Redactie DHA – Gemeente kiest nieuwe huisadvocaat + Ronald den Boer – Den Helder kiest andere advocaat

Gemeente kiest nieuwe huisadvocaat

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft de afgelopen maanden de door haar ingekochte juridische dienstverlening – in de wandelgangen: de huisadvocaat – opnieuw aanbesteed. Hiertoe is besloten, omdat de overeenkomst met Nauta Dutilh door tijdsverloop is geëindigd.

Ook is gebleken, dat er in de praktijk behoefte bestaat aan meer keuze als de gemeente bijstand door een advocaat nodig heeft. Verschillende grote én middelgrote advocatenkantoren, waaronder Nauta Dutilh, zijn gevraagd in te schrijven.

Gunning aan de twee beste inschrijvers heeft inmiddels plaats gevonden. Het gaat om Houthoff Buruma in Amsterdam en Schenkeveld Advocaten in Alkmaar. Beide advocatenkantoren beschikken over een gerenommeerde overheidspraktijk en treden al jaren op als huisadvocaat van andere gemeenten. Het voorgaande betekent, dat de jarenlange advisering en procesvertegenwoordiging door Nauta Dutilh zal eindigen.

Den Helder Actueel, 24 oktober 2017 – 14:54

Reacties:

Judge X
24 oktober 2017 at 16:21
Een bekende ‘journalist’ van een nog bekender regionaal dagblad, wiens namen hier maar liever niet genoemd mogen worden, waren op 21 oktober blijkbaar al op de hoogte van de uitkomst der aanbesteding gelezen hun tekst, met daarin zelfs nog een advies om maar eens op zoek te gaan naar een ander advocatenkantoor.
Een makkelijke – om maar niet te zeggen goedkope – manier van journalistiek bedrijven zou ik zeggen.
En daarbij ook nog denken dat hun lezers achterlijk zijn en de reporter dus niet door de mand valt. 😛

Dick Berts
24 oktober 2017 at 17:51
Den Helder had met Nauta Dutilh zo ongeveer het beste advocatenkantoor van Nederland. Desondanks verloren B&W vrijwel iedere rechtszaak. Logisch, dit Palermo aan het Marsdiep zit opgezadeld met een volstrekt onbetrouwbaar college. Hun laatste truc is doen alsof het allemaal aan de advocaat ligt. En wie steunt ze daar uiteraard bij?

Sjaak
24 oktober 2017 at 17:55
Het valt niet uit te sluiten dat Nauta Dulith er zelf de stekker heeft uitgetrokken omdat men geen speelbal meer wil zijn van een VVD burgemeester die ten koste van uw portemonnee zijn gelijk wil halen. Het zal wel weer een godsvermogen gekost hebben.

Anton Hagen
25 oktober 2017 at 08:28
Beste Sjaak,
Tussen 2013 en 2016 heeft de gemeente Den Helder €500.000 uitgegeven aan advocaat-kosten.Het is maar dat u het weet.
Bron:Noord Hollands Dagblad.
Voor dat weggegooide geld hadden heel wat minder valide inwoners goed geholpen kunnen worden aan de voor hun zo noodzakelijke hulpmiddelen,maar aan dat soort mensen hebben ze compleet lak aan op het gemeentehuis.

Henk van Kuijk
24 oktober 2017 at 18:35
Als het politieke bestuur van een gemeente een advocaat nodig heeft, betekent dat meestal dat ze onvoldoende draagvlak en argumenten hebben voor hun plannen. Veel beter is om draagvlak bij de burger te peilen, via onafhankelijk geleide inspraak, en natuurlijk ook bij Raad en kiezer. Nu zit er een Junta die via een coup en stoelpoten zagen de macht heeft gegrepen. Zo was er bijvoorbeeld eerst de handtekening van wethouder Kos voor uitbreiding Rob Scholte Museum, en werd die handtekening weer teruggefloten door Schuiling/Kuipers c.s.. En dat kost de gemeenschap veel geld, dat er dan weer niet is voor een simpele camera bij Station Zuid. Waardoor de krassen op de auto’s de eigenaren weer dik geld kosten. En hoe zit het nou met de deal die Nauta Dutilh had met de advocaat van Rob Scholte, namens het gemeentebestuur? Het is zo langzamerhand een scenario voor een krimi. Ik ga het nu schrijven.

