Redactie DHA – De Dijk verdiept zich samen met Rob Scholte Museum in de kunst

Den Helder – Basisschool De Dijk start vandaag met het project “Kunst & Kids”. Van 6 tot en met 30 maart zijn alle groepen hier intensief mee bezig. Het project is een idee van de leerlingenraad en wordt samen met het Rob Scholte Museum uitgevoerd.

Het idee voor het project kwam na het zien van de tv-uitzending van Ivo Niehe, waarin hij uitgebreid sprak met de kunstenaar. “We kwamen toen met het idee om het Rob Scholte Museum te betrekken bij ons project en Rob en zijn medewerkers waren direct heel enthousiast”, vertelt schooldirecteur Maarten Tromp. “We zijn met het hele team langs geweest om het idee verder uit te werken.”

Ter opening van het project kijken alle groepen vandaag eerst nog even naar de tv-uitzending van Niehe. Gedurende het project wordt ook de LOS documentaire over Scholte nog bekeken. Natuurlijk gaan de kinderen daarna zelf aan de slag, kunst maken. En die kunst wordt uiteindelijk ook tentoongesteld in het museum, waar alle groepen deze week ook nog even op bezoek gaan.

De komende weken verzorgen de leerlingen regelmatig een blog op Den Helder Actueel over het project.

Den Helder Actueel, 6 maart 2017 – 06:03

Reacties:

Loes Vermeer-Lagerveld
6 maart 2017 at 08:59
Geweldig Rob, dat deze school doende is om via een project de leerlingen enthousiast te maken voor kunst en jij met je geweldige kennis daarin een bijdrage kan leveren . Het is altijd een hele beleving wanneer jij tijdens de rondleiding in jouw museum aan groepen bezoekers met veel enthousiasme van alles en nog wat over de kunst vertelt. Goed gedaan School De Dijk, jullie geven aan de kinderen een eerste aanzet om zich op cultureel gebied te ontwikkelen……

Dick Berts
6 maart 2017 at 10:52
Vorige week in het Rob Scholtemuseum; Een jochie wil zo graag het enorme vliegtuig zien, dat vanwege de contractbreuk van de gemeente al jaren niet toegankelijk is. Scholte komt zelf naar beneden, laat via kruip- en sluipwegen toch het vliegtuig zien en geeft het stralende jochie en zijn moeder gratis een persoonlijke rondleiding door het museum. Zo is Rob. Hij houdt er niet eens van als ik dit soort dingen opschrijf, maar ik doe het toch. Dankzij alle beschadigingsacties van de gemeente is -volkomen ten onrechte- het beeld ontstaan van een keiharde vent die maar tegen de gemeente aan blijft schoppen. Rob voert zijn gevechten voor ons allemaal. Helaas bestaat Den Helder voor 99% uit wegkijkers….Als je wel kijkt, dan zie je dat we allang niet meer in een democratische stad leven…

Bodelo
6 maart 2017 at 15:28
Een prima initiatief van “De Dijk”!

Ezeltjeprik
6 maart 2017 at 16:37
Is het niet mogelijk om een comité in het leven te roepen dat zich kan beijveren voor een heiligverklaring van Rob Scholte? De man verdient het, als ik zo de reacties op dit forum lees. Of desnoods een koninklijk lintje? Aan te vragen via de burgemeester. Kan me niet voorstellen dat Schuiling daar problemen mee heeft….

Jo
6 maart 2017 at 17:20
Wat een goed initiatief van deze school en erg leuk dat we via een blog op de hoogte worden gehouden. Hopelijk volgen andere scholen ook en zetten ze een stukje kunst op de kaart, prima!

bianca
6 maart 2017 at 18:15
hoi rob! ben trots op jou hoor! mensen mens! Ik kom snel jou een keer bezoeken,vergeet nooit onze eerste kennismaking bij andy,s kitchen!

otten
6 maart 2017 at 18:36
Onze meiden uit groep 5 B vinden het een heel leuk en leerzaam project, ook weten ze nu al heel wat te vertellen over rob zelf na het kijken van de tv opname, ze zijn in ieder geval erg enthausiast !!!!

Henk van Kuijk
7 maart 2017 at 00:15
Prima project!!

Gertjan
7 maart 2017 at 09:17
Mooi project. Ik heb zonet de documentaire gezien, en ik kan mij moeilijk voorstellen waarom dit museum nog niet gerealiseerd is. Waarom werkt de politiek in Den Helder zo ontzettend tegen, zien zij niet dat dit museum een verrijking kan worden voor de stad. Het stationsplein word nu opgeknapt voor Sail 2017, maar het zou pas echt compleet zijn met dit mooie museum, en dat het ook geheel geopend kan zijn met Sail 2017.
Reply

Bodelo
7 maart 2017 at 09:20
Gertjan, het museum is prachtig. Maar wie gaat het gebouw betalen; onze gemeente of wordt het museum zelf redzaam?

http://www.denhelderactueel.nl/2017/03/dijk-verdiept-zich-samen-rob-scholte-museum-kunst/

2 Comments

  1. Rob wat goed dat je de Paradijsvogel zo 1 Inspirerend Leven geeft dankje Groetjes

  2. Als de jeugd al enthousiast is, wie kan er dan omheen ?

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.