Redactie DHA – Nieuwe Jutter van het jaar gezocht

Den Helder – De inschrijving voor de verkiezing Jutter van het Jaar is weer geopend. De gemeente zoekt inwoners van Den Helder die het afgelopen jaar een positieve bijdrage hebben geleverd aan en voor de stad.

De prijs draagt bij aan een gevoel van verbondenheid met Den Helder en haar inwoners. Ken je iemand die zich inzet voor een mooier, sterker en gelukkiger Den Helder? Draag hem of haar dan voor! De eretitel Jutter van het Jaar wordt sinds 1999 uitgereikt. Vorig jaar ging de titel naar Ilse Kootkar, vanwege haar enorme bijdrage aan het dierenwelzijn in Den Helder.

De voordracht moet zijn voorzien van een duidelijke motivatie. Hierin moet tot uitdrukking komen hoe de persoon zich het afgelopen jaar verdienstelijk heeft gemaakt en waarom dit van betekenis is geweest voor de stad. Uit de voorgedragen kandidaten maakt de jury, bestaande uit een selectie van oud winnaars, een keuze. De winnaar wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, op 7 januari, bekend gemaakt.

Iemand op het oog? Vraag een voordracht formulier aan via j.kwast@denhelder.nl of telefonisch via 0223 678859. Een voorstel indienen kan uiterlijk tot 10 december.

Den Helder Actueel, 1 november 2018 – 05:49

Reacties:

’t Kraaiennest
1 november 2018 at 08:43
Ja, ik was die ouwe Jutter al kwijt. Staat in het park!

Hans
2 november 2018 at 15:48
Ik kan zo een paar mogelijke kanshebbers opnoemen, ik denk dan aan
Henk van Kuik
Dick Berts
en de overige vaste reaguurders van dha
Altijd positief over den helder

e
2 november 2018 at 16:24
Helemaal geen gekke gedachte , het zijn wel degene die bij de gemeente de vinger op de zere plek leggen. Dat kan je niet zeggen van alle bruinwerkers hier in de gemeente , die klakkeloos alles maar voor lief aannemen. De door u genoemde personen , zijn wel de personen, die nog proberen te voorkomen dat het schip zinkt. In dat geval heeft u met uw opmerking , dat zij altijd positief zijn, gelijk. Proficiat, dat u positieve / negatieve kritiek, als zodanig herkend.

Flipfluitketel
3 november 2018 at 15:01
Heerlijk sarcasme 🙂

Henk van Kuijk
3 november 2018 at 18:37
Wie is dat Hans? Henk van Kuik?

Glijn
2 november 2018 at 17:10
Om Schuiling te sarren : Loes Vermeer !

RB
2 november 2018 at 20:13
quote: “Ken je iemand die zich inzet voor een mooier, sterker en gelukkiger Den Helder?”
Mevrouw Vermeer was gerechtsdeurwaarder, als die voor je deur stond was je zeker niet mooier, sterker en gelukkiger?

Monique_K
2 november 2018 at 17:37
Wat te zeggen van Ed Mallekoote die in weer en wind zijn best doet om onze strand veilig te maken?

RB
2 november 2018 at 18:37
“onze strand”?

Monique_K
3 november 2018 at 10:22
https://www.rtlnieuws.nl/node/644541

e
3 november 2018 at 10:45
Monique, dat is al oud nieuws. In mijn werkzame tijd, werd dit gebruikt , voor de voorselectie van sollicitatie kandidaten . Handschrift en taalgebruik (Fouten) in de sollicitatiebrief ,waren doorslag gevend , of de sollicitant voor een verder gesprek werd uitgenodigd. Daarom , werd / wordt er ook gevraagd in de personeels advertentie, om handgeschreven brieven.