Dick Berts
24 oktober 2017 at 21:24
Het is alsof een verkeershufter in een fonkelnieuwe Mercedes, die wegens lak aan alle regels voor de rechter staat roept, ik ga nu een Volvo kopen, dan zijn alle problemen opgelost.

Loes Vermeer-Lagerveld
25 oktober 2017 at 00:06
Wethouder Kuipers heeft naar aanleiding van de spoedvergadering over het Rob Scholte Museum een raadsinformatiebrief aan de raadsleden gezonden met de mededeling dat men niets van Nauta Dutilh Advocaten over een koopovereenkomst had vernomen, daar hierover ook nooit mandaat heeft gegeven en men vanuit de gemeente ook niet aan het advocatenkantoor heeft gevraagd hoe de stand van zaken was. Ik weet als geen ander dat een advocatenkantoor niets zonder mandaat doet. In geen enkele zaak zal een gerenommeerd kantoor zoals Nauta Dutilh iets ondernemen zonder toestemming van de opdrachtgever. Ter kennisgeving heb ik die raadsinformatiebrief naar Nauta Dutilh gezonden met de opmerking dat de gemeente zich over hun eigen advocatenkantoor nou niet bepaald positief uitlaat en ik me niet kan voorstellen dat hun berichtgeving op waarheid berust. Zal het verlies van de procedure tegen Rob Scholte en dit schrijven de reden zijn van het beëindigen van de relatie? Gemeente, waar bent u toch mee bezig er zijn echt burgers in deze stad die uw bericht over de wijze van beëindiging echt niet geloven. Het ligt er te dik bovenop!!!

strandloper
25 oktober 2017 at 00:49
Smaad door het college op Nauta Dutilh? Daar moeten wij Gert-Jan Knoops maar eens opzetten.

Fred
25 oktober 2017 at 10:55
Dit alles lezende, dan wordt hier door het college van B&W en met name door Wethouder Kuipers, behoorlijk gezichtsverlies geleden.

Dick Berts
25 oktober 2017 at 01:20
En weer zal de schaapskudde in de raadzaal zwijgen. Het zijn immers kuddedieren en die kennen maar een angst; alleen komen te staan. Erbij horen daar draait het om. Desnoods bij een groep wolven.

strandloper
25 oktober 2017 at 02:30
Zeker Dick. Coalitiepartijen zijn per definitie schapen zonder ballen (of hadden ze die al niet) en de oppositiepartijen kunnen wel flinke taal uitslaan want ja, geen meerderheid hè. De kiezers hebben recht op inzage in de ondoorgrondelijke wegen van het college en wel voor de verkiezingen van maart 2018.

http://www.denhelderactueel.nl/2017/10/gemeente-kiest-nieuwe-huisadvocaat/

Den Helder kiest andere advocaat

Helderse Courant, 25 oktober 2017

Helderse Courant, 25 oktober 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

3 Comments

  1. Den Helder heeft een nieuwe huisadvocaat, daarmee volgt het college het advies op van huisjournalist Ronald den Boer.

    http://robscholtemuseum.nl/wp-content/uploads/2017/10/Helderse-Courant-21-oktober-20171.png

  2. Ronald den Boer is een huichelaar, hij schrijft z’n artikelen met voorkennis en de ‘vrije-pers-onafhankelijkheid’ is daarbij ver te zoeken.
    Zijn journalistieke vaardigheden bestaan voornamelijk uit: bij de bestuurder op schoot kruipen en ‘opzitten en pootje geven’.

  3. Simpele vraag; “Wanneer zal het gezonde verstand zegevieren ?”

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.