Redactie DHA – College ‘te snel’ met opknappen voormalig postkantoor

Den Helder – De fractie van GroenLinks is van mening dat het college van Den Helder wel heel erg voortvarend te werk gaat met de geplande opknapbeurt van het voormalige postkantoor aan de Middenweg. Bovendien gaat alles buiten de huidige huurder om en dat kan volgens de fractie niet.

“Ons hebben signalen bereikt dat heel binnenkort onderhoud verricht gaat worden aan de buitenkant van het oude postkantoor”, zo schrijft GroenLinks aan het college. “Er schijnen offertes aangevraagd te zijn voor schilderwerk en hogedrukreiniging van de ramen. Dit alles buiten de huidige huurder om.”

Het brengt de fractie tot de volgende vragen:
1. Is het college het met ons eens dat, als er onderhoud aan een pand uitgevoerd gaat worden, dit in samenspraak dient te gaan met degenen die op dat moment het pand huurt en er gebruik van maakt?
2. Heeft drie jaar geleden een rapport niet uitgewezen dat er sprake is van asbest, beton rot en achterstallig onderhoud? En is het dan niet het meest logisch dat eerst deze problemen opgelost worden, voordat men het bedekt met een laagje verf?
3. Is het college het met ons eens dat “zij nu wel heel erg voor de troepen uitloopt” met deze snelle actie, daar nog niet duidelijk is wat de toekomst van het gebouw zal worden?

Den Helder Actueel, 29 augustus 2016 – 08:43

Reacties:

Dick Berts
29 augustus 2016 at 09:58
B&W belazeren de kluit aan de lopende band. Waarom zetten ze Scholte -die volgens het college de boel verstiert- niet keihard met zijn vermeende rotzooi op straat?? Ik zal u het antwoord geven; Dat is juridisch onmogelijk, omdat het niet Scholte is die de boel aan gort helpt, maar de gemeente. Zo simpel is het helaas.

Fred
29 augustus 2016 at 11:34
Haast?? Opknappen oude postkantoor en het opknappen stationsplein ? SAIL 2017 zegt dat wat ! Het is gewoon camouflage om het geheel een toonbare aanblik te geven voor de bezoekers van Sail 2017. Niets meer of minder.

Hijneken
29 augustus 2016 at 18:03
Plemp dat gebouw vol met betaalbare huurwoningen/appartementen.

Fred
29 augustus 2016 at 21:09
Zo’n verbouwing , gaat zo in de kosten lopen, dat goedkope huurwoningen er dan niet meer in zitten.

Dick Berts
29 augustus 2016 at 21:36
@Hijneken Apart rechtsgevoel heeft u. Als een van de -in uw ogen kennelijk rechteloze- huurders vervolgens kritisch is op de gemeente, dan schrijft u; Plemp dat gebouw maar plat??

http://denhelderactueel.nl/2016/08/college-snel-opknappen-voormalig-postkantoor/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image