Redactie DHA – Bezwaar Schrift tegen Stad Huis op Willemsoord + Ronald Boutkan – D66 en GroenLinks willen Referendum over Stad Huis

Bezwaar Schrift tegen Stad Huis op Willemsoord

Den Helder – Een bezwaarschrift tegen de vestiging van het gemeentehuis van Den Helder in het hart van het nautisch kwartier op Willemsoord is maandag aangeboden aan de gemeenteraad. Het bezwaarschrift is ondertekend door stichtingen, organisaties en scheepseigenaren die zo’n 200 in Museumhaven Willemsoord actieve vrijwilligers vertegenwoordigen.

Initiatiefnemer van het bezwaarschrift is de vorige week opgerichte Stichting tot Behoud Cultureel Erfgoed Den Helder. Tijdens een korte bijeenkomst op Museumhaven Willemsoord op zaterdag 16 februari hebben vertegenwoordigers van maar liefst dertien stichtingen en vier organisaties, alsmede zes scheepseigenaren en diverse andere personen die direct zijn betrokken bij het reilen en zeilen van de Helderse museumhaven, het bezwaarschrift ondertekend.

Voorzitter Paul Schaap van de nieuwe behoudstichting: “De ondertekening vertegenwoordigt ruim 200 vrijwilligers die hun ziel en zaligheid steken in het restaureren en exploiteren van nautische monumenten. Ook zij zien dat de verdere ontwikkeling van onze unieke museumhaven in gevaar komt als daar honderden ambtenaren worden gehuisvest en dat hierdoor leegloop van de museumhaven dreigt. Verder staat het voortbestaan van de Traditionele Schepen Beurs en andere nautische evenementen op de tocht, evenals het plegen van onderhoud en het tuigen van tallships in dok 2.”

De Helderse museumhaven staat zowel nationaal als internationaal in hoog aanzien. Binnenkort besluit de gemeenteraad over de definitieve vestiging van het gemeentehuis op het historische complex. Het bestuur van de Stichting tot Behoud Cultureel Erfgoed Den Helder bestaat uit Paul Schaap (voorzitter), Dirk Reitsma en Henri Ottervanger.

Den Helder Actueel, 20 februari 2019, 14:20

Reacties

RB
20 februari 2019 at 14:36
prima actie, hopelijk gaan ze ook iets online zetten dan steun ik meteen en ik denk velen met mij

apolocat
20 februari 2019 at 15:13
Goede actie. Mijn steun hebben ze

Patty schmidt
20 februari 2019 at 15:48
Dit bezwaarschrift snijdt hout. Steun dit mense !

F. Brand
20 februari 2019 at 16:37
Helemaal eens, ga maar naar het V&D pand…alles voorhanden.. Centraal gelegen… iedere ambtenaar bij elkaar [ géén twee panden] en uitstraling naar het echte Centrum… en dat is niet Willemsoord. Maar ja dan het financiële plaatje van Willemsoord … 😉 en verbouwd [ lees: aangepast moet er of hier of daar] moet er toch!!

George
20 februari 2019 at 17:09
Toen der tijd was een van de excuses de centrale ligging en alle ambtenaren onder een dak.
Dus. Blijf zitten waar je zit en verroer je niet.

Ad
21 februari 2019 at 11:16
Dat pand van V&D is een knappe oplossing en vangt meerdere vliegen in één klap.
Leegstand opgelost… openbaar vervoer bijna voor de deur…centrale ligging etc etc.
Waarschijnlijk had de verbouwing van dit pand (V&D) bekostigd kunnen worden van al die miljoenen die (al dan niet betrouwbare) zg deskundigen die zijn ingehuurd al in hun zak hebben gestoken.
Maar de pizzaboer heeft, net als de reenders kliek, al zijn “beloften” laten varen voor eigen gewin door de ouwe, landelijke zakkenvullers weer in de stoelen te krijgen.
De gemeentemafia zal z’n “plan” wel weer tot op het bot blijven doordrukken, met de torenhoge kosten die daar bij komen kijken.

