Redactie DHA – Brand in bestelbus Korvetstraat + Casper Duin – Opnieuw een autobrand in Schepenbuurt te Den Helder: dit maal een bestelbus aan de Korvetstraat

Autobrand in de Korvetstraat te Den Helder (foto DHA)
Autobrand in Schepenbuurt te Den Helder (foto GLOCAL Media)
Autobrand in Schepenbuurt te Den Helder (foto GLOCAL Media)

Brand in bestelbus Korvetstraat

Den Helder – De brandweer werd donderdag rond 01.00 uur gealarmeerd voor een autobrand aan de Korvetstraat. Een bestelbus had vlam gevat onder de motorkap en was snel geblust. De schade aan het motorcompartiment is groot.

De Marechaussee zette de omgeving af en de forensische recherche doet donderdag onderzoek om te kijken, of het brandstichting was.

Nog geen twee weken geleden werd de buurt ook opgeschrikt door een nachtelijke autobrand.

Den Helder Actueel, 21 mei 2020

https://denhelderactueel.nl/2020/05/Brand-in-bestelbus-Korvetstraat/

Opnieuw een autobrand in Schepenbuurt te Den Helder: ditmaal een bestelbus aan de Korvetstraat

Den Helder – In de nacht van donderdag op vrijdag is er opnieuw een autobrand geweest in de Schepenbuurt in Den Helder.

Om een uur S nachts werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand aan de Korvetstraat. Een bestelbus had vlam gevat onder de motorkap. De brand was snel geblust. De schade aan het motorcompartiment is groot. De Marechaussee zette de omgeving af met linten. Bij daglicht deed de forensische recherche onderzoek naar de achtergronden van de brand was. Nog geen twee weken geleden werd de buurt ook opgeschrikt door een nachtelijke autobrand. Toen raakten drie auto’s aan de Karveelstraat in brand. De auto’s stonden naast elkaar geparkeerd. Ook een schutting van een aangrenzende tuin vatte toen vlam. Een van de auto’s rolde door de brand tegen een huis aan.

Helderse Courant, 22 mei 2020, 22:02

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200521_36390209/opnieuw-een-autobrand-in-Schepenbuurt-in-DenHelder-ditmaal-een-bestelbus-aan-de-Korvetstraat

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=autobrand
https://robscholtemuseum.nl/?s=brand+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=brandstichting