oké dhr. Kos wordt lijsttrekker, mooi plan en wat zijn de verdere plannen van Kos, dan doel ik natuurlijk op na de verkiezingen, wordt hij dan fractievoorzitter, gewoon raadslid of trekt hij aan z’n palen – ‘emigreren naar Barcelona’ ?
Misschien kan partijvoorzitter Robert Klein hier uitsluitsel over geven, voordat de leden en overige stemmers/kiezers straks plotseling geconfronteerd worden met kiezers bedrog ?
Ik heb ervaren dat u als partijvoorzitter keurig kunt antwoorden op een – laten we zeggen – minder een keurige vraag van mijn zijde, maar toch houd ik Robert Klein en Pieter Kos voorlopig nog maar even in de gaten als pappenheimers zoals u ondertussen wel zult begrijpen. 😉

HEDZER FABER – PIETER KOS WORDT NA DEN HELDER NOOIT WEER WETHOUDER
4 APRIL 2015 ADMIN BUSINESSPLAN, HOME, INTERVIEW, MEDIA, PORTRETTEN
Helderse Courant, 4-4-2015, 9:00 (Update 4-4-2015, 9:00)
DEN HELDER – “Ik heb het hier geweldig naar mijn zin”, zegt Pieter Kos, nu acht maanden wethouder in zijn geboortestad, met portefeuilles als verkeer, havens en toerisme.”Maar ik word hierna nooit meer wethouder.”
Dat heeft niets te maken met de zwaarte van het ambt of de impact op zijn persoonlijke leven, maar meer met hoe Kos zijn leven indeelt. “Dat bestaat uit cycli van een jaar of zeven. Dan gooi ik het roer weer om. Toen ik door de Stadspartij werd gevraagd om wethouder te worden, stonden mijn vriendin Esther en ik eigenlijk op het punt om misschien naar Barcelona te emigreren. En het is ook nooit mijn droom geweest om wethouder te worden. De kans echter om het hier te mogen doen in Den Helder, mijn geboortestad, waar ik mij zo verbonden mee voel, die kon ik niet laten liggen.”
“Dus als mijn tijd er hier op een zeker moment op zit, dan wordt het wellicht weer iets heel anders. Een keuze die ook meer tegemoet komt aan Esther, die nog in Leiden woont en die ik dus nu eigenlijk alleen nog in de weekenden zie. Maar dat is voor later. Voorlopig, voorlopig heb ik hier nog heel wat te doen in deze stad.”

Robert Klein
18 oktober 2017 at 15:14
Beste Judge X,
We gaan natuurlijk voor voldoende zetels om weer plaats te mogen nemen in een coalitie. Pieter is zodoende wethouderskandidaat voor onze partij. Als we in oppositie komen, waar ik niet vanuit ga, dan moet hij opzoek naar ander werk. Zijn woonsituatie is afhankelijk van werk. Maar laten we van het positieve uitgaan 😉
Groet, Robert Klein

Fred
18 oktober 2017 at 15:30
Hoogmoed komt voor de val. Maar het is natuurlijk wel interessant om te vernemen , dat Kos voor het wethouderschap gaat. Kan de Gemeente alvast rekening houden met toekomstig wachtgeld als Kos er in die vier jaar de brui er aan geeft.

Judge X
19 oktober 2017 at 12:48
Dank voor het antwoord Robert Klein, door de korte twitter speech van dhr. Kos hier te plaatsen, laat u blijken wel over enig creatief denkvermogen te beschikken en eerlijk objectief-creatief denken is voor Den Helder zeker nodig, om een omslag in de oude bestuurscultuur te bewerkstelligen.
Maar met uw actie – de speech – heeft u natuurlijk niet zomaar even het geschonden vertrouwen – wat duidelijk blijkt te bestaan – gewist.
Uw antwoordt en de pitch van dhr.Kos roepen gelijk weer veel vragen op, die ik hier later nog zal lanceren, nadat ik mijn eigen creatieve gedachten en berekeningen er volledig op heb los gelaten (dan zitten we overigens inmiddels wel in het weekend).
Andere weldenkende mensen op dit forum zoals Henk v. Kuijk, Kees Jan, Anton Hagen, Monigue_K, Strandloper, Ezeltjeprik, Fred en niet te vergeten Hotmail 2 (rekenwerk,data/achtergrond info) moeten dan maar eens objectief meedenken, want een partijtje ‘opbouw-participerend-burger-polderwerk’ in aanloop naar de verkiezingen lijkt mij wel interessant. 😉

