Redactie DHA – Handtekeningen onder aanpak Koningstraat, coffeeshops gaan

Den Helder – De Koningstraat en omgeving wordt weer een aantrekkelijk woongebied. Gemeente en Woningstichting Den Helder werken hier de komende jaren samen stevig aan. Wethouder Lolke Kuipers en directeur Robbert Waltmann ondertekenden deze week de samenwerkingsovereenkomst.

Het stadshart van Den Helder moet compacter worden om zijn kracht te behouden. Leegstaande winkels en horecazaken aan de randen van het winkelcentrum, in vooral Koningstraat en Spoorstraat-Oost, worden de komende jaren verbouwd tot woningen. Dat is noodzakelijk voor het verbeteren van de leefbaarheid in deze buurt, bleek ook al uit het vorig jaar gehouden leefbaarheidsonderzoek. Zowel gemeente als Woningstichting bezitten inmiddels veel panden in de buurt en kunnen door de overeenkomst samen aan de slag.

Als eerste staat renovatie/herontwikkeling van woningen aan de Koningdwarsstraat op de planning. Ook is de gemeente in gesprek met de eigenaren van de coffeeshops om deze uit de Koningsstraat te verplaatsen. Spoorstraat-Oost en Koningstraat worden volgend jaar weer toegankelijk voor autoverkeer om te benadrukken dat dit geen centraal winkelgebied meer is. Een deel van de horecazaken heeft plannen om naar Willemsoord te verhuizen.

Kleiner en gezelliger
Op de langere termijn staat verbouw of nieuwbouw van veel meer panden op de planning. Wethouder Kuipers: “Het winkelgebied van het stadshart van Den Helder moet kleiner en gezelliger. Daar werken we aan. De omliggende straten vergeten we daarbij niet. Dat moeten fijne woonbuurten worden, met hier en daar een winkeltje of café. Samen met Woningstichting gaan we dat voor elkaar krijgen. De buurt gaat de komende jaren echt van karakter veranderen.” Volgens Robbert Waltmann slaan we twee vliegen in één klap. “We werken naar een compacter stadshart en we creëren woonruimte dichtbij stedelijke voorzieningen.”

Benieuwd naar alle ontwikkelingen in het stadshart? Volg dan de Facebookpagina Samenbouwenaandenhelder: https://www.facebook.com/samenbouwenaandenhelder/?fref=ts.

Den Helder Actueel, 15 december 2016 – 11:27

Reacties:

Tryntje
15 december 2016 at 14:03
Wat my betreft mogen de coffeeshops weg uit de Koningstraat ,zou een opluchting zyn ,nu alleen maar overladt

Henk
15 december 2016 at 15:55
Tja maar dan wel, op Willemsoord, die wil ze ook niet. Spoorstraat e.d. dan verplaats je de overlast. Buiten de stadsgrenzen dan heb je geen overzicht meer.
Ook ik wil ze niet in mijn buurt waar ik woon. En de meesten denken er zo over dus betekend dat einde koffieshops in Den Helder…

kutdenhelder
15 december 2016 at 16:42
welke overlast Henk? Ik ga al 14 jaar naar de coffeeshop en vroeger had je pas echt overlast, nu echt niet meer

Fred
15 december 2016 at 17:08
Oogkleppen op ?? Je moest eens weten !

Gabberkoning
15 december 2016 at 15:58
Hierdoor krijg je juist meer overlast en last van criminaliteit door dat mensen drugs gaan verkopen op straat.

Roger Koffeman
15 december 2016 at 16:44
klein en gezelliger? zie nu alleen maar nieuwe parkeer plaatsen ontstaan! Panden worden gekocht waar een Nieuwediepse Hondertjarige traditie in zit(oud bruin cafe) alles word weg gehaald zonder een echte visie te hebben wat met Den Helder moet gebeuren! De mensen gaan liever naar Schagen of Alkmaar! Dus waar word de Stad gezelliger?Alles moet en zal naar Willemsoord maar niemand gaat even na het werk of eten lekker een drankje pakken op Willemsoord(rijden/fietsen) maar wel in zijn eigen buurt.

Roodborstje
15 december 2016 at 17:40
Het zal ook eens tijd worden dat ze eindelijk eens wat gaan doen met de reeds opgekochte panden. Hoeveel jaar staat de voormalige Citadel bijv. al leeg?(ook opgekocht door de Gemeente) Is toch schandalig!
Het ziet er allemaal niet uit. Lekker visitekaartje is dat voor je stad ook.

sukkels
15 december 2016 at 21:47
de coffeeshops kunnen ook de oude chineseboot als onderkomen nemen buiten het centrum en bewoning en goed af te schermen bij rottigheid

http://denhelderactueel.nl/2016/12/handtekeningen-aanpak-koningstraat-coffeeshops-gaan-weg/