F. Brand
20 februari 2019 at 16:50
En anders komen er in dat pand van V & D / W.S. weer appartementen …. of er nog niet genoeg zijn in het centrum.. Alle aanpassingen / verbouwingen [zusterhuis] / Koningsstraat etc. appartementen.. die niet betaalbaar zijn voor de doorsnee inwoner van D-H . Een Gemeentehuis past daar goed, parkeerruimte genoeg, bus verbinding goed. Wat wil een Gemeente nog meer..

Kobus
20 februari 2019 at 16:53
Brand.
Centraal gelegen ook vanuit Julianadorp.?? Echte centrum? Dat heeft DH niet en krijgt het ook nooit omdat DH geen enkele sfeer heeft.

Ad
21 februari 2019 at 11:18
nee…. J-dorp is zo’n bruisend geheel… pfff

GM
20 februari 2019 at 17:51
Hoop Echt!, dat het zo lukt om het Idiote / Foute idee van een stadhuis op Willemsoord wordt tegen gehouden!, ze zijn allemaal stapelgek ! geworden daar op het stadhuis…………….Dit moet worden tegengehouden!
En ook het achtelijke plan dat alle horeca naar Willemsoord moet, dan verloederd het ook en alsnog! Lijkt wel of ze willens en wetens ons laaste stukje historie Kapot willen maken, Bah!

Jacques Bierens
20 februari 2019 at 18:05
Naar mijn mening een terecht bezwaar die een ondersteuning van inwoners van Den Helder verdienen en ook van de gemeenteraad.

Marinus Vermooten
20 februari 2019 at 21:43
Het moet getuige de vele reacties in de media en honderden vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor het behoud van het weinig cultureel/historisch erfgoed dat in onze stad nog zichtbaar is, duidelijk zijn gebruik te maken van de voldoende en betere alternatieven. Hopelijk kan een referendum de twijfelaars nog over de streep trekken.

RB
20 februari 2019 at 18:10
nu kan de pizzakoerier laten zien uit welk hout hij is gesneden

Rasjutter
20 februari 2019 at 18:13
V&D pand is een mooie oplossing wat moet je daar anders mee, nog meer winkels maken? We weten allemaal dat er steeds meer winkels leeg komen en de V&D is niet te slopen, staan nog woningen boven dus mooie oplossing en lekker centraal, alles onder 1 dak

lezer
20 februari 2019 at 20:10
De leegstaande gebouwen aan de Nieuweweg, tov het asielzoekerscentrum, ligt meer centraal, heeft veel parkeerruimte en zo liggen politiepost, brandweerkazerne en gemeentehuis ook weer dicht bij elkaar. Deze plek behoort nu waarschijnlijk aan het COA toe en zal dan wellicht terug gekocht moeten worden en ook gerenoveerd maar kosten zijn er op elke nieuwe locatie.

Bats
20 februari 2019 at 18:15
Honderden ambtenaren? Waar parkeren die nu allemaal dan? Willemsoord is een prima plek voor een gemeentehuis; ruimte zat en het gros van de evenementen vindt toch in het weekend plaats. Voor die anderhalve keer per 5 jaar dag iemand in het gemeentehuis moet zijn is het daar bereikbaar genoeg.

Labrador
21 februari 2019 at 17:26
Waar moeten de bezoekers parkeren die Willemsoord bezoeken. En vergeet niet dat er nog steeds een aanvoerweg ligt naar de Teso-haven. Slecht plan een Gemeentelijke voorziening op Willemsoord. Ben meer voor het plan van de PVV om aan de Van der Sterweg, (achter het AZC) te bouwen. Lekker centraal en ruimte genoeg!

e
20 februari 2019 at 18:17
Die Pizzakoerrier, zal je niet horen. Die heeft zelf belangen op Willemsoord liggen. Hij zal zijn huurbaas gaan dwarszitten, hij kijkt wel uit !! Hij zit klem, tussen zijn kiezers , de bezwaarmakers en zijn eigen belang en de gemeente . Een situatie waarin hij zichzelf in gedraaid heeft.