Monique_K
Ga even een discussie op internet vergelijken met een sollicitatiebrief, lekker zinvol. Nou weet ik uiteraard niet wat voor werk dat was, met je handen of met je verstand, maar ik begrijp dat Einstein bij jullie geen werk had gekregen, deze geniale man was namelijk dyslectisch 😉

Judge X
3 november 2018 at 13:25
Vóór de komma, géén spatie! 🙂

ED
2 november 2018 at 20:16
Monique_K, helemaal mee eens.. Weer, wind en getijden zorgen voor veranderingen; van branding tot duinrand (en daarachter). In de meest gebombardeerde stad van Nederland in WO2, alhoewel al lang geleden, vind ik het een enorm fijn idee dat we deze scherpe Heldenaar in ons midden hebben. Belangeloos en als “éénmansweerstandspartij” toch maar veel bereikt. Ik kijk uit naar een stemlijst met Ed en andere vergelijkbare kandidaten en dat het zeer moeilijk wordt om een keuze te maken. Misschien een lijst met een doorgeschoven kandidaat (V/M) vanuit het jeugdlintje; hoe gaaf zou dat zijn?

Dick Berts
2 november 2018 at 21:33
Ook al kan ik niet in zijn schaduw staan, mijn grote voorbeeld is de grootste azijnpisser uit de Europese geschiedenis, een man die niet alleen zijn geboortestad maar zijn complete vaderland zogenaamd door de stront trok: Claus von Stauffenberg. Nee dit is geen Godwin maar de juiste lessen trekken uit de geschiedenis. En nee, wat in Den Helder gebeurt lijkt in de verste verte nog niet op wat er in het Derde Rijk aan de orde was. Maar let wel, een brand in een democratisch huis voltrekt zich volgens de principes van een brand in een woonhuis. In de eerste minuut blus je hem met een vingerhoedje water. In de tweede minuut heb je daarvoor al een emmer water nodig en in de derde minuut sta je machteloos met een motorspuit. Ik kom liever meteen met een motorspuit aanzetten. Veel mensen zullen dat overdreven vinden, maar het verrottingsproces in Den Helder is al heel ver gevorderd.

JB
3 november 2018 at 08:35
Ik nomineer Rob Scholte, wat zal dat een mooi gezicht zijn op het podium als ons geliefd burgervader deze prijs uitreikt.

Test1234
3 november 2018 at 15:08
Scholte en jutter ja echt niet die man maakt meer kapot aan Den Helder dan wie dan ook, een over het paard getilde kunstenaar die zich zelf vergelijkt met Rembrandt en van Gogh en Rembrandt heeft nog geen eens een eigen museum. Weg blijven uit Den Helder er zijn nog, volgens de kenners, veel steden die hem willen hebben.

Andrea
3 november 2018 at 16:24
Test1234, hem niet terug halen naar Den Helder dat betekend dat het vele miljoenen gaat kosten. De advocaten van Scholte hebben gezegd in NHD dat ze graag met gemeente om tafel gaan. De gemeente weigert dit en nemen hier een enorm risico mee, die niet meegenomen is in de begroting van volgend jaar.
En blijkbaar heeft u zich nog nooit verdiept in de kunst. Amsterdam heeft namelijk het van Gogh museum.

Test1234
3 november 2018 at 16:43
maar geen Rembrandt museum blijkbaar heeft u nog nooit zich verdiept in de kunst van het lezen 😉

Andrea
3 november 2018 at 16:58
Ook daar kan ik u in geruststellen, er is ook het Rembrandthuis in Amsterdam.
De kunst van het lezen, doe ik graag bij mensen met een inhoudelijke mening. Niet bij mensen die doelbewust mensen willen kwetsen.
Scholte heeft niets kapot gemaakt aan Den Helder, maar is kapot gemaakt door (gemeentebestuur) Den Helder.

Judge X
3 november 2018 at 17:18
😀 De kunstkennis van Test1234, strekt waarschijnlijk niet verder dan:

Test1234
3 november 2018 at 17:18
bla die bla die bla Andrea

Judge X
3 november 2018 at 17:24
Kijk, dat bedoel ik …. 😛

RB
3 november 2018 at 17:57
daar gaan we weer, hier gaat dit stukje toch niet over, maar zal ik ook maar even dan, nu nog even een paar keer melden dat hij invalide is en in een rolstoel zit en uit z’n huis gezet met 800 kuub inboedel z’n kinderen geen studie kunnen volgen omdat de boeken in de opgeslagen inboedel liggen en dat de kat geen voedsel meer heeft omdat ze veel kosten hebben voor tijdelijk huisvesting die niet is aangepast en de knutselaar op de betonnen vloer moet slapen…. hebben we dat gehad en kunnen we weer terug naar het onderwerp….. ok?

