Redactie DHA – Geurt Visser krijgt declaraties alsnog uitbetaald + Ronald Boutkan – Rechtszaak om laatste declaraties Geurt Visser

Geurt Visser krijgt declaraties alsnog uitbetaald

Den Helder – Voormalig wethouder Geurt Visser heeft twee jaar na zijn gedwongen vertrek, toch nog zijn declaraties uitbetaald gekregen. Volgens Visser zelf is dit “opmerkelijk, omdat eerder in een rapport van Cees Versteden, een vriend van VVD-burgemeester Koen Schuiling, de declaraties als frauduleus werden bestempeld”.

“Het rapport moest het college en portefeuillehouder Koen Schuiling vrijpleiten met betrekking tot het niet uitbetalen van de rechtmatig gedane declaraties”, aldus een persbericht van de nieuwe partij van Visser, Gemeentebelangen Den Helder. “Voormalig wethouder van Financiën Geurt Visser tekende direct bezwaar aan tegen dit besluit én werd in het gelijk gesteld door de bezwarencommissie van de gemeente Den Helder.”

Deze commissie heeft alle declaraties tegen het licht gehouden en geconstateerd dat geen enkele euro onrechtmatig gedeclareerd was. De ex-wethouder bleek zelfs sober en doelmatig te zijn geweest met zijn declaraties. Hij nam bijvoorbeeld nooit zelfstandig een taxi of een maaltijd op kosten van de inwoners van Den Helder. “Wel werd een overtocht met de boot naar Texel door het college als frauduleus aangemerkt, terwijl de huidige Stadspartij-wethouders Pieter Kos en Odd Wagner nota bene met Geurt Visser meereden en bijna de gehele gemeenteraad hem had gezien bij de presentaties. Eerder leidde de vele duizenden euro’s aan gedeclareerde taxiritten van Stadspartij-wethouder Pieter Kos nog tot ophef in de media en onder de inwoners van Den Helder.”

Excuses
Ondanks dat Geurt Visser dus geen enkele euro onrechtmatig heeft gedeclareerd, zijn toch nog niet alle declaraties aan hem uitbetaald. Het gaat volgens Visser niet om een groot bedrag, maar om het principe. Op excuses zit hij niet meer te wachten: “Daar heeft de burgemeester twee jaar de tijd voor gehad en een kus, die het hart niet raakt, verveelt alleen de mond”.

Wel vindt Visser het vervelend, dat het college juridisch gokt met geld van de inwoners van Den Helder. “De advocaatkosten van de gemeente zijn vele malen hoger dan het bedrag waarover het conflict is en de winstkansen zijn voor het college minimaal. Maar dat constateerde ik ook al in de dossiers rondom de Watertoren en het Postkantoor”, aldus Visser.

Lijsttrekker
“Nadat eerder het college al had toegegeven, dat er helemaal geen klachten waren over de voormalig wethouder en nu ook zijn declaraties zijn uitbetaald, heeft het bestuur van Gemeentebelangen Den Helder officieel besloten Geurt Visser voor te dragen als lijsttrekker. De partij van beoogd lijsttrekker Visser stond in de meest recente peilingen al op drie zetels en de verwachting is dat dit aantal in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 verder zal stijgen.”

Den Helder Actueel, 8 januari 2017 – 20:18

Reacties:

Paul Koopman
8 januari 2017 at 21:24
En zo is het ! Welkom thuis Geurt.

strandloper
8 januari 2017 at 22:20
Rechtmatige Geurt er in en gladjanus Koen er uit.

Ĺoes Vermeer-lagerveld
8 januari 2017 at 23:04
Ik heb nooit aan de integriteit van Geurt Visser getwijfeld. Ik gun hem alle eerherstel en wens hem veel succes met zijn lokale partij. Capaciteiten om te besturen zijn zeker aanwezig. …..