Henk van Kuijk
20 februari 2019 at 18:25
En dus moet hij opstappen, vanwege belangenverstrengeling, zijn handen zijn niet meer vrij. En zijn kiezers, die zeker geen nieuw stadhuis wilden, zijn volstrekt genegeerd. Behoorlijk Bestuur moet afstand nemen van lid Wouters: einde lidmaatschap, want hij voert tegengesteld beleid uit, voor een andere partij, een onacceptabele manoeuvre..

Henk
20 februari 2019 at 18:51
Mijn steun hebben jullie.

Juul
20 februari 2019 at 19:26
Tegen de tijd dat de plannen zijn uitgewerkt en de gemeenteraad een besluit neemt.
Is er een nieuwe raad en zit er vast wel een partij bij die voldoende stemmen heeft om tegen te stemmen. Want op die partij gaan wij toch allemaal stemmen volgens de reacties

Monique_K
20 februari 2019 at 22:09
Dat hebben we al een paar keer gedaan, veel heeft het niet geholpen. Of de gekozen partij draait als een blad in de wind, of de leden worden tegen elkaar uitgespeeld (waardoor een meerderheid verdampt), of een besluit wordt dusdanig tegengewerkt dat er weer niets van terecht komt.

Jaco Batenburg
20 februari 2019 at 19:48
Nu Buitenveldert zeer waarschijnlijk niet aan de gemeente wordt overgedragen is het plan voor een gemeentehuis op Willemsoord ten dode opgeschreven. Bezoekers en ambtenaren laten parkeren op het evenemententerrein ondermijnt elk evenement op dit complex.

Wolf in Schaapskleren
20 februari 2019 at 20:08
Evenementen zijn in het weekend.

Wolf in Schaapskleren
20 februari 2019 at 20:07
Wel 13 stichtingen en 4 organisaties. Allemaal met een links hobbybootje met gratis ligplaats, gratis handjes, gratis clubhuis en een sloot subsidie. Zo kan ik ook werfje spelen.
Met een sloot aan subsidie en een gratis zaaltje kan ik ook een feestje geven. Hoeveel van die booteigenaren wonen in Den Helder en betalen hier belasting? Schip van bijleg!

e
21 februari 2019 at 10:46
(links hobby bootje ) Bakboord schuit.

Judge X
21 februari 2019 at 00:06
Waarom geen referendum ?
In een referendum wordt het plan afgewezen ….
Daarom géén referendum !

Judge X
21 februari 2019 at 00:26
…. bovendien is bij decreet van Keizer Koen met z’n nieuwe outfit, besloten dat u op 21 maart 2018 al heeft deelgenomen aan het referendum.
Het volgende ‘democratische referendum’, valt op woensdag 16 maart 2022.
Ik zou zeggen:

e
21 februari 2019 at 10:42
Vooruitziende blik van het gemeente bestuur. Daar heb je geen glazenbol voor nodig. Democratie bijvoorbaat de nek omdraaien heet zo iets .

Loes Vermeer-lagerveld
21 februari 2019 at 00:59
Ben altijd tegen de verrommeling op Willemsoord geweest.. Het is cultureel industrieel erfgoed en is bestemd om als nautisch monument te worden ontwikkeld met alles wat maritiem is.
En geen vreselijke parkeerplaats voor campers, een goktent, een ballenbak drie locaties met dagbesteding voor GGZ-patiënten. ((Overigens gun ik deze mensen op een andere plek een geweldig onderkomen) en bedrijfjes die niets met de zeevaart te maken hebben. En zeker niet een gemeentehuis waar men ook nog het sociaal domein wil onderbrengen. Een organisatie die enorm veel verkeersbewegingen geeft. Deze cliënten bezoeken niet 1x in de 5 jaar het sociaal domein maar zeer intensief. Zitten toeristen nu werkelijk op al dit niet-nautische te wachten?
En dan het kosten-aspect. Op voorhand 30 Miljoen vragen en totaal geen inspraak te hebben gehouden en toestemming te hebben verkregen om ook maar iets aan het gebouw (rijksmonument) te mogen doen….
Volkomen onbehoorlijk en een enorme minachting naar alle betrokken burgers die strijden voor een juist beleid in hun zo geliefde stad…..

