Redactie DHA – Kees Turnhout in directie havenbedrijf

Den Helder – Kees Turnhout is met ingang van 1 september benoemd tot plaatsvervangend directeur van NV Port of Den Helder. Turnhout is na zijn functioneel leeftijdsontslag bij de Koninklijke Marine sinds 1 februari jl. werkzaam bij Port of Den Helder.

Samen met de in april dit jaar aangetreden algemeen directeur Jacoba Bolderheij maakt Kees Turnhout deel uit van het managementteam van NV Port of Den Helder. Bolderheij heeft ruime commerciële ervaring en is onder meer werkzaam geweest als commercieel manager bij Port of Sohar, een joint venture van Port of Rotterdam. Zij legt zich naast de algemene leiding over NV Port of Den Helder toe op de commerciële- en marketingactiviteiten en de interne organisatie. Turnhout is hoofd van de afdeling Infrastructuur & Ruimte. Hij richt zich op de infrastructurele ontwikkeling van de haven.

Sinds zijn aantreden werkt Turnhout aan de strategische planning van nieuw aan te leggen kades en bedrijfsterreinen. Het belang dat deze plannen worden gerealiseerd is groot, voor de markt en daarmee voor de economische draagkracht van de Kop van Noord-Holland. Samen met marktpartijen en overheden wordt een gestructureerd uitvoeringsprogramma opgesteld dat de basis vormt voor de toekomstplannen tot 2030. Zijn ruime bestuurlijke ervaring, zijn uitgebreide netwerk en zijn goede relatie met de Koninklijke Marine komen hierbij zeer goed van pas.

Kansen

NV Port of Den Helder NV heeft vertrouwen in de toekomst. De plannen om meer ruimte voor bedrijvigheid te realiseren zijn ambitieus. De komende decennia vindt een enorme groei van windparken op zee plaats. Dat biedt kansen voor de haven van Den Helder, die een sterke positie heeft op het gebied van onderhoud en logistiek van schepen en offshore activiteiten op de Noordzee. NV Port of Den Helder is per 1 januari 2013 ontstaan vanuit de verzelfstandiging van het Gemeentelijk Havenbedrijf. NV Port of Den Helder stelt zich ten doel om de economische ontwikkeling en werkgelegenheid in de Kop van Noord-Holland te bevorderen.

De kerntaken van NV Port of Den Helder zijn:
– Het faciliteren en coördineren van het gebruik van de haven door de scheepvaart.
– Gebieds- en havenontwikkeling en het uitgeven van grond aan (watergebonden) bedrijven.
– Technisch beheer van de haven en kunstwerken.

Den Helder Actueel, 1 september 2016 – 17:11

Reacties:

Bodelo
2 september 2016 at 12:12
Als iemand met FLO is en vervolgens zo’n functie kan aanvaarden, dan vraag je je af waarom hij met FLO is gestuurd? Tot zover iets waar de Hr. Turnhout zelf niets aan kan doen.
Kees Turnhout is iemand die met zijn kennis uitstekend op zijn plaats is bij Port of Den Helder. Een aanwinst!

Judge X
2 september 2016 at 17:37
Ik vraag mij regelmatig af,in wiens opdracht jij bij DHA hand- en spandiensten loopt te verlenen,in aan de gemeente Den Helder gerelateerde politieke -/economische belangen.
Tevens vraag ik mij af of je misschien ook de mol bent,die geheel 2015 tot en met maart 2016,mijn reacties in de spambox van DHA liet verdwijnen.

flipfluitketel
3 september 2016 at 11:52
Ja Bodelo hoe durf je iets positiefs te schrijven daar zijn we niet van gediend. Voortaan alleen negatief anders ga je maar wat anders doen. 🙂

Bodelo
5 september 2016 at 10:57
:-)!!!