Skriks
9 januari 2017 at 10:30
Deze G.Visser heeft al heel wat voor zijn kiezen gekregen…
Wanneer je dit dan zo leest dan begin je te twijfelen over de kwaliteit van ons stadsbestuur.
We kennen ze allemaal, die types die klap na klap krijgen en op één of andere manier daar zó mee weten om te gaan dat ze er zelfs sterker van lijken te worden.
Amerikanen zeggen:wat je niet ombrengt maakt je sterker, dat is natuurlijk een halve waarheid en bedoeld om moed in te praten, maar toch.
Vele slapeloze nachten heeft deze medeburger waarschijnlijk gehad, hij is ook maar een mens.
Misschien zal hij het niet toegeven maar hij heeft aan vele ´knoppen moeten draaien´ om de mensheid te blijven begrijpen en zijn eigen gedrag, telkens weer, in het juiste perspectief te zetten.
Wat me enorm raakt is die zinsnede:Hij had geen Euro onrechtmatig gedeclareerd en hij bleek zélfs sober en doelmatig te zijn geweest…
Nu vraag ik me dus af hoe in een open en eerlijke samenwerking tussen partijen in een gewoon stadsbestuur de zaken zo vreselijk mis kunnen lopen?
Zo zag ik een interview op internet van Versteden over Van Rey en kreeg een zich neutraal gedragende persoon te zien die zich goed verwoorden kon, ook wekte hij de indruk ´boven de partijen´ te willen staan.
Verder bleek de heer Versteden bij verschillende gemeentes secretaris te zijn geweest
In het stuk van DHA staat over Versteden ook de opmerking: Vriend van Schuiling…
Nu wordt het dus plots ingewikkeld.
Waarom?
Wel, hoe kan het zijn dat een zich neutraal gedragend en zichzelf goed verwoordend kunnend persoon een opdracht van een vríénd krijgt (waarbij natuurlijk alle alarmbellen gaan rinkelen..) en dan tóch zo´n enorme knoepert van een fout maakt in de beoordeling van een símpele vorm van declaratiegedrag waar werkelijk níéts aan mankeerde en die achteraf zelfs sober wordt bevonden?
De burgemeester en zijn ´vriend´ geven hopelijk binnenkort een gedegen uitleg over hoe dit zo heeft kunnen misgaan, dat is goed voor het vertrouwen van de inwoners van Den Helder in de burgemeester die voor hen het ambt draagt.
Dit is vooral nodig daar in januari 2015, B&W nadrúkkelijk afstand hebben gedaan van élke suggestie van wélke belangenverstrengeling dan ook….
Petje af voor de bezwarencommissie die de feiten neutraal beoordeelde en niet anders kon dan concluderen dat deze hard werkende en eerlijk voor zichzelf vechtende G.Visser ´onrecht´ is aangedaan.
Eerlijk duurt het langst meneer Visser, gefeliciteerd!

Judge X
9 januari 2017 at 14:41
Geachte Skriks,
Aan de kwaliteit van ons stadsbestuur twijfelen we al enige tijd; vooral onder de leiding van burgemeester Koen Schuiling.
Elk middel om het vertrek van Koen Schuiling te bespoedigen is (wat mij betreft) welkom,ook het artikel hierboven welke afkomstig is van Geurt Visser zelf.
Echter,de bewering van Visser dat Cees Versteden in zijn rapport de declaraties van Visser als frauduleus bestempeld is niet waar (ik heb het rapport hierop nog eens doorgelezen).
Daar het volledig rapport bij de gemeente op de site niet meer beschikbaar blijkt en u er mogelijk geen kennis van heeft genomen; hier een kort citaat:
“Op z’n minst moet worden geconstateerd,zo meent het college,dat hier sprake is van onzorgvuldig,niet transparant en voor de organisatie te bewerkelijk declaratie gedrag van de heer VIsser; terwijl door hem ook niet steeds werd voldaan aan de eis van de rechtspositieregeling,dat het declareren geschiedt onder overleging van bewijsstukken.”
( Visser had dus – zwak uitgedrukt – zijn administratie niet/nooit op orde. JX )
De bewering in het persbericht dat het rapport het college moest vrijpleiten van het niet uitbetalen van de declaraties,is dus door Visser/Gemeente Belangen uit de duim gezogen.
Dat de bezwarencommissie Visser betreffende deze declaraties in het gelijk stelt,is voor Visser mooi meegenomen en wat mij betreft van harte …!

