Redactie DHA – Michiel Wouters is raadslid van het jaar 2015

Den Helder – Michiel Wouters van de eenmansfractie Behoorlijk Bestuur is door zijn collega’s gekozen tot Raadslid van het jaar 2015. Hij wordt geroemd om zijn deskundigheid en grote dossierkennis en zijn professionele opstelling in het debat. De andere genomineerden waren Peter Reenders (Stadspartij) en Sacha Houtveen (CDA).

Wouters is volgens zijn collega’s “kundig op financieel gebied”, heeft een grote dossierkennis en is “niet bang om het debat aan te gaan”. Ook wordt zijn permanente inzet voor het volgen van de correcte procedures gewaardeerd en oogstte hij lof door zijn professionele instelling bij “de aanval op zijn integriteit”, toen de toenmalige oppositie een motie van afkeuring tegen hem indiende.

Positieve geluiden waren er uiteraard ook voor de twee andere genomineerden. “Hij heeft erg veel te verduren gehad, maar heeft de draad goed opgepakt en blijft zich inzetten voor Den Helder”, aldus de raadsleden over Reenders. Houtveen is “een zeer betrokken raadslid met een sociaal hart, ze vecht voor de goede zaak en laat dingen niet naar de achtergrond verdwijnen. Het is bovendien een zeer deskundig raadslid en prettig om mee samen te werken.”

Keuze van de raad
Elk van de 31 leden van de Helderse gemeenteraad mocht punten geven aan drie collega-raadsleden. Waarom niet het publiek laten kiezen? “Omdat een raadslid als geen ander weet wat er allemaal komt kijken bij het naar behoren uitvoeren van die taak. De raadsleden weten wie wel en niet komt opdagen op vergaderingen en tijdens overleg, wie altijd goed voorbereid is, et cetera. Bij een publieksverkiezing wordt het al snel een populariteitswedstrijd en het populairste raadslid is nu eenmaal niet altijd het beste raadslid”, aldus Ronald Boutkan, hoofdredacteur van DHA.

De winnaar werd donderdag bekendgemaakt tijdens de speciale oudejaarsuitzending van de LOS, waarin de hele dag werd teruggeblikt op 2015. De verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd en is een initiatief van de lokale nieuwssite Den Helder Actueel. Vorig jaar werd deze gewonnen door Peter Reenders en in 2013 door Nel Dol (GroenLinks).

Den Helder Actueel, 31 december 2015 – 14:20

Reacties:

Dick Berts
31 december 2015 at 14:22
Zwaar gecondoleerd Michiel. De ene keer heb je een motie van wantrouwen aan je broek van je collega raadsleden, wat staatsrechtelijk gezien helemaal niet kan en nu ben je door dezelfde incrowd weer gekozen tot raadslid van het jaar. Ik ben klaar met dit circus, dat alleen maar aantoont dat de kiezer er in Den Helder totaal niet toe doet.

Dick Berts
31 december 2015 at 14:48
Laatst was er een kantonrechter die weigerde om een koninklijke onderscheiding te accepteren. “De onafhankelijke rechterlijke macht, dient geen onderscheidingen aan te nemen van de uitvoerende macht”. Diep respect voor die man. Raadsleden horen geen moties van afkeuring tegen elkaar in te dienen en elkaar geen prijzen toe te kennen. Dat is minachting van de kiezer. In een echte democratie is het uitsluitend de taak van de kiezer om een oordeel uit te spreken over politici. Uit het bovenstaande mag u niet afleiden dat ik Michiel Wouters geen goed raadslid vind. Maar mijn raadslid van de eeuw wordt degene die deze prijs ooit toegekend krijgt en hem weigert. Die heeft pas begrepen wat democratie echt inhoudt. Mijn betoog lijkt misschien wat overdreven, maar vergeet niet in welke context een en ander plaatsvindt. Driekwart van de Nederlanders vindt dat we bestuurd worden door een politieke incrowd, die elkaar de hand boven het hoofd houdt en elkaar altijd weer aan mooie baantjes cq mooie prijzen helpt.

Roel Prins
31 december 2015 at 15:23
Behoorlijk Bestuur door Wouters ten grave gedragen

Dick Berts
31 december 2015 at 15:28
Ik ben het vierkant met Roel eens.

Danny
31 december 2015 at 16:30
Je zou ook iemand kunnen feliciteren en “zelf” met een positieve houding het nieuwe jaar kunnen inluiden.

Fred
31 december 2015 at 16:38
Oud zeer, op oudejaarsdag.

Jantje123
31 december 2015 at 17:40
Hoe dan ook, gefeliciteerd hoor! De heer Wouters heeft veruit mijn voorkeur. Nog iemand van het kaliber “een man, een man, een woord, een woord”. En dat zijn er niet zoveel in de politiek.

Hans Baanstra
31 december 2015 at 17:46
Niet ieder raadslid heeft aan deze vertoning meegedaan

Suzanne Veen
31 december 2015 at 18:04
Heer Wouters van harte gefeliciteerd, wat mij betreft een prima keuze, al had ik het mevrouw Houtveen ook gegund. En wat fijn dat er nog kerels in de raad zitten die openlijk durven toe te geven dat ze niet mee hebben gedaan, meneer Baanstra wist zeker dat hij zelf kansloos was? Of bent u gewoon niet het collegiale type?

