Redactie DHA – Een bod op voormalig postkantoor, Scholte nu eerste keus + Delano Weltevreden – Eén bod op postkantoor + Weer rechtszaak tegen kunstenaar

Een bod op voormalig postkantoor, Scholte nu eerste keus

Den Helder – Er is 1 geldig bod binnen gekomen op het voormalige postkantoor aan de Middenweg. Dat meldt het college in een brief aan de gemeenteraad. Toch gaat de gemeente nu eerst in gesprek met Rob Scholte om te kijken of toch tot overeenstemming over verkoop kan worden gekomen.

Het gesprek met Scholte vindt indien mogelijk volgende week plaats. In een uitnodigingsbrief is aan de kunstenaar aangegeven, dat de gemeente het aanbod van hem serieus in overweging wil nemen, plus de garantie, dat er straks een opgeknapt pand – met een hoogwaardige invulling – staat in het stationsgebied.

Gelijktijdig wordt een spoedappel en bodemprocedure opgestart om de procedurele rechten van de gemeente veilig te stellen. “Uiteraard zal deze procedure niet worden doorgezet als er een verkoopovereenkomst is gesloten”, zo benadrukt het college.

Inmiddels is ook de officiële inschrijvingsprocedure gesloten. Er is één geldig bod op het pand uitgebracht. Conform de officiële procedure wordt op 10 november 2017 bekend gemaakt, of de gemeente over gaat tot gunning. Er is ook een mogelijkheid om de gunning nog aan te houden, dit is afhankelijk van de gespreksresultaten met Scholte.

Den Helder Actueel, 2 november 2017 – 16:26

Reacties:

Dick Berts
2 november 2017 at 16:41
Ik wist het…. Gaan praten met het mes op tafel. En Scholte krijgt straks weer de schuld van het mislukken van het gesprek….

Dick Berts
2 november 2017 at 16:54
“TOCH gaat de gemeente nu eerst in gesprek met Rob Scholte”. Wat reuze lief toch van Schuiling en Kuipers. Maar ze zijn daartoe gedwongen, omdat Scholte -nadat door de rechter is vastgesteld dat hij huurder is- keihard het recht van eerste koop heeft. Daar wordt gewoon niet over gesproken. Puur belazerij weer! Als de gemeente de wil zou hebben om eruit te komen -niet dus!- dan gingen ze EERST het gesprek met Scholte aan en werd daarna pas beslist over een eventueel spoedappel of hoger beroep, dat de Helderse burger weer handenvol geld gaat kosten. Het enige dat hier telt is het gekwetste mega ego van Schuiling en Kuipers. De stad zelf kan wat deze heren betreft gewoon instorten.

Dick Berts
2 november 2017 at 17:16
Het oorlogsplan van Schuiling en Kuipers: Ook al verliezen ze steeds en ook al kost het tonnen aan proces- en advocaatkosten en straks miljoenen aan een schadevergoeding, juridisch door blijven beuken tegen beter weten in. En dat met twee bedoelingen: 1) Proberen om Scholte geestelijk kapot te maken en de totstandkoming van zijn museum te saboteren. 2) Nooit te hoeven toegeven dat ze volstrekt fout zitten.

Koos v Dongen
2 november 2017 at 17:26
Mooi geschreven Dick ik ben het helemaal met je eens, ik zou het niet eens gek vinden als deze heren de nieuwe bieder zelf hebben georganiseerd.

RB
2 november 2017 at 18:49
jullie onderhand niet doodmoe om steeds weer deze (complot)theorieën te herhalen?

Fred
2 november 2017 at 19:21
??? Hoe kan je nu complot theorieën herhalen , bij een nieuw ontstane situatie.

Monique_K
2 november 2017 at 21:26
Dus ze hebben 1 geldig bod en dat is van Scholte. Toch gaan ze eerst met hem praten want ze willen garanties hebben .. iets dat op zich natuurlijk logisch is, je wil niet met een verpauperend pand zitten omdat het bij mooie woorden blijft. En pas als ze die garanties hebben gaan ze over tot verkoop. Op zich niets mis mee lijkt me, ze zeggen het alleen wel op een hele nare vreemde manier. Ik wens Scholte veel wijsheid en geduld toe bij dat gesprek, en goed opletten dat hem geen oor aangenaaid wordt uit rancune.
Ik ben er trouwens voor dat diegene(n) die besloten heeft/hebben om toch alvast een spoedappel en bodemprocedure op te starten de kosten ervan maar eens uit eigen zak moeten gaan betalen ..

Henk van Kuijk
2 november 2017 at 22:08
Monique, de tekst zegt mij dat er naast het bod van Scholte nog een ander bod is. Zie het woordje “Toch…”

Monique_K
3 november 2017 at 11:12
Henk, dat zou dan betekenen dat ze het bod van Scholte op de een of andere vreemde manier als niet geldig beschouwen, en dat lijkt me eerlijk gezegd sterk. Ik dacht eerder dat ze zeggen dat ze ondanks het feit dat zijn bod het enige is toch eerst met hem in gesprek willen gaan ivm de garanties en invulling. Mocht jij gelijk hebben dan zou ik wel willen weten wat er met Scholte’s bod is gebeurd, hoe het in hemelsnaam mogelijk is zijn bod twee keer straal te negeren of ongeldig te verklaren.