Judge X
19 oktober 2017 at 14:42
Even ter informatie: Mijn reacties zullen vaak met flinke vertraging doorkomen, omdat de tekst eerst door de redactie van DHA – welke uiteraard niet 24-7 aanwezig kan zijn – op eventuele ‘ongerechtigheden’ wordt gecontroleerd en waarbij ik zelf veronderstel dat de teksten van Joep van ’t Hek, Freek de Jonge, Theo Maasen en Hans Teeuwen hier geen enkele kans zouden maken. 😀

Stefan
20 oktober 2017 at 02:06
U bedoelt de azijnzeikers op dit forum

Fred
18 oktober 2017 at 07:16
Kos vier jaar geleden, ik doe dit maar voor 4 jaar hoor, daarna ben ik weg. Zo zie je maar , een man van zijn woord.

Stefan
18 oktober 2017 at 09:34
Dat bestaat uit cycli van “een jaar of zeven”. Lees ik, Fred. Zit u nu al al vier jaar zuur te wateren. Daar wordt je niet knapper van.

Fred
18 oktober 2017 at 09:47
Toch goed dat ik het even aan snij. Geeft jou de gelegenheid om even te pronken met uitspraken die een ander voor je opgezocht heeft.. Dus, zeven jaar , vier heeft hij er al op zitten , Dus over drie jaar wordt de partij opgezadeld met een vertrekkende Kos. Als hij zich natuurlijk aan zijn uitspraken houdt.

Henk van Kuijk
18 oktober 2017 at 13:27
Pieter Kos was een van de leidende overlopers, verrader van de kiezer. Eerst een Junta in elkaar timmeren en benoemd laten worden, en dan pas als mosterd na de maaltijd de leden van de partij raadplegen. Een kameleon en windvaan, niet geloofwaardig dus. Had met dit college moeten opstappen, omdat de meerderheid geen renovatie stadhuis wilde. Gaf ook geen openheid financiën schouwburg. En vergat zijn handtekening onder het stuk van Rob Scholte in 2014.

tante K.
18 oktober 2017 at 21:06
oeiiiiii of foeiiiiii

Fred Brand
18 oktober 2017 at 16:09
Nog Nooit gehoord van die man

Anton Hagen.
19 oktober 2017 at 10:57
De heer Kos kan maar beter tijdig de huur opzeggen van zijn riante appartement aan de Zuidstraat. Langzaam alvast de spullen inpakken en terug naar Leiden.
Lees dit maar even voor de duidelijkheid: https://www.francineverbiest.nl/2013/07/pieter-kos/
Ik snap niet dat hij nog lijsttrekker van een partij heeft willen worden welke inmiddels op sterven na dood is. en in maart 2018 echt is overleden,want geen weldenkende inwoner van Den Helder zal het vakje nog rood maken voor de Stadspartij.

Stefan
20 oktober 2017 at 02:08
Als de kiezer azijnzeikers als raadgevers heeft wordt het nooit wat met deze stad http://www.azijnzeikers.nl

Fred
20 oktober 2017 at 08:20
Stefan, heeft nog steeds niet door , dat de titel Azijnzeiker, Helemaal op hem zelf slaat. Hij doet niets anders als zeiken op een ander. Verder zinnige woorden komen er bij deze vrouw niet uit .

AnneFleur Van Der Tuin
20 oktober 2017 at 17:14
hear hear!

Judge X
21 oktober 2017 at 00:27

Geacht Burgerkabinet,

Waar ik dacht, dat het toch simpel moest zijn om op basis van de ‘Stemming-peiler’ van deze site, een makkelijke prognose berekening te maken, voor dit moment in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, ontkwam ik uiteindelijk niet aan vrij complexe berekeningen, die ik u maar liever zal besparen.