RB
22 februari 2019 at 11:05
als de afdeling sociaal domein enorm veel verkeersbewegingen geeft is er wel wat mis met de hoogte van de sociale uitkeringen …..

Loes Vermeer-lagerveld
21 februari 2019 at 01:07
Ik steun derhalve van harte de vorige week opgerichte stichting met personen die wel een enorm historisch besef hebben over de waarde van het nautisch erfgoed Willemsoord….. en zich daar met hart en ziel voor inzetten…

Ferry
21 februari 2019 at 08:50
Het is te gek voor woorden dat gebruikers/huurders van willemsoord een stichting moeten oprichten met als argument een stadsbestuur tot bezinning te brengen.
DEZE STICHTING IS MET DIT DOEL TERECHT OPGEZET.
Mijn steun hebben jullie.
Willemsoord is opgezet als NAUTISCH MONUMENT,dat is de bestemming,incl horeca en aanverwante evenementen.
Op basis van deze gegevens is uit alle denkbare potten subsidie verstrekt.
De meerderheid van de bevolking Den Helder is vierkant tegen dit onvoorstelbare plan tot vestiging van een stadhuis op deze plek.
Politieke partijen die in de raad zitten: STEM TEGEN DIT ONZALIGE PLAN INDIEN U NOG EEN GREINTJE DEMOCRATISCH BESEF HEEFT.
Maak het project Bijlweg af,zeg het idiote huurcontract Rabo met onmiddellijke ingang op,zodat er wat betreft ,,stadhuis,, niet langer geld verkwanselt wordt.
Geld wat van de burgers van Den Helder is.

e
21 februari 2019 at 09:07
Wat ik in een vorige reactie al bevroede, zij ,(de gemeente ) heeft hun oog laten vallen op het Buitenveld terrein. Dat is het oude braak liggende MTW terrein aan de andere kant van het Boerenverdriet. ( NHD 21/2) Dat willen zij ontwikkelen als o.a. parkeerterrein t.b.v. het stadhuis. Dan komt de ingang daarvan , op het Nieuwe Diep. Zie hier , de beloofde toegang op Willemsoord. (Heb vertrouwen in ons dat het goed komt zei Wouters toch ?) Weer zo,n niet doordachte luchtfietserij. Zij staan helemaal niet stil , bij het feit , dat dit , een enorme onaanvaardbare druk legt op de toegangswegen daarnaar toe . Alleen al de zwaar belaste kruispunt Binnenhaven/ Ruigweg/ van Kinsbergenbrug/ toegang naar de Marine/Moormanbrug. Dat loopt daar , vooral met haven/ werk verkeer en het vakantie verkeer naar de Teso hopeloos vast.

Bewoner
21 februari 2019 at 10:16
Enerzijds pronkt Den Helder trots met erfgoed en buitenlands bezoek om te laten zien wat we hier hebben, anderzijds verprutsen ze het gebied waar ze zo trots op zijn met nachtelijke horeca (helaas gaat dat nog wel eens gepaard met sloopgedrag) en een mogelijk stadhuis. Met wat pech is er dan minder ruimte voor mooie evenementen als historisch weekend en de werkzaamheden die aan oude schepen uitgevoerd worden. Het terrein verliest zo stukje bij beetje de charme voor dagjesmensen en toeristen maar ook voor de bewoners van Den Helder die heerlijk een wandeling maken en genieten van wat ze er zien. Daar nog bijkomend is het bereikbaarheidsverhaal en de compleet decentrale ligging die de locatie heeft voor een stadhuis. In een stadhuis komen niet alleen bezoekers maar werken ook een aardig aantal mensen, ook die komen grotendeels met de auto die vast komt te staan in het nieuwe haven en Teso verkeer.

