Redactie DHA – Gemeente neemt panden weer in eigen beheer

Den Helder – De gemeente gaat al hun gebouwen weer zelf beheren. De afgelopen vijf jaar werd het beheer van een groot deel van de gebouwen door een extern bureau gedaan. Het aantal gemeentelijke panden is de afgelopen jaren sterk verminderd. Alles weer in eigen hand nemen is inmiddels efficiënter en bespaart kosten.

Vastgoedwethouder Lolke Kuipers: “De gemeente is al jaren bezig vastgoed af te stoten en met succes. Momenteel bezit de gemeente nog tachtig panden. Meestal gaat het om gebouwen van strategisch belang of om huisvesting van maatschappelijke organisaties.”

“Het aantal gebouwen is inmiddels zo overzichtelijk geworden, dat het laten beheren door een externe partij niet meer nodig is. Door alles zelf weer in eigen hand te nemen, besparen we kosten en wordt beheer, verkoop en exploitatie efficiënter en overzichtelijker. Ook voor de gebruikers en huurders van de panden, die hebben straks weer één aanspreekpunt: de gemeente. Het onderhoud van de panden nemen we niet zelf in huis. Dat blijven we natuurlijk laten doen door aannemers.”

Den Helder Actueel, 20 januari 2016 – 13:14

http://denhelderactueel.nl/2016/01/gemeente-neemt-panden-weer-in-eigen-beheer/