Redactie DHA – Jarige Fotowerkgroep exposeert tijdens de Pasen

Den Helder – De Fotowerkgroep Den Helder houdt tijdens de Pasen haar jaarlijkse foto-expositie. De Fotoclub Den Helder bestaat zestig jaar. Kunstenaar Rob Scholte neemt de opening voor zijn rekening.

Scholte, in Den Helder vooral bekend door zijn museum in het voormalig postkantoor aan de Middenweg, heeft een hekel aan het knippen van lintjes, maar maakt voor de jarige Fotoclub uit Den Helder graag een uitzondering. Vermoedelijk zal de kunstenaar zijn visie op fotografie toelichten in zijn openingswoord.

De Helderse club behaalde onlangs nog een verdienstelijke 19e plaats uit 180 clubs tijdens de landelijke bondswedstrijd. Deelnemende en andere foto’s zijn ook op deze expositie te bekijken. Er is een grote variëteit aan thema’s te zien, zoals architectuur, natuur, modellen, et cetera.

Selectie
De ongeveer vijftig leden van de club maken jaarlijks een selectie van door de hen gemaakte foto’s om aan iedereen die geïnteresseerd is te laten zien. Binnen de Foto Werk Groep is ook een aantal leden, vaak gezamenlijk, actief om de door hun gemaakte foto’s met behulp van muziek en computeranimaties nog aantrekkelijker te presenteren.

Belangstellenden zijn van harte welkom in het clubhuis aan de Ruyghweg, tussen de sportvelden en basisschool Eben Haezer. Openingstijden van 12.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis. Op de site van de fotoclub, http://www.fotoclubdenhelder.nl, kan een eerste indruk worden opgedaan van de hoge kwaliteit van de foto’s die de verschillende leden van de club het hele jaar door maken.

Den Helder Actueel, 27 maart 2016 – 09:17

http://denhelderactueel.nl/2016/03/jarige-fotowerkgroep-exposeert-tijdens-de-pasen/

Jubileumnummer De Lens
http://www.fotoclubdenhelder.nl/Lens/lens1601.pdf