Redactie DHA – “De grootste verliezers zijn de inwoners van Den Helder”

Den Helder – “De grootste verliezers zijn de inwoners van Den Helder, die zo vurig hoopten op een nieuwe politieke cultuur, waarin machtspolitiek en gekonkel plaats zouden maken voor positivisme en samenwerking.” Aldus Nel Dol van GroenLinks over de nieuwe politieke situatie in Den Helder. “Het wordt weer als vanouds! VVD, CDA, D66 en de PvdA maken weer de dienst uit, met de Stadspartij als bijwagen.”

Dol gaat in de nieuwsbrief van de partij in op de recente ontwikkelingen en heeft daarbij geen goed woord over voor de Stadspartij. “Al sinds jaar en dag maken VVD, CDA, D66 en PvdA de dienst uit in Den Helder, maar in maart 2014 maakten de inwoners duidelijk dat zij het ànders wilden. De reactie van GroenLinks was “laten we die kans grijpen om het nu ook ècht anders te doen!” Er vormde zich een coalitie waarin de kleine partijen zich verenigden om samen met de Stadspartij (die aangegeven had óók een nieuwe koers te willen varen) nieuw elan te tonen. “Den Helder wendt de steven!”, was de titel van het coalitieakkoord. Hoe kan je je vergissen!”

“Achteraf blijkt dat een stroming in de Stadspartij dit nooit gewild heeft. Ruim een jaar lang hebben zij het ‘gepikt’, maar ondergronds waren zij aan de poten van de coalitie aan het zagen”, zo schrijft Dol. “Toen zij hun kans schoon zagen, zetten zij een deel van de fractie uit hun partij en maakten de weg vrij om de coalitie te laten klappen. Via een sms’je maakte de Stadspartij een eind aan de coalitie, zonder verklaring waarom. De Stadspartij is een troebel vat gebleken, waarin persoonlijke vetes, intriges en politieke verschillen een giftige mix vormden.

Den Helder Actueel, 30 september 2015 – 12:25

Reacties:

Edwin
30 september 2015 at 12:33
Chapeau, met verbijstering heb ik onze lokale politiek gevolgd. Weinig inhoudelijk en ego’s die hun prioriteiten verkeerd hebben is kenmerkend momenteel. Fijn om eens een kritisch geluid te horen vanuit deze hoek.

Rebel
30 september 2015 at 12:42
Mevrouw Dol, niet om het één of ander maar als een politieke aardverschuiving plaatsvindt en kiezers van mening waren (trouwens nog steeds zijn) dat het roer om moest dan is de boodschap aan een nieuwe coalitie en het door u genoemde nieuwe elan dat je dan ook de oude cultuur moet verruilen voor dit nieuwe elan.
Uw kritiek op de Stadspartij en de randverschijnselen daarbinnen is terecht, echter de slag had al in een veel eerder stadium gemaakt moeten worden binnen het college. Daar lag de sleutel.

sukkels
30 september 2015 at 12:57
exstreem links is nou niet bepaald mijn clubje deze lieden streven naar nog hogere belastingen op alledaagse levens behoeftes zoals gas en elecktra maar ook nog hogere belasting op auto rijden kortom het verder uit persen van hard werkende burgers daar staat club voor dus links laten liggen net als de partij van de alochtoon

DickB
30 september 2015 at 16:13
Fijn dat er zo snel een nieuwe coalitie is gevormd. Met de vertrouwde partijen zal verdere ontwikkeling van Den Helder en de ondersteuning van de burgers weer snel op stoom komen schat ik in.

tanta sidonia
30 september 2015 at 19:59
zat al maanden in het vat…..dat niet verzuurd. Vertrouwde partijen, zijn partijen die als prioriteit in de begroting voor 2015 2n 2016 een nieuw stadhuis bijv stellen en betaald parkeren……… hoe zit dat met de excuses naar de bevolking toe??? ……….hoe durf je jouw gezicht nog te laten zien……partij, Stadspartij zal ik niet aanhalen, jullie partij hebben niets met jouw mensen van deze stad te maken. Shame on you Lucifer

Monique_K
2 oktober 2015 at 00:06
Ondersteuning van de burgers? Welke burgers bedoelt u? Toch zeker niet diegenen die tot twee keer toe deze partijen massaal weg hebben gestemd?