Verstegen wordt door Schuiling misschien gezien als een onderdeel van zijn ‘Old Boys Network’; maar in zijn voorwoord bij het rapport,geeft Verstegen een duidelijke en (voor mij) integere uitleg van zijn contacten met Schuiling in het verleden,ivm parttime werkzaamheden bij de redactie van uitgeverij Kluwer,waar verder geen vriendschappelijke banden aan te hoeven worden toegekend.

Geurt Visser blijkt een ‘opportunist pur sang’ waardoor en gezien zijn verleden,als bestuurder incapabel en onwenselijk..
Graag zou ik willen weten waar ik ‘de recente peilingen’ die wijzen op 3 zetels en meer in de nabije toekomst voor de partij van Visser,terug kan vinden.
Ik mag toch hopen dat hier niet geduid wordt naar een artikel,van gast auteur Olaf Tulen uit Zoetermeer (DHA 8 september 2016),een vriend van Geurt Visser.
Dat ballonnetje heb ik al eens eerder doorgeprikt.

Peter
9 januari 2017 at 11:21
Eindelijk een Bezwaar commissie van de Gemeente die neutraal is in haar beoordeling van een ingediend bezwaar. In dit geval van Geurt Visser. Meestal lig het college achter de gordijnen bij de behandeling van een Bezwaarschrift welk het college eventueel schade zou kunnen berokkenen. Ik vraag me af na het lezen van het bovenstaande hoe lang onze burgemeester nog de hand boven het hoofd kan worden gehouden.

Dick Berts
9 januari 2017 at 12:44
Wanneer krijgen de burgers van Den Helder eindelijk eens door, dat we hier met een levensgevaarlijke burgemeester te maken hebben, waarvoor de hele raad en alle wethouders doodsbang zijn, omdat hij je te grazen neemt als je het niet met hem eens durft te zijn. Schuiling sloopt werkelijk alles! Geurt Visser, het Rob Scholtemuseum, de afdeling sociale zaken, het gemeentehuis, de plannen voor het centrum en zo kan ik nog uren doorgaan. Schuiling is niet aan te pakken, omdat hij steeds gedekt wordt door CDK Remkes.

Peter
9 januari 2017 at 13:09
Wat te denken Dick omtrent het telkens maal zijn hoofd boven water te houden in benarde situaties?? Met als klap op de vuurpijl, het afgeven van een vergunning tot het vieren van een Antilliaans Carnavalsfeest tot acht uur in de morgen waarbij een dode is gevallen. Hij was toen slim, legde meteen een zwijgplicht op aan de politie functionarissen die meer wisten omtrent de afgifte van de vergunning. Een burgemeester elders in het land moest na het MonsterTruck incident het veld ruimen.

Dick Berts
9 januari 2017 at 13:18
Kennelijk heeft Schuiling ook een zwijgplicht opgelegd aan de gemeenteraad die weigert dit te onderzoeken…… En wij burgers hebben natuurlijk ook een zwijgplicht. Dat is in iedere dictatuur zo.

Glijn
9 januari 2017 at 13:02
De rol van de Stadspartij van Reenders wordt nu steeds duidelijker.
De 5 uit de Stadspartij gezette, nu Beter voor Den Helder, hadden het dus bij het rechtte eind.
Althans gaven niet direct toe en kwamen in opstand tegen de gang van zaken.
Als we de Burgermeester en zijn vriendjes nu kwijt willen moeten we net zo
meedogeloos terug slaan als er in de zaak Geurt Visser gedaan is.

Nanda Vlaming
9 januari 2017 at 13:02
Democratie? ..Lees onderstaand interessant artikel
Politiek leiderschap draait niet wat u vraagt
http://www.trouw.nl/tr/nl/39682/nbsp/article/detail/4445424/2017/01/08/Politiek-leiderschap-draait-niet-wat-u-vraagt.dhtml

http://denhelderactueel.nl/2017/01/geurt-visser-krijgt-declaraties-alsnog-uitbetaald/

Rechtszaak om laatste declaraties Geurt Visser

Den Helder – Het college van Den Helder spreekt tegen dat inmiddels alle declaraties van voormalig wethouder Geurt Visser zijn betaald. Dat gaf Visser zondag zelf aan in een persbericht, maar volgens het college is dat niet geheel waar. Over een klein deel mag eerst de rechter een uitspraak doen.