SK
21 februari 2019 at 12:36
Als men het V&D pand zou gebruiken. Zet dan de werk- en vergaderruimtes op de 2e verdieping, maak van de begane grond een prachtig winkelgebied wat aansluit op de Kroonpassage en plaats centraal een roltrap voor de 1e verdieping naar publiekszaken. Vooral veel glas gebruiken wat zorgt voor een mooie lichtinval. Ik zie toekomstperspectief en ruim binnen het budget. (en dan kan het oude restaurant deels zijn functie terugkrijgen met uitzicht door de hele Beatrixstraat vanuit de uitbouw) probleem opgelost! 1+1

khs38
21 februari 2019 at 15:32
Na jaren gesteggel over een stadhuis waar geen meerderheid en draagvlak voor was
gaan B&W + Raadsleden weer vrolijk verder met hun uit de hand gelopen stadhuisplannen.
Ze moeten zich wel goed realiseren waar ze mee bezig zijn.
Zijn ze nu zo naïef of houden ze zich zo !
Goed luisteren en daadkracht naar de burger is vereist .
De toekomst met deze Gemeenteraad zie ik met gemengde gevoelens tegemoet.

https://denhelderactueel.nl/2019/02/bezwaarschrift-tegen-stadhuis-op-willemsoord/

D66 en GroenLinks willen Referendum over Stad Huis

Den Helder – De gemeenteraad vergadert maandag over de plannen om het stadhuis naar Willemsoord te verhuizen, maar zoals inmiddels duidelijk is lang niet iedereen er voorstander van. Ook binnen de raad gaan nog niet bij elke fractie de handen op elkaar. D66 en GroenLinks zijn bijvoorbeeld geen fan en deze twee partijen vragen maandag het plan eerst voor te leggen aan de burger, middels een raadplegend referendum.

“We stellen dat het voorgestelde besluit van het scenario-onderzoek voor de lange termijn zoveel onduidelijkheden, problemen en moeilijkheden met zich meebrengt, dat het gerechtvaardigd is om de inwoners van Den Helder hieromtrent te raadplegen”, stellen beide fracties in het verzoek. “In het kort de bezwaren: bereikbaarheid, parkeren, ingrijpend verbouwen van een rijksmonument, afwijking van het bestemmingsplan.”

“Bovendien worden door enkele coalitiepartijen nu volkomen andere standpunten ingenomen met betrekking tot de vestiging van het stadhuis dan tijdens de verkiezingscampagnes, waardoor de vraag rijst of een meerderheid in de gemeenteraad ook een meerderheid van de Helderse bevolking vertegenwoordigt. Het raadsvoorstel is duidelijk over de mogelijkheid tot het houden van een referendum: het voorstel leent zich voor het houden van een referendum. De uitzonderingsbepalingen van de referendumverordening uit 2012 zijn derhalve niet aan de orde.”

Den Helder Actueel, 21 februari 2019 – 12:21

Reacties

e
21 februari 2019 at 12:50
De raadsleden , zijn volksvertegenwoordigers !!! Vergeet dat niet !!! Als de raad, M.i . achter deze dwaze luchtfietserij gaat staan, dan kan je je eigen echt afvragen , vertegenwoordigen zij het volk nog wel . Om daar achter te komen , is een referendum niet meer als gerechtvaardigd.

SK
21 februari 2019 at 12:52
Naar mening geeft jullie burgemeester Schuiling weinig thuis zodra problemen de kop opsteken. Hij doet zijn achternaam feitelijk ‘eer’ aan. Wanneer is hij voor het laatst een stevige discussie aangegaan met de inwoners van ‘zijn’ gemeente? … persoonlijke mening: een grote lafaard die Den Helder niks dan ellende heeft gebracht en richting de ondergang helpt.