Hans Baanstra
1 januari 2016 at 14:06
Beste mevr Veen, ik zit niet in de raad voor mijn collega raadsleden, maar voor de inwoners van den helder. Ik zelf hecht geen waarde over mijn functioneren door collega raadsleden. Ik ben wel benieuwd hoeveel raadsleden gereageerd hebben.
Overigens voor een ieder een mooi en gezond 2016 toegewenst

Sigmund
31 december 2015 at 19:08
Speciaal voor Dick Berts een citaat van Karl Kraus uit 1909 (!) dat hem wel zal aanspreken:
“Der Parlementarismus ist die Kasernierung der politischen Prostitution.”

Jacques Bierens
31 december 2015 at 19:30
Zolang Behoorlijk Bestuur waakt over de financiele stromen en de procedures kan je niet zeggen dat deze partij ten grave is gedragen.Die conclusie kun je pas na de verkiezingen van 2018 trekken.

Roel Prins
31 december 2015 at 20:11
Jacques het begrip Behoorlijk Bestuur verdraagt zich niet met deze verkiezing. Sterker nog, deze verkiezing is strijdig met Behoorlijk Bestuur.

Edwin Krijns
31 december 2015 at 23:46
Van harte Michiel met je uitverkiezing tot raadslid van het jaar. Je werkt er hard voor, dus zeker verdiend.

Dick Berts
1 januari 2016 at 05:06
Gewoon een integere wethouder die een collega politicus op een heel menselijke manier feliciteert. Die kant kan ik gelukkig ook nog wel zien. Ik vind het alleen diep triest, dat de politiek zo van de burgers is vervreemd, dat ze zelf de andere kant van dit ‘feestje’ niet kunnen zien. Politici die elkaar prijzen toekennen en elkaar daar uitgebreid mee feliciteren, versterkt het steeds grotere wantrouwen dat er in Nederland en in Den Helder in het bijzonder is ontstaan ten opzichte van een politieke incrowd die elkaar de bal toespeelt en alleen maar met de eigen belangen bezig is. In een gezond politiek klimaat zou er weinig aan de hand zijn en zou u mij terecht tot azijnpisser kunnen bestempelen. Maar ons politieke systeem kraakt in zijn voegen en dan is er wat meer wijsheid nodig dan wethouder Krijns hier toont. En wat Michiel Wouters betreft; scherp zijn op dit soort dingen vormt nu juist de bestaansreden van ‘Behoorlijk Bestuur’ als partij. Daarom vind ik het terecht dat Roel Prins als grondlegger van Behoorlijk Bestuur stelt, dat Wouters de partij ten grave heeft gedragen. Maar ik blijf geloven in de wederopstanding van Wouters. En ik blijf Wouters en Krijns uiteraard als integere politici zien. Erg handig vind ik ze alleen niet. Althans in dit geval.

HZdwg
1 januari 2016 at 14:41
Ik denk dat er niets op tegen is, en dat het zelfs wel een goede zaak is, dat raadsleden onder elkaar uitmaken wie ze de best functionerende collega vinden en daar een aardigheidje aan verbinden, daarbij vooral lettend op inzet, voorbereiding, stiptheid, deskundigheid, omgang met collega-raadsleden, kortom: op het functioneren als collega. En dat dan Michiel Wouters komt bovendrijven verbaast mij niet, hartelijk gefeliciteerd.
Maar er gaat iets niet helemaal goed als aan dat aardigheidje de weidse titel “raadslid van het jaar” wordt verbonden en er nog wordt bij wordt opgemerkt dat je de keuze van het raadslid van het jaar niet aan het hersenloze kiezersvee moet overlaten. Blijkbaar even vergetend waar een gemeenteraad voor dient, voor wie raadsleden daar zitten en wie hun vergoedingen en declaraties moeten opbrengen.
Alle commotie zou overbodig zijn als het prijsje onder een naam ging die beter duidelijk maakte wat het was, of althans wat het had moeten zijn: een aardigheidje onder collega´s, meer niet.

strandloper
1 januari 2016 at 17:21
De spelregels of voorwaarden om te voldoen aan behoorlijk bestuur geven op geen enkele wijze aan, dat een aardigheidje als bedoelde verkiezing strijdig is met behoorlijk bestuur. Een zwaar overdreven stelling van de heer Prins derhalve.
Lang geleden heb ik ook eens een prijs gewonnen. Een door collega’s uitgevoerde verkiezing “Lul van de Week”.
Je kreeg dan een plastic koffiebeker voorzien van tekst en met een lullige inhoud. Heel leuk, niets aan de hand…..
U kunt mij hiermee alsnog feliciteren. Michiel Wouters, gefeliciteerd.

http://denhelderactueel.nl/2015/12/michiel-wouters-is-raadslid-van-het-jaar-2015/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image