Redactie DHA – Ex-coalitie: “Reenders volstrekt onbetrouwbaar”

Den Helder – Met verbijstering hebben de coalitiepartijen kennis genomen van het sms-je van Peter Reenders, die namens het restant van de Stadspartij DH de samenwerking met deze partijen opzegt. Dat schrijven de ex-coalitiegenoten donderdag in een gezamenlijk persbericht.

“Verschillende keren is dhr. Reenders tijdens coalitieoverleg gevraagd of hij een andere agenda had, met anderen in gesprek was. Keer op keer is dit nadrukkelijk ontkend, dus onze verbijstering is groot. Zelfs in een recent overleg, donderdag 27 augustus, onder leiding van een onafhankelijk voorzitter, heeft de heer Reenders, evenals de andere leden, nog eens bevestigd dat hij volledig achter de coalitie en het coalitieakkoord stond.”

“Het is nu gebleken dat hij de afgelopen twee maanden al uitgebreid gesproken heeft met tenminste vier oppositiepartijen om alternatieve combinaties te bespreken voorafgaande aan zijn uitzetactie van verschillende kritische leden uit de fractie. We ervaren dhr. Reenders daarmee als een volstrekt onbetrouwbare (gespreks)partner, hetgeen we zeer betreuren. Het is nog moeilijk te overzien wat de consequenties zijn, maar het lot van de verschillende wethouders van de overige coalitiepartijen lijkt aan een zijden draadje te hangen. Dat is natuurlijk enorm slecht voor de stad.”

Schadelijk
“Hoe je ook denkt over de nieuwe koers, de instabiliteit waarin Peter Reenders de stad nu heeft gestort is voor een lange periode schadelijk voor de stad. Het is nog maar de vraag in welke samenstelling de stad nu zal worden bestuurd. De resterende tien leden van de coalitie zijn nog steeds een sterke stabiele eenheid en ook in die samenstelling zullen wij ons beraden over de toekomst. Wij staan voor het belang van de stad altijd open voor het gesprek met alle partijen om deze situatie op te lossen.”

“Afsluitend willen wij benadrukken dat wij als samenwerkende partijen altijd alles hebben gedaan om deze stad vooruit te helpen en om na jaren ook de burger een stem te geven in het bestuur van Den Helder.”

Tjitske Biersteker fractievoorzitter CU
Nel Dol fractievoorzitter GL
Karla van Driesten fractievoorzitter VS
Marinus Vermooten fractievoorzitter Vermooten
Michiel Wouters fractievoorzitter BB
Carlo Assorgia vertegenwoordiger overige raadsleden stadspartij

Den Helder Actueel, 3 september 2015 – 17:00

Reacties:

Kees Jan
3 september 2015 at 17:31
Dit klinkt als een daadkrachtige groep mensen die willen werken aan onze stad.
10 personen die kunnen samenwerken zet je niet zomaar aan de kant. VVD, D66, CDA, PvdA, mevr Post, pak de handschoen op en tracht met één of meerdere partijen een mooie coalitie te smeden met deze mensen.
.
Reenders heeft maanden achter de rug van deze mensen gewerkt aan de vernietiging van de Stadspartij Den Helder. U hoort van zijn mede coalitiegenoten dat hij volstrekt onbetrouwbaar is gebleken. Daarmee kan maar één conclusie worden genomen. Hij zal nimmer geschikt zijn om nog ooit deel te kunnen uitmaken van een coalitie die het beste voor heeft met onze stad.

tanta sidonia
3 september 2015 at 23:37
Kees ….?……, wil Reenders overhalen geen domme dingen te doen……..wij waren al zo ver Reenders…….
Maar zegt de oppositie: .ik weet dat jij ook een hart hebt…..het enigste wat jij kan verkwanselen is jouw ziel…..Reenders……

dagobert
4 september 2015 at 09:06
Het lijkt mij onwaarschijnlijk , dat Reenders dit heeft kunnen doen , buiten enig medeweten van anderen binnen de stadspartij. Niemand binnen de partij heeft hem tegen gehouden. Dus de door Reenders onstane situatie is deels ook de schuld van mede partij genoten , die niet ingegrepen hebben door hem terug te fluiten. Ze hebben hem veel te lang zijn eigen gang laten gaan.