Peter
21 februari 2019 at 14:09
Google maar eens naar zijn streken in zijn politieke periode in Groningen. Vond het destijds al vreemd dat hij burgemeester werd in den Helder en nog eens een verlenging van zijn ambtstermijn kreeg. Koen is inderdaad iemand die voor problemen wegloopt. Grote voorbeeld ten tijde Geurt Visser. Er was een crisis in het college en Koen reisde een weekend af naar Groningen en was onbereikbaar. Eén keer met hem gesproken en zelden zo’n grote zwammer meegemaakt. Begrijp absoluut niet dat men bang voor hem is en hem verbaal niet aankunnen. Zegt ook genoeg over het niveau van de rest van het college en de Raad.

Judge X
21 februari 2019 at 14:28
Koen loopt niet voor problemen weg …., Koen is het probleem.

Ferry
21 februari 2019 at 13:18
Dit is wat je noemt broodje aap,D66 en GL weten op voorhand al dat dit voorstel het NIET gaat halen.
Bovendien is het een raadgevend referendum,waar ik faliekant op tegen ben,het stemvee wordt genegeerd.
Dat is door de politiek al bewezen.

Ferry
21 februari 2019 at 13:39
Overigens D66,kijk even naar je recentelijk landelijke verleden(raadgevend referendum)sinds 1966 geroepen:referendum is een recht.
Tijdens huidige formatie ingeruild voor PLUCHE.
Sinds oprichting 1966 nauwlijks iets toegevoegd,en nu in Den Helder broodje aap verkopen.
Ik denk niet dat pappa achter de coulis,n staat te klappen,voor dit idee

SW
21 februari 2019 at 14:37
We hebben vorig jaar volksvertegenwoordigers gekozen. Zij hebben als het goed is meer verstand van deze ingewikkelde kwesties hebben dan de gemiddelde burger. Daar worden ze immers ook voor betaald.
Het referendum is geprobeerd. Maar hiervan is mijns inziens bewezen dat burgers niet over dit soort complexe situaties willen en kunnen beslissen. Zie de opkomstpercentages van deze referenda.
Ook destijds op de site voor het kiezen van een mogelijk ontwerp van het stadhuis in het postkantoor was er zeker geen meerderheid van de Helderse bevolking die heeft gestemd.
Soms moet je iets proberen en zie je dat het niet werkt of er geen interesse voor is.
Groet een D66 stemmer.

e
21 februari 2019 at 14:51
O ja, het oude postkantoor. Je bedoeld toch die ja , ja, of ja stemming ?

SW
21 februari 2019 at 15:15
Tof dat je inhoudelijk in gaat op mijn punt dat referenda niet werken.
Maar goed zal ik het dan maar wel op jouw bericht doen? Verwacht jij dat er wanneer er een ‘nee’-optie zou zijn geweest dat wel meer dan 50% van de bevolking (wat nog steeds geen absolute meerderheid is) had gestemd?
De opkomst bij bijvoorbeeld het Oekraïne referendum was 32%.

Monique_K
21 februari 2019 at 18:00
Beste SW, wat het Oekraïne referendum betreft, dat is ten eerste een heel stuk ingewikkelder dan de simpele vraag: stadhuis op Willemsoord, ja of nee. En ten tweede werd dat referendum bij voorbaat de das omgedaan door Wilders en Baudet die nog niet eens bij de vraagstelling konden blijven maar er ‘een stem tegen Brussel, een stem tegen Rutte’ van maakten, terwijl het daar nou echt niet over ging, het ging om het associatieverdrag, niet meer en niet minder.
Wat betreft de ‘raadpleging’ via de krant van het stadhuisontwerp, het was op dat moment al duidelijk dat de meerderheid van de bevolking tegen een stadhuis op de stationslocatie was, zie de verkiezingswinst van TON die tegen nieuwbouw op de stationslocatie waren. Om dan evengoed zo’n semi-officiële stemming te houden waarbij de wens van de bevolking gewoon genegeerd wordt is vragen om een mislukking. Ik ben een van de vele mensen die toen niet gestemd heeft omdat de ‘nee, geen stadhuis op de stationslocatie’ ontbrak, was die er wel geweest had ik, en met mij velen, wel gestemd. Daarnaast is het een lachertje om zo’n volksraadpleging via de krant te houden, iedereen met een beetje verstand kan meerdere keren stemmen, oftewel: het geheel was een farce, nepinspraak.