Uitgangspunt daarbij was vooral het aantal lokale partijen dat zich gaat presenteren en daarover de zetelverdeling.
De landelijke partijen zijn: VVD, D66, CDA, PvdA, GL en CU.
De stemming-peiler geeft duidelijk aan dat de landelijke partijen behoudens GL en CU na het verlies in 2014 wederom zetels gaan verliezen in 2018.
VVD, D66, CDA en PvdA zullen vermoedelijk allen een zetel kwijt raken en de laatstgenoemde PvdA zou afhankelijk van haar opstelling over het voortbestaan en instant houden van Zeestad CV/BV wel eens helemaal geen zetel kunnen krijgen.

Groen Links en Christen Unie zullen er op basis van de uitstekende samenwerking met de lokale oppositiepartijen, zetels bij krijgen.
De lokale partijen van dit moment die mee gaan doen zijn: Stadspartij, Behoorlijk Bestuur (BB), Beter voor Den Helder (BvDH), Gemeente Belangen (GB), Ouderen Partij, Helder Onafhankelijk (HO),Sociaal Lokaal , Vrije Socialisten.

Helder Onafhankelijk (dhr. Nihot) kreeg in 2014 2 zetels en werd een lege huls door het vertrek van de twee mensen die deze zetels met voorkeurstemmen aan zich bonden, derhalve zie ik Helder Onafhankelijk nu geen zetel bemachtigen.
Sociaal Lokaal (mevr. Post) krijgt op basis van haar track record (prestaties uit het verleden), waarschijnlijk zeer weinig stemmen en dus geen enkele zetel.
Gemeente Belangen (Geurt Visser) die ik eerst nog – na twijfel – één zetel toebedacht, gaat het na de publicaties van 18 oktober j.l. in de media nu ook niet meer redden – exit dus.

Van de 8 lokale partijen houden we er dus waarschijnlijk 5 over, die samen met GL en CU het aantal overgebleven zetels zijnde 23 stuks gaan verdelen.
De Vrije Socialisten krijgen 1 zetel (net als in 2014) de Ouderen Partij schat ik in op 2 zetels en de overigen zullen dicht bij elkaar in de buurt liggen, Beter voor Den Helder 5 zetels en de anderen waaronder de Stadspartij 3 tot 4, hoewel de Stadspartij zeer moeilijk is in te schatten – ‘Dagprijzen’.

De de grote vraag aan de Stadspartijvoorzitter Robert Klein is nu: Ziet u bij dit geschetste scenario kans om wethouder Pieter Kos wederom als wethouder te brengen, of zal hij afhaken ?

Tot zover mijn berekening / inschatting en ik vraag de leden van Het Burgerkabinet om hun visie te geven. 🙂

https://vng.nl/onderwerpenindex/arbeidsvoorwaarden-en-personeelsbeleid/politieke-ambtsdragers/aantal-wethouders-voltijd-en-deeltijd

Sjaak
21 oktober 2017 at 11:00
Volgens mij doet de PVV ook mee dus kunt U een nieuwe berekening maken? De uitslag wordt dan echt anders. Schrijf alle zetels maar op!

Monique_K
21 oktober 2017 at 13:07
Het is nog niet bekend of die meedoen hier, Wilders zou het in oktober bekend maken, dus binnen de komende 10 dagen die nog over zijn deze maand. Ik hoop overigens van niet, het laatste wat Den Helder nodig heeft is nog een ronde met een populistische landelijke partij met kandidaten zonder enige politieke ervaring, dan staat de deur namelijk weer open voor manipulaties door de oude garde. We hebben allemaal gezien hoe dat ging met TON, en in de herhaling met de Stadspartij ..

Fred
21 oktober 2017 at 16:49
Tijdens de landelijke verkiezingen, kreeg de PVV hier in Den Helder een flink aantal stemmen. Dus , als ze hier met de verkiezing mee zouden doen, zou het weleens zo kunnen wezen als Sjaak voorspeld. De kaarten zouden weleens goed door geschud kunnen worden. Niet dat ik er op zit te wachten, het is al een puinhoop genoeg, en de PVV is meer een relpartij dan een partij die ook maar iets in de melk te brokkelen heeft. Ik voorzie dan ook , als zij mee gaan doen, dat de gevestigde partijen meer bezig zullen zijn met het bestrijden/ tegenwerken van de PVV , dan dat zij deze stuurloze stad weer op koers proberen te krijgen.