DickB
3 september 2015 at 18:50
nieuwe verkiezingen uitschrijven aub

Klaas Otten
3 september 2015 at 18:51
Makkers van de stadpartij staakt u wild geraas, binnenkort zijn Pia Bruin , @kees_visser,@suzannedendulk,@WiltrudeTvdB weer de baas!

dagobert
3 september 2015 at 19:18
In je natte dromen zeker

tanta sidonia
3 september 2015 at 23:28
never ever

dagobert
4 september 2015 at 08:57
Maar dan heb je wel in bed gepiest.

tanta sidonia
3 september 2015 at 23:27
auchhhhhhh

RUNDU
3 september 2015 at 19:37
met dank aan sinterklaas en zwarte piet gaan de burgers van den helder die kozen voor nieuw elan in de zak naar het oostblok

tanta sidonia
3 september 2015 at 23:30
I refuse

Henk Allersma
3 september 2015 at 21:55
Kiezersbedrog Peter reenders heeft een dubbele agenda persoonlijk met hem gesproken maar wat hij zegt moet iedereen met een korreltje zout nemen want Let op mij woorden hij gaat richting vvd. Hij zegt A maar doet B begrijp dat sommige mensen het vertrouwen kwijt zijn ik zeg alle leden lidmaatschap opzeggen of een motie van wantrouwen indienen tijdens de ledenvergadering als die al komt.

Kees Jan
3 september 2015 at 22:40
Let op; Als je als lid van de stadspartij het lidmaatschap pas opzeggen na de ledenvergadering!!! Eerst Reenders met de strontkar de partij en Den Helder uit, zoals oud voorzitter Arie Pronk zegt.
.
De ledenvergadering moet door het bestuur van de stadspartij snel worden uitgeschreven. Tot die tijd is onze stad volledig onbestuurbaar. De leden zijn de eindbeslissers binnen stadspartij Den Helder.
.

Henk Allersma
3 september 2015 at 22:02
Er is een sinterklaas in de raad die in een louche handel die voor eigen gewin gehandeld heeft rara wie is dat

Kees Jan
3 september 2015 at 22:44
Er zijn er meerdere die voor sinterklaas spelen. oa. zijn Reenders en Karhof hulpen van de “echte” Sinterklaas, en misschien zijn er nog wel meer. Wie heeft er allemaal een baard?

fred
4 september 2015 at 10:18
Grappig dat iedereen Reenders de schuld geeft en blijft volhouden dat hij alles uit zichzelf doet.
De overige stadspartijleden weten precies wat hij doet en zijn het ermee eens , sommige uitlatingen en acties komen bij hun vandaan.
Wat er nu nog over is van deze partij is de harde kern die weten precies wat reenders doet en zegt want dat souffleren hun hem toe.
Zowel van Dongen , van Delft en Salverda waren van alles op de hoogte en zijn soms ook het brein achter oa. de uitsluitng van de 5 stadspartij 2.0 leden.
Want binnen deze harde kern wordt geen tegenspraak geduld , als je niet mee gaat ga je eruit!!
De volgende stap is Reenders op het hakblok voor de commotie van de afgelopen weken en dan gaan we zien wie de nieuwe Fuhrer wordt bij deze partij en dat heb ik al vaker gezegd de afgelopen weken op deze site.
dus let op , verbaas je niet maar verwonder je slechts

RUNDU
4 september 2015 at 11:11
er is maar één stap mogelijk die aan het hele louche spelletje van deze bende stadspartijers inclusief bestuur en commissieleden een einde zal maken een motie van wantrouwen op de ledenvergadering tegen alles en iedereen die zich nu nog stadspartij noemt de overige stadspartijers neerzetten een nieuw bestuur en nieuwe commissileden

tanta sidonia
4 september 2015 at 11:35
it always takes at least two to tango. Benieuwd naar de leden-vergadering, en vervolgens wederom verwonderd of zo???

http://denhelderactueel.nl/2015/09/ex-coalitie-reenders-volstrekt-onbetrouwbaar/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image