Het is wel waar dat de bezwarencommissie van de gemeente heeft geconcludeerd dat alle declaraties terecht waren, maar het college deelt die mening niet. “Het grootste deel van de declaraties klopt ook volgens het college, maar ten aanzien van een klein deel hebben burgemeester en wethouders toch een andere mening”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Het gaat om declaraties voor woon-werkverkeer tussen Den Helder en Nootdorp. Dat is nog niet uitbetaald.”

Het college wil dit resterende bedrag pas overmaken zodra de rechter zich erover heeft uitgesproken. Een datum van de zitting is nog niet bekend, aldus de woordvoerder.

Den Helder Actueel, 9 januari 2017 – 22:43

Reacties:

strandloper
9 januari 2017 at 23:02
Voor een paar declaraties naar de rechter gaan. Dit college is getikt! Zijn de gigantische taxideclaraties van Kos al teruggevorderd?

Ziener
9 januari 2017 at 23:36
U begrijpt wel waarom de gemeente de afgelopen 3 jaar een half miljoen heeft uitgegeven aan juridische kosten. Advocaten zijn ontzettend dol op de gemeente en adviseren vooral om zaken aan te vechten. Dan worden ze weer ingehuurd.

Judge X
10 januari 2017 at 00:19
Ronald Boutkan moet het persbericht van zondag nog maar eens goed lezen.

Dick Berts
10 januari 2017 at 07:25
Dit heeft niks met declaraties te maken maar met het kapot maken van je politieke tegenstanders. Je eigen bezwarencommissie overrulen over een paar declaraties. Wanneer gaan de burgers van Den Helder zien waar we in terecht zijn gekomen?????

Skriks
10 januari 2017 at 10:15
Dit is een vreemde wending…
Natuurlijk heeft de bezwarencommissie alleen een adviserende bevoegdheid, uiteindelijk beslist de gemeenteraad of Be&W zélf, maar bij goed en evenwichtig bestuur mag je er van uit gaan dat er afgewogen besluiten worden genomen en zorgvuldig procedures worden gevolgd waardoor alleen in uitzonderingsgevallen de bezwarencommissie zal worden geraadpleegd.
Alleen bij zeer hoge uitzondering zullen de gemeenteorganen noodzaak zien om een uitspraak van de bezwarencommissie naast zich neer te leggen, dit natuurlijk vooral om de bezwarencommissie optimaal te laten functioneren en daarmee het gemeentelijk bestuurssysteem.
Het lijkt erop dat enigen die deel uit maken van B&W het ´oog voor de verstrekkende verantwoordelijkheid van de eigen bestuursfunctie´ in dit specifieke geval verloren hebben en wellicht persoonlijke motieven voorrang verlenen, vooral daar er in de persberichten gesproken wordt over sober en doelmatig declareer gedrag met betrekking tot álle declaraties tegenover een ´klein deel´ waarover B&W anders denkt.
Een stadsbestuur staat ten dienste van de burgers in die stad en dient zich overeenkomstig te gedragen.
Vertrouwen dat verloren wordt in het openbaar bestuur is zeer moeilijk terug te winnen en frustreert de samenleving als geheel.
Het wordt nu echt tijd voor een duidelijk verklaring of niet mis te verstaan persbericht vanuit het college om schadelijke gevolgen voortkomend uit een relatief ´onbelangrijke zaak´ die dreigt een principe zaak te worden, ten koste van gemeenschapsgeld, zoveel mogelijk te beperken en weer over te gaan tot orde van de dag, de orde waar zij de verantwoordelijkheid voor draagt.
De tijd van ´stil zitten wanneer je geschoren wordt´ lijkt mij voorbij.

Hotmail 2
10 januari 2017 at 17:05
Wat mij opviel is dat de declaraties van G K Visser van 2015 niet meer te controleren zijn.
Waar zijn de raads vragen van deze of geen?

http://www.denhelderactueel.nl/2017/01/rechtszaak-om-laatste-declaraties-geurt-visser/