Redactie DHA – Nieuwe naam: Koninklijke Marine Stadshal

Den Helder – De Stadshal heeft met ingang van september 2019 een nieuwe naam. Dat wordt de “Koninklijke Marine Stadshal” en doet volgens de Kampanje het nautische karakter van Den Helder eer aan.

De Koninklijke Marine is door de historie onlosmakelijk verbonden met Willemsoord. Tegenwoordig vind je de marine hier niet alleen terug in het beeldbepalende Marinemuseum, maar ook door de diverse ceremoniële gelegenheden, die hier plaatsvinden. Buiten op het exercitieterrein, binnen in de Dukdalf en sinds kort ook in de Kampanje.

Arjaen Kersten, directeur Theater de Kampanje: “De samenwerking benadrukt de maatschappelijke betrokkenheid van de Koninklijke Marine met de stad Den Helder. We zijn verheugd, dat een deel van de beëdigingen vanaf nu in de Koninklijke Marine Stadshal plaatsvinden”.

Den Helder Actueel, 20 april 2019 – 23:44

Reacties:

Dutch
21 april 2019 at 06:47
Stadshal ‘de Bedriegertjes’ was meer op zijn plaats geweest.

e
21 april 2019 at 07:19
Niets meer of minder , dan mee liften met een grote naam, om publiek die kant op te krijgen. Trouwens, die ceremoniele gelegeheden zijn meestal besloten van aard , dus aan dat publiek heb je niet zoveel.

JB
21 april 2019 at 07:42
Wat is er mis met “De Stadshal” ! De Koninklijke Marine Stadshal klinkt voor geen meter en de associatie snap ik evenmin. En ik begrijp de Marine ook niet, talloze eigen locaties voor beëdigingen, waarom nu de Stadshal.

Albertha Postma
21 april 2019 at 08:08
Geld doet wonderbaarlijke besluiten nemen.

e
21 april 2019 at 10:05
Gemeentehuis der Kon.Marine. Men kan niet alleen de stadshal zo benoemen. Straks vervalt de functie van Burgemeester en wordt Commandant Willemsoord.

RB
21 april 2019 at 08:28
wat een flauwe kul…. met JB eens dat het voor geen meter klinkt, maar…. de Marine gebruikt altijd afkortingen, zal het iets van de “KOMAST” worden, klinkt al iets beter 🙂

a mulder
21 april 2019 at 15:41
haha leuk!

e
21 april 2019 at 08:33
Het is gewoon inkomsten generen voor het zieltogend Willemsoord. En de Kon Marine , doet het nautisch karakter van Willemsoord eer aan . En het gemeentehuis dan ??? Is dat nautisch genoeg om Willemsoord eer aan te doen ??? Ammehoela, ze doen het alleen voor de poen. Ze zijn nog in staat bij deze gemeente om een hondendrol te consumeren, als het maar inkomsten oplevert om Willemsoord overeind te houden.

Albertha Postma
21 april 2019 at 09:10
Zeestad. Samenwerkingsverband met de gemeente, provincie en de ministeries van VROM en Defensie. Geld schuiven naar de stadshal en Willemsoord.

Henk van Kuijk
21 april 2019 at 10:39
Duidelijk is dat de tekorten van de schouwburg nog steeds spelen. Niet verwonderlijk als die 60.000 per maand moet betalen aan de Gemeente b.v. Willemsoord. Stadhuisvieringen in de schouwburg, Marinevieringen in de schouwburg. Stadhuis is nautisch. Alles wordt uit de kast gehaald om de Gemeente b.v. te voeden. En de pizzeria van de grootste partij vaart er wel bij. Maar we hebben een bestuur nodig dat rekening houdt met de bewoners, en daar de plannen op afstemt. En aan een krant die geen loopjongen van het bestuur is. En verder transparantie: de financiën van de verhuizing schouwburg worden nog steeds door Zeestad in de doofpot gehouden, met instemming van de coalitie. Blokkade van de democratie.

Albertha Postma
21 april 2019 at 12:15
We hebben zoveel zeehelden waar de gebouwen op Willemsoord naar vernoemd kunnen worden. En ook helden bij defensie die zich opgeofferd hebben voor de vrijheid wereldwijd. De gebouwen naar deze helden vernoemen dat zou pas spreken van karakter

RB
21 april 2019 at 12:23
krijg je weer van die Silvana huilbaby’s die vinden dat niet door de beugel kan, dan volgen de knuffelaars snel en kun je weer alles hernoemen en dan voordat je het weet heet die zaal ineens de Selçuk Öztürk zaal, en dat willen we zeker niet ….

Albertha Postma
21 april 2019 at 13:19
Ik reken mezelf meer tot de Blokkeer Friezen. Fijne Paasdagen.

e
21 april 2019 at 12:21
Door te gaan flirten met de marine, hebben we ineens een Koninklijke stadshal. Mag dat eigenlijk wel ? De titel Koninklijk , is een ere titel, is persoonlijk, en is toegekend aan een bedrijf/organisatie. Mag die titel zomaar gedeeld worden met een ander bedrijf wat gèèn koninklijke titel heeft ? Als dat niet mag , dan voert de stadshal onrechtmatig de naam Koninklijke Marine stadshal . Marine stadshal zonder koninklijk , zou kunnen, maar met volgens mij niet .

RB
21 april 2019 at 12:24
spijkers laag water zoeken om maar te zeiken

Zee
21 april 2019 at 13:34
Huystijdverdijf had beter geklonken

Henk
21 april 2019 at 17:13
Niets in Den Helder is meer spontaan, alles is te statisch bedacht en dat door mensen die totaal geen verstand hebben of aanvoelen wat het volk eigenlijk wil en gewoon maar doen wat ze zelf willen.
Net als het park met die nepscheve bomen en de volgepropte Beatrixstraat, zonder gezelligheid.
Hoop dat er snel een einde komt aan deze kliek, zodat ik me weer thuis kan voelen hier.

https://denhelderactueel.nl/2019/04/nieuwe-naam-koninklijke-marine-stadshal/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Arjaen+Kersten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koninklijke+Marine
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadshal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kampanje