e
21 februari 2019 at 20:03
SW, Misschien, dat kan je nooit van te voren zeggen. Maar dit was een raadvragend,dan wel een adviserend referendum die niet bindend zijn . Er was destijds ,zoals jezelf al aanhaalde geen andere keus dan ja. De mogelijkheid om nee te adviseren werd de mensen onthouden. Dat heeft mensen tegen gehouden om naar hun stem uit te brengen. Zeker de mensen die tegen wilden stemmen , die stemden niet , omdat de mogelijkheid om nee te stemmen ontbrak . Het werd de stemmers door de strot gedrukt ja, ja, ja , meer was niet mogelijk . In die zin, heb je gelijk, dat referenda niet werken

Henk van Kuijk
21 februari 2019 at 13:43
Voor de duidelijkheid: een referendumverzoek vanuit de burgers behoeft een meerderheid van stemmen in de gemeenteraad. Dat geldt niet voor een verzoek vanuit de raad zelf. In de referendumverordening staat daarover uitdrukkelijk niet dat een meerderheid van stemmen daarvoor nodig is. Doen dus, parallel met de Europese verkiezingen in mei. Een goed initiatief van GroenLinks en D66. Overigens, het zou nog veel beter zijn als B&W dit ondoordachte, niet door de burger gedragen, financieel en ruimtelijk niet onderbouwde, slechte besluit (het is niet eens een voorstel) zou terugnemen. “Gehoord de vergadering en de reacties van burgers, vrijwilligersorganisaties en ondernemers trekken wij het terug. Via een inspraakprocedure met alternatieven uit de bevolking ontwikkelen wij een nieuw voorstel.”

Simon
21 februari 2019 at 17:02
De ijsbaan is ook een mogelijkheid is toch al gemeente grond

Ferry
21 februari 2019 at 17:09
A.s maandag gaat de raad beslissen al of niet een stadhuis vestigen op willemsoord,en een paar maanden daarna een raadgevend referendum over onderwerp houden??

Henk van Kuijk
21 februari 2019 at 18:19
Nee Ferry, als er een referendum komt, wordt de vergadering van maandag twee maanden verdaagd. Dan zitten we nog niet in mei, dus het parallel met de Europese verkiezingen houden moet dan een apart besluit van de raad worden. Veel beter is: luisteren naar de reacties, van burgers, vrijwilligers van de nautische monumenten, en ondernemers van het havenbedrijf, en het besluit terugnemen. Ten halve gekeerd, is….. en het is veel goedkoper. Elke goede luisteraar in de stad weet dat het plan geen draagvlak heeft, en bovendien een financieel hachelijk avontuur is.

Henk
21 februari 2019 at 17:23
Zomerdag, het gemeentehuis is enkele maanden geleden geopend op Willemsoord. je hebt geen auto en bent afhankelijk van het openbaar vervoer.
Je hebt een afspraak om 14.00 uur die je niet mag missen, echter je zit in de bus die via de Fabrieksgracht naar het stadhuis toegaat.
Oh ja en de vakantie is begonnen.
Daar zit je dan in de bus, in de file van auto’s die naar Texel gaan….
Vraag me af hoe e dit willen oplossen als het spits is bij de boot!
Referendum hihi raadgevend?

e
21 februari 2019 at 18:32
Je komt er dus niet . In ieder geval niet op tijd. Een bus eerder ? Kan je op Willemsoord nog effe snel een bakkie doen bij de horeca aldaar.

e
21 februari 2019 at 20:09
Bus van station naar Willemsoord , zal er alleen komen voor mensen die slecht ter been zijn . Lopen vanaf het station gaat sneller, dan de via de fabrieksgracht of Kanaalweg omrijdende bus. In beide gevallen , rijd de bus zich vast in het vakantie verkeer .

