Redactie DHA – Honderd sfeerbeelden voor Stadsentree

Den Helder – Zo’n honderd sfeerbeelden zijn binnengekomen bij Stadsentree Den Helder. Het zijn referentiebeelden of helemaal zelf gemaakte ontwerpen voor de stationslocatie in het Stadshart.

Met deze oogst gaan creatievelingen uit onze stad verder aan de slag. De ingezonden beelden worden bij elkaar gezocht en onder thema’s gebracht. De opbrengst: moodboards die worden gebruikt tijdens het Stadsdebat.

Woensdag 9 september wordt in een tweetal sessies gezocht, geordend, geknipt en geplakt. Of eigenlijk, de deelnemers kunnen zelf bepalen hoe zij hun moodboards vormgeven. Het materiaal: alle beelden die zijn aangeleverd en de eigen creativiteit. Al naar gelang de deelname worden tafels van ongeveer zes personen gevormd die samen de sferen voor het gebied verder uitwerken. Iedereen die iets heeft ingezonden, aangeleverd of opgemerkt is van harte welkom. Niets ingezonden, maar wel super creatief en is het maken van een moodboard echt iets voor jou? Schroom niet om ook te komen. Er zijn twee mogelijkheden: ’s middags van 15.30 tot 17.30 of ’s avond van 19.30 tot 21.30 uur in Windkracht 13 aan de Weststraat.

Stadsdebat op 22 september
De moodboards staan centraal bij het Stadsdebat dat wordt georganiseerd op 22 september aanstaande om 19.30 uur in de Stadshal van de nieuwe schouwburg op Willemsoord. Ook de uitkomsten van het reizigersonderzoek en andere bekende wensen en verlangens worden aan de stad voorgelegd met stemkastjes. Dit alles leidt tot de visie van de stad op de stationslocatie. Hoe de entree van het Stadshart eruit zou kunnen zien en welke sfeer de bezoeker en de inwoner welkom heet. Deze visie wordt dan later dit jaar aangeboden aan de gemeenteraad, die zal besluiten of die visie van de stad ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden.

De ruimte aan de tafels in Windkracht 13 zijn beperkt. De inzenders van het materiaal zijn uitgenodigd voor de moodboards. Andere creatieve Jutters of Nieuwediepers mogen ook komen. Een aanmelding vooraf is fijn via info@stadsentreedenhelder.nl. Wil je niet meedoen aan deze sessies, maar heb je wel een duidelijke mening over het gebied? Dan is het Stadsdebat de plek waar je moet zijn. Kortom, doe mee en bepaal samen wat het mooiste welkom voor de stad is.

Den Helder Actueel, 3 september 2015 – 13:25

http://denhelderactueel.nl/2015/09/honderd-sfeerbeelden-voor-stadsentree/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image