Anton Hagen.
21 oktober 2017 at 09:59
Beste Judge X, Ik heb via via vernomen dat het meedoen van de Vrije Socialisten zeer twijfelachtig is. Af en toe hoor ik nog wel eens wat, nee,i k ga mijn bron niet onthullen dus daar hoeft niemand op te rekenen.
Wellicht kan Carla van Driesten of Dirk Pastoor hier duidelijkheid over geven. Ze zijn n.l erg voor openheid dus zeg het maar Carla of Dirk!!

Sjaak
21 oktober 2017 at 16:17
https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/vrije-socialist-stapt-over-naar-seniorenpartij-den-helder

Judge X
21 oktober 2017 at 21:24
Alles is op termijn aan verandering onderhevig. 😉

Sjaak
21 oktober 2017 at 10:48
Carla van Driesten heeft in de krant al aangegeven dat ze kandidaat is voor de SeniorenPartij in maart 2018. Dat kun je gewoon terugvinden.

http://www.denhelderactueel.nl/2017/10/pieter-kos-lijsttrekker-stadspartij-helder/

Pieter Kos Lijst Trekker Stad Partij Den Helder (Update, Video)

Pieter Kos gaat de lijst van de Stadspartij bij de gemeenteraadsverkiezingen in Den Helder van woensdag 21 maart volgend jaar aanvoeren.

De wethouder Sociaal Domein is dinsdagavond door zijn partij als lijsttrekker aangewezen.

De huidige partijleider, Peter Reenders, is niet meer beschikbaar voor die rol. Kos zegt, dat hij af wil van ’het gekonkel, de spelletjes en de vriendjespolitiek’ in de Helderse politiek.

In een videoboodschap op het YouTube kanaal van de partij geeft Kos prijs, hoe de Stadspartij de verkiezingen ingaat: de verzilverde verkiezingsbeloften. In 2014 won de partij met ’geen nieuw stadhuis’ en ’gratis parkeren’ als speerpunten:

Stad Partij Den Helder – Stad Partij Lijst Trekker Pieter Kos Aan het Woord

Gepubliceerd op 17 okt. 2017

Reacties
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=3jY3OlQoldw

Kos is ook voor een volgende periode wethouderskandidaat. Op de vraag, of de lijsttrekker ook beschikbaar is voor de gemeenteraad, mocht de Stadspartij niet aan de volgende coalitie deelnemen, komt geen direct antwoord: “Dan moet ik op zoek naar ander werk en ik heb waar ik woon altijd aangepast op waar ik werk.”

Noordhollands Dagblad, 18 oktober 2017, 21:15

Reacties

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Pieter Kos was een van de leidende overlopers, verrader van de kiezer. Eerst een Junta in elkaar timmeren en benoemd laten worden, en dan pas als mosterd na de maaltijd de leden van de partij raadplegen. Een kameleon en windvaan, niet geloofwaardig dus. Had met dit college moeten opstappen, omdat de meerderheid geen renovatie stadhuis wilde. Gaf ook geen openheid financiën schouwburg. En vergat zijn handtekening onder het stuk van Rob Scholte in 2014.

Fred Kwast
Mogen ze bij de Gemeente alvast geld opzij zetten voor het toekomstige wachtgeld.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Ik vind het toch maar gedurfd van Kos om hier in te trappen .
Brillemans Reenders ziet de bui al hangen en denkt ik moet gauw wegwezen voor de aan komende verkiezingen .
Als dan de Stadspartij weg gevaagd wordt dan kunnen ze mij niet de schuld geven .
Maar ja als Pietertje denkt dat hij de ondergang van de Stadspartij kan redden .
Dan kan dit wel eens een grote teleurstelling voor hem worden .
De kiezers zijn natuurlijk niet vergeten hoe ze door deze partij zijn belazerd .

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/pieter-kos-lijsttrekker-stadspartij-den-helder-update-video