Andrea
3 november 2018 at 21:23
JB, ik ben wel benieuwd als dat gebeurt. Vrees alleen dat de Burgervader plotseling een vrije dag heeft, of hoge koorts.
Het idee om dit jaar is een Jutter van het jaar te kiezen, die niet klapt met dit gemeentebestuur lijkt me zeer interessant. Al zal dat niet gebeuren omdat de Burgemeester hoogstpersoonlijk alleen de gegadigde doorstuurt die hem niet tegenspreken.
De gemeente dekt zich al aardig in door in de tekst op te nemen; “Ken je iemand die zich inzet voor een mooier, sterker en gelukkiger Den Helder?”
Aan de hand van deze kenmerken kun je toch Rob Scholte, Loes Vermeer en Henk van Kuijk nomineren. Ze proberen allemaal op te komen voor de mensen die zich niet zelf kunnen verdedigen. Of niet mondig genoeg zijn om tegen de gemeente in te gaan. Alle 3 zetten deze mensen zich daar voor in. Geheel belangen loos,maar wel met passie.

JB
4 november 2018 at 09:47
Beste Andrea, op dit forum, maar ook bijvoorbeeld op Facebook zijn er voor en tegenstanders van spelende kwesties die te maken hebben met het gemeenstebestuur, de raad en de stad zelf. In een democratie is dat gelukkig ook mogelijk en dat moet ook zeker zo blijven. Sommige reacties zijn goed onderbouwd en andere, ach, laat ik voorzichtig zeggen wat minder. Er heerst ook grote verdeeldheid onder de bewoners. Maar hoe het college van B&W zich in deze stad manifesteert is wel het meest schrijnende. Ik ben ervan overtuigd dat de rol van onze Burgervader achter de schermen heel groot is en dat velen zich schikken naar deze man. Maar ja, een veel gehoorde zin, het pluche zit zo lekker en dan wordt alles vloeibaar.

Bodelo
5 november 2018 at 11:51
Andrea, ik citeer; “Al zal dat niet gebeuren omdat de Burgemeester hoogstpersoonlijk alleen de gegadigde doorstuurt die hem niet tegenspreken.”
Wederom loopt U te bazelen.

JB
5 november 2018 at 12:56
Ik denk dat Andrea niet ver van de waarheid af zit Bodelo, maar gezien eerdere plaatsingen van jou denk ik dat er geen sprake meer is van objectiviteit. Je kenmerkt je als een grote Schuiling fan, dus heel voorspelbaar je reactie.

Bodelo
5 november 2018 at 15:52
Nope JB, Andrea zit heel ver van de waarheid af. Gewoon even checken wie bepaalt wie er Jutter van het jaar wordt. U heeft toch ook Google? Zo moeilijk is het niet.
Als U hulp nodig heeft ben ik altijd bereid die te geven.

e
3 november 2018 at 17:35
Maar, Andrea Bla Die Bla, Blaast wel jouw hele reactie aan vellen.

Test1234
3 november 2018 at 18:22
ja inderdaad tegen zoveel intelligentie kan ik niet op 🙂

https://denhelderactueel.nl/2018/11/nieuwe-jutter-van-het-jaar-gezocht/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jutter
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ilse+Kootkar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dick+Berts
https://robscholtemuseum.nl/?s=Henk+van+Kuijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ed+Mallekoote
https://robscholtemuseum.nl/?s=Loes+Vermeer-Lagerveld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/margriet-marbus-de-uitzetting-was-traumatisch-naaju-rob-scholte-was-kicked-out-of-the-house-terrible-wife/

1 Comment

  1. Eerst kop van Jut, daarna Jutter van de eeuw.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image