Kees Jan
2 september 2016 at 13:11
Kees Turnhout is helemaal niet op zijn plaats bij Port of Den Helder. Niet vanwege zijn persoon, maar puur om zijn achtergrond.
.
Gemeente Den Helder is als 100% aandeelhouder, eigenaar van Port of Den Helder. Een directeur met een politieke kleur (Hij is bestuurslid CDA en echtgenoot van ex Wethouder Turnhout) is verre van acceptabel.
.
De politiek in de gemeente Den Helder moet is stoppen met dat baantjes jagen in alle (gesubsidieerde) verenigingen en instellingen. Ook de directie- en raad van bestuursbaantjes binnen de bedrijven en instellingen die (semi) gemeentelijke eigendom zijn, moeten worden gestopt.
.
Een groot deel van de politieke puinhoop in Den Helder komt voort uit de baantjes die (ex) politici en bestuursleden van politieke partijen in Den Helder hebben. Immers het CDA zal vanaf nu alles steunen wat Dhr. Turnhout zegt, zelfs als Port of Den Helder hier grote verliezen door draait.
en dat doen ze al…
.
De gemeenteraad moet wel even blijven opletten! Hoe kan het dat de Havenwethouder Edwin Krijns, als deelnemer van de aandeelhoudersvergadering, een partijgenoot aanneemt als directeur van Port Of Den Helder?
Een duidelijkere vorm van vriendjespolitiek bestaat niet. De huidige CDA wethouder, neemt echtgenoot van de voorgaande CDA wethouder in dienst bij een gemeentelijk bedrijf.

Fred
2 september 2016 at 17:13
En notabene CDA bestuurslid. Overduidelijk vriendjes politiek. Elkaar de mooie baantjes toeschuiven. Weer een partij die we bij de verkiezing maar over moeten slaan. Blijft weinig te kiezen over. Bij na elke partij heeft wel een zwart schaap of een affaire in de club, of zijn compleet incompetent.

flipfluitketel
2 september 2016 at 17:15
bla bla bla bla bla klok klepel en de rest verzin ik er bij

niedie
2 september 2016 at 15:39
hoeveel zal de afkoopsom zijn bij het niet goed functioneren van dit persoon?

Bodelo
2 september 2016 at 16:06
Dat hangt van het contract af wat hij aangeboden heeft gekregen.

Judge X
2 september 2016 at 18:43
Turnhout is gewoon weer één van de vele ‘baantjes hoppers’,zoals we die ook zo goed kennen uit bijvoorbeeld de ziekenhuis branche,welke de afgelopen weken hier zo duidelijk in de spotlights stond.
Van het ene pak met diepe zakken,naar de volgende baan met nog diepere zakken om te vullen.
——
Op 8 Juli jongstleden (zie DHA) tekende onze wethouder Edwin Krijns (‘CDA’ daar ga je weer Kees Jan) nog een ‘convenantje’ (daar heb je ‘em weer) met de 3 andere wethouders van de Noordkop en de gedeputeerde van de provincie N-H,om te stoppen met de verdere ontwikkeling van bedrijven terreinen,omdat een onderzoek ‘uit 2013’ van Buck Consultants in opdracht van de provincie,toen al uitwees dat de autonome vraag tot 2030 op slecht 50 hectare zou uitkomen; terwijl de bedrijvige wethoudertjes met hun blik op oneindig,200 ha in gedachten hadden.
Er komt dus geen verdere ontwikkeling meer (men zit al aan de max.),want de kades en de infrastructuur liggen er al; ze moeten alleen de handel nog zien te slijten (en dat gaat spannend worden).
Derhalve is Turnhout overbodig,als hij dat al niet eerder was.

Hijneken
2 september 2016 at 21:56
Waarom verbaast mij dit in het geheel niets? Politiek is dus toch een ding.

Glijn
2 september 2016 at 19:02
We kunnen in 2018 het CDA of de VVD wel overslaan maar op de belangrijkste posities hebben ze hun pionnen al
zitten.
Het huidige college zal tot de gemeenteraads verkiezingen in 2018 nog wel meer marionetten functies in willen
vullen.
Mijn hoop is gevestigd op de huidige oppositie die hier fel tegen in moet gaan om te voorkomen dat de gemeenteraad straks na 2018 een niets zeggend groepje goed willende stads vertegenwoordigers worden.
Als nu al alles geregeld wordt zijn zelfs de verbouwingskosten van het stadhuis al veel te veel.
Nu zal Koen wel huilen van het lachen dames.( Alleen voor insiders )

Dick Berts
2 september 2016 at 22:05
Wat een onmetelijk gezeik. Pak nou eens de echte boeven in Den Helder aan en niet een relatief fatsoenlijke vent als Kees Turnhout. Triest niveau dit.

Judge X
2 september 2016 at 23:22
Ja we pakken de echte boeven toch aan en hun relatief fatsoenlijke handlangers,dus wat is je probleem ?
‘Relatief fatsoenlijke vent’; hahaha daar wordt hij volgens mij ook niet vrolijk van !