Henk van Kuijk
3 november 2017 at 21:33
Ik was bij de rechtszaak, en hoopte dat daar de deal tussen de advocaten (en dus het geaccepteerde bod) openbaar zou worden. Maar dat mocht de advocaat van de gemeente niet van het college. De advocaat van Scholte wilde wel.

Dick Berts
3 november 2017 at 21:58
Zegt alles…..

boonztra
3 november 2017 at 22:38
Ik ben het zat!

strandloper
4 november 2017 at 01:23
Zeker boonztra, ook ik ben het meer dan zat. En wie niet eigenlijk. Hoewel, de gemeenteraad hoor of zie je niet in deze zaak. Zij kunnen die twee brilsmurfen Schuiling en Kuipers in het belang van Den Helder opdragen deze zaak in rap tempo af te wikkelen. Uiteraard met een schitterend Rob Scholte Museum voor ogen. Of nog liever, stuur de smurfen weg. Zij hebben inmiddels hun hand zwaar overspeeld. Het treiteren en traineren op een slakkengang, bestuurders zeer onwaardig, heeft nu wel lang genoeg geduurd.

Jantje123
4 november 2017 at 06:46
En ik ben het ook zat. Plat dat oude postkantoor!

Fred
4 november 2017 at 08:25
Te laat 123 Dan had je eerder aan de bel moeten trekken.

RB
4 november 2017 at 08:47
Scholte naar Willemsoord, plat dat oude afgrijselijke postkantoor en weer iets nieuws neerzetten in de stijl van de vernieuwde binnenstad

Monique_K
4 november 2017 at 10:13
Dus een echt historisch pand afbreken om er een nep historisch pand voor terug te plaatsen?

RB
4 november 2017 at 12:32
ja hoor, verbeteringen hebben soms offers nodig

Fred
4 november 2017 at 09:40
Maak van dat postkantoor een parkeergarage.

http://www.denhelderactueel.nl/2017/11/bod-op-voormalig-postkantoor-scholte-nu-eerste-keus/

Eén bod op postkantoor

Helderse Courant, 3 november 2017

Helderse Courant, 3 november 2017

Reacties:

Antoine Berben · Nijmegen
Wanneer houdt dat gezeur met Rob SCHOLTE nu eens op en verhuist hij eindelijk en voorgoed naar Spanje of nog verder weg? Ik ben die man en zijn gezeur inmiddels zo ontzettend zat geraakt.

Lidia Hooijboer · Assendelft
Bemoei je er niet mee. Er gebeurt genoeg in Nijmegen waar je je druk om kan maken.

Fred Kwast
Lidia Hooijboer Wel grappig dat iemand uit Assendelft iemand uit Nijmegen de oren wast.

Marjo Arens
Bestaan bij niet meer zo groot .postkantoor hi
laat die meneer toch daar wonen .doe niet zo moeilijk wonen is al zo schaars in ned gaan asiel zoekers enz al voor denk ook is aan onze mensen.ook in rolstoel o.a.

Eddie Mallekoote
Welkom in en bij de gemeente den helder. Dat wat ze moeten doen.doen ze niet. En wat ze moeten doen doen ze al helemaal niet..corrupt kwallen zooitje is het in ze geheel..en dit.wordt geleid door en begeleid door meerdere personen….

https://www.facebook.com/noordhollandsdagblad/?rf=335470289915035

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Weer rechtszaak tegen kunstenaar

Helderse Courant, 3 november 2017

Helderse Courant, 3 november 2017

Reacties:

Jokie Jet
Pieters Fiena over deze vent had je het laatst zeker…?
3 november om 11:37

Pieters Fiena
Ja klopt heeft daar bij station zijn atelier
3 november om 11:45

Jokie Jet
Pieters Fiena ok
3 november om 12:11

Pieters Fiena
Hij moet eruit..Daar gaat deze rechtzaak over..
3 november om 12:12

Jokie Jet
Pieters Fiena aha Oke …. ik wist wel dat ik die naam ergens van kenden en nu weet ik waarvan hahahahah
3 november om 12:16

Pieters Fiena
Ja hij was getrouwd met de ex van …kom er effe niet op..ik kwam hem daar wel es tegen. Aardige man
3 november om 12:18

Pieters Fiena
Mickey hoogendijk die weer later getrouwd was met Adam curry
3 november om 13:39

Jokie Jet
Pieters Fiena ok Mickey zegt mij niks Haha Adam curry weer wel

Harrie Dongen Van
Beste Rob, als je je nou graag wilt vestigen in Den Helder, waarom ga je hier dan steeds weer mee door?
3 november om 22:27

Nico Bakker
het is toch nog niet verkocht en toch hangt dat bord er weer op die scholte moet eens op houden met deze zinloze acties kost de burgers van den helder elke keer geld om het te laten verwijderen stoppen met je tokkie gedrag jij zou het ook niet leuk vinden als we met een spuitbus je kunst werken komen verrijken met wat extra kleur
4 november om 10:59

https://www.facebook.com/heldersecourant/

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

3 Comments

  1. Negatieve commentaren zoals van dhr. Dick Berts e.a dragen niet aan bij aan een goede uitkomst van de onderhandelingen tussen de gemeente en de kunstenaar. Ik hoop nog steeds op een positief resultaat waarbij iedereen wel tevreden kan zijn.

  2. Dit is de tactiek van de verschroeide aarde. Liever Rob Scholte en zijn museum en de hele stad met haar burgers erbij platbranden, dan als dictator een miniem stukje van je macht kwijtraken.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.