Marinus Vermooten
30 september 2015 at 16:36
Eén van de uitspraken van Peter Reenders na de verkiezingswinst. Het zal niet eenvoudig zijn om alle kikkers in de kruiwagen te houden. Deze voorspelling is na anderhalf jaar bewaarheid. Een ooievaar kroop uit zijn nest, verschalkte er vijf en uit de buik van de ooievaar een worp van vier nieuwe wethouders die we de komende twee en een half jaar op de loonlijst mogen bijschrijven. Triest voor de duizenden kiezers die een ander elan verwachten, triest ook voor de belastingbetaler, die zo heb ik in de wandelgangen horen fluisteren, gedurende deze raadsperiode, heel wat leuke dingen zien verdampen. Het geld kan men één keer uitgeven.

Anton Hagen.
30 september 2015 at 16:59
Helaas beste mevr Dol,ik heb deze bestuurlijke catastrofe gelijk na het voltooien van de formatie van het college voorspeld.
Er was toen al geen eenheid meer binnen de Stadspartij,het was egotrippen in optima forma.
Als u en andere raadsleden goed hadden geluisterd wat zich toen al afspeelde binnen de zo verheerlijkte Stadspartij dan hadden u en anderen veel bestuurlijke ellende kunnen voorkomen.
De signalen die ik toen ontving waren ronduit verbijsterend,helaas was en is het niet mijn taak(gelukkig maar) om deze Hoekse en Kabeljauwse twisten rond te gaan strooien,toen.
Ook Stadspartij 1 en Stadspartij 2 zullen binnen afzienbare tijd weer een afsplitsing te zien geven.
Wat de nieuwe coalitie nog sterker zal gaan maken.
Het zal helaas een feit gaan worden,leg uw oor maar goed te luister mevr Dol.

Marinus Vermooten
30 september 2015 at 17:19
Jaarlijks gaan het college van B & W en de raad een tweetal dagen doorbrengen in een hotel en directe omgeving. Misschien een idee om volgend jaar een week te vertoeven in een klooster, zonder computer, tv en telefoon. De verblijfskosten wel zelf betalen, al zal dat met een eenvoudige broodmaaltijd, aardappelen met groenten, in kloostertuin gekweekt, best meevallen.

sukkels
30 september 2015 at 19:29
meneer vermooten uw verblijf in nederland word al uw leven lang betaald door de belastingbetaler bijstand en melkerd baan dus niet zo zeuren over het college

Dick Berts
30 september 2015 at 20:38
Wat een bedroevende opmerking. Zelden heeft iemand zoveel voor de gemeenschap teruggedaan als Marinus Vermooten. En dat voor een hongerloontje. Alleen in een criminele samenleving worden mensen als Marinus niet gewaardeerd en krijgen ze van sukkels nog een trap na ook, terwijl de president-directeur van Volkswagen die de boel zwaar belazerd heeft en ons milieu totaal verpestte, van ons sukkels tientallen miljoenen mee naar huis mocht nemen.

jonathan
30 september 2015 at 17:38
Mevrouw Dol u hebt zonder een onderzoek af te wachten voor het vertrek van wethouder Visser gestemd. Dat doe je als betrouwbare coalitiepartner niet. Is echt een politieke doodzonde. Een beetje zelfkritiek mag wel

RUNDU
2 oktober 2015 at 09:47
Dat deden er wel meer reenders en zijn volgeling karhof waren er ook niet vies van

tanta sidonia
30 september 2015 at 20:02
right!!!!!