Dick Berts
3 september 2016 at 00:44
“Relatief fatsoenlijke vent” is de hoogste kwalificatie waarover ik als super criticus beschik. Verder kom ik niet bij de feilbare mens. Uiteraard ook niet bij mezelf. Smiley.

Fred
3 september 2016 at 16:06
Dick, jij gaat er van uit , dat wij de heer Turnhout een boef vinden. Niets is minder waar . Maar er wordt over gevallen , dat het opvalt , dat het een geheel CDA aangelegenheid is geworden zoal kees Jan al aanvoerde .En dat wordt aangevallen, voorzover, het een aanval is te noemen.

Sjaak
2 september 2016 at 23:02
Eerst moet de burgemeester en zijn lakeien van VVD CDA D66 en PvdA weg. En alle oud politici die uit de subsidie ruif van de gemeente eten. Kees Jan heeft hierin helemaal gelijk. Ik zie uit naar de verkiezingen van maart 2018.

Jonathan
3 september 2016 at 12:06
Den Helder is de gemeente die het meest op een bananenrepubliek lijkt en waar de politieke vrienden elkaar de bal en de baantjes toespelen. In iedere andere gemeente waren er met zo’n benoeming integriteitsvragen gerezen, maar in Den Helder? Welnee..

RB
3 september 2016 at 22:00
interessant, iedereen hier heeft een oordeel klaar maar komt niet met oplossingen, echt Nederlands…..

kees Jan
3 september 2016 at 22:37
RB, oplossing is simpel… Gewoon iemand aantrekken die geen banden heeft met de lokale politiek.
Er bestaan van die hele mooie vacaturesites, waar je een vacature op kan zetten….
Dan kun je de beste man/vrouw neerzetten op de plaats die nodig is. (uiteraard kan dit een oud marineman/vrouw zijn die geen banden heeft met de lokale politiek)
.
Over Dhr. Turnhout als persoon zal ik geen oordeel vellen, want ik ken de beste man niet. Het gaat puur om zijn banden als bestuurslid met het CDA. Ook dat zijn vrouw een voormalig Wethouder (CDA) is, helpt niet echt mee, om hem deze functie toe te vertrouwen.
.
Het is verbazingwekkend dat er nog geen enkele politieke partij vragen heeft gesteld over deze aanstelling. Is er een openbare vacature geweest of heeft de Havenwethouder (CDA) op eigen houtje een “vriendje” een baantje aangeboden.
.
Het college van Burgemeester en Wethouders kan ieder moment uit elkaar vallen. Je zou bijna denken dat het CDA nog snel iemand het havenbedrijf wil inwerken om als partij grip op de haven te behouden.
.
Verder verwijs ik graag naar een andere casus welke dit jaar speelde, genaamd Meerwerf. Er zit in deze beide zaken wel enig verband….
Groen licht voor Baggerman
http://denhelderactueel.nl/2016/05/groen-licht-voor-baggerman/
Baggerman trekt zich terug voor Raad van Toezicht Meerwerf
http://denhelderactueel.nl/2016/05/baggerman-trekt-zich-terug-voor-raad-van-toezicht-meerwerf/

strandloper
4 september 2016 at 00:20
Hoe de benoeming tot stand is gekomen zal me jeuken. De heer Turnhout, die ik niet persoonlijk ken, heeft een uitstekende staat van dienst opgebouwd bij de KM. Je wordt niet voor niets onder andere verantwoordelijk voor de opleiding van officieren. Daarnaast is de heer Turnhout actief in de Helderse politiek en een enthousiast vrijwilliger in de citymarketing Den Helder. Welnu, een prima havenbaron. Wel verwacht ik uiteraard resultaten van Jacoba en Kees met het mogelijk maken en het binnenhalen van interessante gebruikers van de haven.

Sjaak
4 september 2016 at 06:30
Strandloper : Ach welnee Turnhout heeft helemaal geen ervaring als ondernemer hij weet alleen heel goed hoe je subsidie kunt krijgen en opmaken. De gemeente gaat van deze 100% dochter nooit een cent zien. Die citymarketing is een ramp die alleen maar geld kost en nooit iets opgeleverd heeft.

http://denhelderactueel.nl/2016/09/kees-turnhout-directie-havenbedrijf/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image