Redactie DHA – Gemeente op zoek naar alternatieve locaties voor beeldengroep

Den Helder – Wethouder Lolke Kuipers wil in gesprek met serieuze gegadigden voor een alternatieve locatie voor de beeldengroep “Zoveel hoofden zoveel zinnen”, die nu nog op het Bernhardplein voor de oude schouwburg staat. Bewoners/bedrijven die het kunstwerk willen overnemen en een idee hebben voor een locatie, kunnen een e-mail sturen aan j.koning@denhelder.nl.

De meest kansrijke initiatiefnemers worden begin december uitgenodigd voor een gesprek met de kunstenaar over hun idee. Op basis daarvan neemt de gemeente in overleg met de kunstenaar half december een besluit.

Nadat bekend werd dat het kunstwerk bij de oude schouwburg wordt verwijderd, wordt de gemeente van diverse kanten benaderd om de beelden toch ergens in Den Helder te herplaatsen. Een aantal gegadigden heeft zich al gemeld om het kunstwerk in eigendom te krijgen of heeft een initiatief voor een nieuwe locatie. Via deze oproep wil de wethouder andere serieuze kandidaten de kans geven zich nu ook te melden.

Den Helder Actueel, 17 november 2015 – 14:34

Reacties:

khs38
17 november 2015 at 21:51
Hierbij het commentaar:
Wij, als ondergetekenden van de brief aan B en W en de gemeenteraad, zijn van mening dat de Kunstkoppen gemeentelijk bezit moeten blijven en een plek verdienen in de openbare ruimte. Ze staan in deze angstige dagen helemaal prachtig symbool voor vrije meningsuiting: “Zoveel hoofden, zoveel zinnen”. Zo’n kunstwerk schuif je niet door naar particulieren, dat houd je in ere, en voor verplaatsing heb je geld over. Met aanpassing van de waterpartij is dat bij lange na geen 50.000 tot 100.000 euro. De enige particuliere plek die wel mogelijk zou zijn is Het Rob Scholte Museum, in de geplande beeldentuin erachter, of voor het postkantoor.
We gaan er nog steeds vanuit dat ons verzoek volwaardig in de gemeenteraad aan de orde komt.
Wat Wethouder Kuipers doet, heeft de schijn van inspraak, maar is het niet. En teruggeven van een openbaar kunstwerk, dat bij veel burgers in de smaak valt, aan de kunstenaar zou helemaal genant zijn.
KHS

http://denhelderactueel.nl/2015/11/gemeente-op-zoek-naar-alternatieve-locaties-voor-beeldengroep/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image