Marinus Vermooten
30 september 2015 at 20:32
Ik weet niet waar Sukkels het over heeft. ik heb vanaf mijn vijftiende tot vijf en zestigste met korte onderbrekingen aan het arbeidsproces deelgenomen en in de avonduren verschillende (schriftelijke) studies gevolgd. Voor het overige tot op de dag van vandaag veel vrijwilligerswerk dat ik nog tot lengte van jaren wil volhouden.

Bodelo
1 oktober 2015 at 10:58
Marinus, verdedig jezelf niet maar negeer alstublieft de volstrekt onnozele opmerking van (what’s in a name?) sukkels. Als toch iemand zijn nickname eer aan doet ……

dagobert
1 oktober 2015 at 17:22
Het is een feit, dat Marinus hier zelf verkondigd, AOW te hebben. Als je dat alleen hebt, dan heeft hij niet gewerkt. Althans, dan heeft hij werk gehad waar geen pensioen heeft opgebouwd.

Jan Mosk
1 oktober 2015 at 18:18
Interessant om te zien hoe het bericht van Nel Dol, waarin zij het onder meer heeft over gekonkel, leidt tot een discussie of Marinus Vermooten wél of niet gewerkt heeft.

dagobert
1 oktober 2015 at 19:06
Valt ook onder gekonkel.

Jan Mosk
1 oktober 2015 at 19:44
Waar is die verkondiging te lezen?

dagobert
1 oktober 2015 at 20:06
Negen reacties terug.

Rasjutter
30 september 2015 at 21:44
Ik hoop nog steeds dat de leden van de voormalige coalitie echt uit de school klappen, en is een boekje open doen hoe het hier in Den Helder echt er aan toegaat. Trek deze beerput maar eens open, de inwoners hebben er recht op.

Jonathan
30 september 2015 at 22:51
Als Groenlinks een motie van wantrouwen tegen een wethouder van de coalitie steunt plaatst zij zichzelf erbuiten. Als je met GL in de coalitie zit kunnen je wethouders op ieder moment geslachtofferd worden omdat zij net de oppositie meestemt om een wethouder weg te krijgen. Dat is overal zo behalve in Den Helder. Ik hoop dat Mevr Dol begrijpt dat dit echt nooit meer kan.

OMa Inkie
1 oktober 2015 at 07:51
Marinus Vermooten, ik zou me maar niet teveel van de reacties van Sukkels aantrekken (al valt het volgens mij wel onder laster)
Weet dat u veel goed werk doet, ook voor de dieren en dan kun je bij mij al niet meer stuk.

dagobert
1 oktober 2015 at 18:04
Sukkels, kon nog wel eens gelijk hebben. Als je alleen aow hebt, dan heb je nooit een baan gehad waarin pensioen is opgebouwd. En mocht dat zo zijn , dan pleegt Sukkels geen laster. Maar doet hij hier een mededeling die op “”waarheid”” berust.

Jan Mosk
1 oktober 2015 at 22:25
Vermooten, AOW, negen reacties terug … moet misschien toch eens een andere browser installeren want echt niet te vinden “dat Marinus hier zelf verkondigd, AOW te hebben”!

dagobert
1 oktober 2015 at 23:12
Tip, Verkiezingsbelofte, weggeven raadsvergoeding tbv de dieren . Daar doet hij uitvoerig verslag van zijn inkomen.

RUNDU
2 oktober 2015 at 09:37
Totaal onbelangrijk of Vermooten aow heeft of een pensioen, wie weet wat de reden hiervoor is kan van alles zijn. Boeiender is dat er mensen in de gemeenteraad zitten die naast hun 2 banen nog dat extra opstrijken voor straks éen maal in de drie weken vergaderen het bijkomende voordeel voor enkele zal de tijd die overblijft om in de kroeg te hange

http://denhelderactueel.nl/2015/09/de-grootste-verliezers-zijn-de-inwoners-van-den-helder/