Monique_K
21 februari 2019 at 22:17
Dat is voor bezoekers, maar nou voor de ambtenaren die met de auto komen. Met wat mazzel komen die ’s ochtends op tijd op hun werk, als ze de file voor zijn, maar als ze op Willemsoord parkeren komen ze ’s middags niet meer weg. Oplossing, ze gaan in de omtrek parkeren, op plekken die eigenlijk voor bewoners zijn.

Peter
21 februari 2019 at 19:56
Hoe kan het nu toch dat het maar niet wil lukken in Den Helder , slechte optie om naar Willemsoord te willen gaan wie dat bedacht heeft zit op de verkeerde plek.
Ga helemaal mee met het plan van de heer van Esdonk dit duurt allemaal zolang
Je zal er maar wonen

Jop
21 februari 2019 at 22:14
Een plan voor een raadhuis op de O.R.W., dat als gouden argument heeft het “mismanagement” op de O.R.W. uit de rode cijfers te halen, moet altijd worden afgewezen. Nog afgezien van alle bijkomende verwoesting van erfgoed. Eenmaal “zwendel” met de schouwburg is wel genoeg! We gaan geen falend management belonen! Verder ondersteun ik vrijwel alle argumenten tegen deze locatie!

Monique_K
21 februari 2019 at 22:29
In het andere nieuwsartikel, over de PVV die voor nieuwbouw is aan de Van der Sterrweg, is al te lezen dat de PvdA behoud van gebouw 72 niet nodig vindt, als verbouwing te duur wordt gewoon slopen en nieuw bouwen.
e
22 februari 2019 at 06:04
Gebouw 72, is niet van grote Historische waarde, zoals gebouw 66 . De historische waarde zit in de buitengordel aan de Werfkanalen. En de twee dokken en scheepshellingen, met daarbij het mot hok, nu het Zwaantje. Binnen die gordel, is in de loop der jaren, van zeg maar na WO2 van alles bijgebouwd. Daar is 72 een voorbeeld van.

Ferry
22 februari 2019 at 10:10
Henk,bedankt voor je reactie.
De mogelijkheden die je aandraagt zijn er inderdaad.
De praktijk is echter helaas zo dat het op papier perfect klopt.
De realiteit is vaak van een heel ander kaliber,uitslag wordt genegeerd,belanghebbende en oprecht geinteresseerde burgers worden beleefd glimlachend aangehoord.
Vervolgens verneemt men gedurende een periode niets,en dan ineens komen er een aantal A4tjes volgeschreven, en na deze een aantal keren gelezen te hebben,staat er: ik was significant witter.
Ik heb er een aantal op interne mails van Koen gelezen.
DWZ de vragen vanuit de raad.
Hij is er een uitblinker in,dat zegt voor mij ontzettend veel.
Het interesseerd ze niets,ze zijn intussen zo ver gevorderd met hun vage ondemocratische spelletjes.
Ze zien zelfs de rook die erboven hangt niet meer.
Laat de film van de afgelopen jaren maar draaien,het is onvoorstelbaar.
En het zit er nog steeds straffeloos.

Hopje
23 februari 2019 at 10:39
Wat weten jullie het allemaal beter zeg. Raar dat jullie niet de baas zijn in het land.. oh wacht jullie zitten alleen vanachter je pc te schreeuwen.. lekker bezig..

https://denhelderactueel.nl/2019/02/d66-en-groenlinks-willen-referendum-over-stadhuis/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Schaap
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stichting+tot+Behoud+Cultureel+Erfgoed+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=D66
https://robscholtemuseum.nl/?s=GroenLinks
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stad+Huis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stad+Huis+Willemsoord

1 Comment

  1. In hun ivoren toren blijven zij toch ziende blind en horend doof

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image