Redactie DHA – Nieuwe paardenkrachten voor de Sint

Den Helder – Na ruim acht jaar trouwe dienst is de vierwieler van de Sint ingeruild voor een nieuw exemplaar. Sint Nicolaas heeft opnieuw gekozen voor een Hyundai en heeft de auto aangeschaft bij trouwe fan Autobedrijf Arjan Groet aan de Houtmanstraat.

Het nieuwe model heeft flink wat meer luxe als de vorige versie, die uit 2008 kwam. De Pieten keken hun ogen uit, zoveel ruimte voor de pakjes en zichzelf.

De familie Groet is al 17 jaar sponsor van het Sint Nicolaas Genootschap. “Door hun steun zijn wij in staat de prijzen van onze bezoeken voor iedereen betaalbaar te houden”, aldus Marcel Karhof.

Den Helder Actueel, 2 december 2015 – 11:20

Reacties:

Bodelo
3 december 2015 at 09:55
Kijk, een goede zaak! En een mooi voorkomen voor de Sint. Prachtig toch? Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst.
Reply

Kees Jan
3 december 2015 at 19:58
Sinterklaas u heeft maar 3 weken een dienst auto nodig….en reed u niet op een wit paard??
De dealer zegt in zijn verkooppraatje altijd dat de nieuwe auto een heel leven meegaat…… Is het dan niet zonde van het geld sinterklaas, een nieuwe auto op kosten van het genootschap??? Zeker als je weet dat de rest van het jaar een raadslid in uw auto rijd???
.
Sinterklaas sliep vroeger op de Loodsgracht,toen gaf hij niet een statussymbool vertaald in een auto. Vanaf volgend jaar zullen wij u boeken via een ander boekingskantoor….

Bodelo
7 december 2015 at 14:01
Jammer Kees Jan dat je er zo over denkt. Als je je iets meer in het SNG verdiept zul je tot de conclusie komen dat het automobiel toch echt wat vaker dan slechts drie weken gebruikt wordt.

Simon H
7 december 2015 at 14:43
Kees Jan geeft aan dat er een raadslid de auto het gehele jaar prive gebruikt, is die auto dan voor prive of zakelijk gebruik. Bedenkelijk ook wij nemen de sinterklaas via een ander bedrijf af in de toekomst.

Bodelo
7 december 2015 at 17:08
Dus U heeft al eens met de heer Karhof gesproken om U de situatie uit te laten leggen? Of U suggereert (net als Kees Jan) dat U weet hoe de auto gebruikt wordt?
Bedenkelijk dat U zich door vooroordelen laat leiden ……

Hijneken
7 december 2015 at 19:53
Leuk hoor, aardige reclame.

Marcel Karhof
9 december 2015 at 20:46
Even ter verduidelijking de auto is privé eigendom. Dat ik ook na de Sinterlijke periode in deze bestikkerde (Ook dat is gesponsord door Zichtwerk) rijdt is alleen maar goed voor de naamsbekendheid van het Sint Nicolaas Genootschap. En geeft leuke gesprekken met kinderen en ouders . Die zich afvragen wat de auto van Sint Nicolaas in de zomer in Den Helder doet. Ik vertel dan de kinderen dat Sinterklaas heel slim is, want als de pakjesauto meegaat op de boot naar Spanje en de Sint komt ook weer terug met die auto aan boord. Is er minder ruimte voor de pakjes, de kinderen begrijpen dat heel goed. Papa en Mama krijgen een kaartje met adres gegevens en zo is er weer een mogelijk contact gemaakt. De kracht van reclame is herhaling, les 1 in de reclame wereld volgens mij. Autobedrijf Groet sponsort in de Sinterklaas tijd 1 of meerdere wagens waarin de medewerkers van het Genootschap zich in kunnen verplaatsen. Als de Sint met Pieten weer op de stoomboot stapt staan de demoauto’s weer keurig bij het autobedrijf voor de deur.

Simon H
9 december 2015 at 22:57
Misschien dat de Sint dan inderdaad maar moest vertrekken Dag Sinterklaas!

Bodelo
10 december 2015 at 09:12
Beste Kees Jan en Simon H, ik denk dat de reactie van Marcel Karhof niets te verduidelijken overlaat. Jammer dat U beiden zich niet heeft laten informeren over wat er daadwerkelijk aan de hand is. Jammer ook dat U geen oog heeft voor het SNG en het goede werk wat zij verrichten.

http://denhelderactueel.nl/2015/12/nieuwe-paardenkrachten-voor-de-sint/