Redactie DHA – Bespreking coalitieakkoord en installatie nieuwe wethouders live op LOS

Den Helder – De extra raadsvergadering maandagmiddag, waarin het coalitieakkoord wordt besproken en de nieuwe wethouders worden geïnstalleerd, is via radio en tv live te volgen. De lokale omroep (LOS) van Den Helder doet vanaf 15.00 uur live verslag van deze bijeenkomst.

De vergadering in de raadzaal van het stadhuis begint om 15.30 uur. Op de agenda staat als eerste het afscheid van de wethouders Odd Wagner en Dirk Pastoor. Daarna gaat de raad over tot de bespreking van het nieuwe coalitieakkoord “Den Helder Perspectief”, waarin Stadspartij, VVD, CDA, D66 en PvdA hebben aangegeven wat de komende jaren de prioriteiten in politiek Den Helder zijn.

Na de bespreking van dit akkoord vindt de benoeming plaats van de nieuwe wethouders Trees van der Paard (PvdA), Lolke Kuipers (D66), Bob Haitsma (VVD) en Edwin Krijns (CDA). Zij maken alle vier de overstap van fractievoorzitter naar wethouders. De nieuwe raadsleden worden nog niet geïnstalleerd, dat gebeurt tijdens de volgende raadsvergadering op maandag 12 oktober. Ook die raad is live te volgen via de LOS.

De uitzending is op radio te volgen via 105.6Mhz (ether) en 89.0FM (kabel, Ziggo) en op tv via digitaal kanaal (Ziggo) 41.

Radio:
http://www.losdenhelder.nl/?modules_nr=101&knop=101_01_01_5&module_101_01_01_id=55
http://www.losdenhelder.nl/

TV:
https://gemeenteraad.denhelder.nl/

Den Helder Actueel, 4 oktober 2015 – 11:27

Reacties:

jonathan
4 oktober 2015 at 14:02
maart 2018 zal deze coalitie van landelijke partijen weer het veld moeten ruimen..Hoop dat ze niet teveel schade aanrichten

Jan Mosk
4 oktober 2015 at 22:33
Het veld ruimen door toedoen van een “grote stadspartij” of een ander lokaal initiatief? Een ezel stoot zich in ’t algemeen niet tweemaal aan dezelfde steen, dus waarom de Helderse kiezer wel?

Jonathan
5 oktober 2015 at 13:10
Den Helder heeft een soort 2 partijen systeem. VVD CDA PvdA en D66 houden aan elkaar vast in een nieuw college en kunt deze fracties als een partij beschouwen. Het is niet mogelijk gebleken om met een van deze partijen de coalitie te vormen, ze doen het alleen met elkaar en proberen een partij te vinden zoals in het verleden Trots en nu de fractie Reenders om de coalitie aan een meerderheid te helpen. De landelijke opiniepeilingen geven aan dat het draagvlak voor CDAVVD PvdAD66 nog steeds afneemt. Gaan de Helderse kiezers die zich nu bedrogen voelen weer op de oude ‘hap’ stemmen? Natuurlijk niet. Iedereen die dat denkt is daar natuurlijk vrij in. Maar het gaat niet gebeuren.

http://denhelderactueel.nl/2015/10/bespreking-coalitieakkoord-en-installatie-nieuwe-wethouders-live-op-los/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image