Redactie DHA – Bedrijfswagen vernield door brand + Helderse Courant – Busje Woningstichting in de as in Den Helder, politie sluit brandstichting niet uit (Update)

Bedrijfswagen vernield door brand (foto DHA)

Bedrijfswagen vernield door brand

Den Helder – Brand heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een bedrijfsbus vernield, die stond geparkeerd in de Jacob Sijmonsz Kleijnstraat in Den Helder. De politie sluit brandstichting niet uit.

De brand werd rond 02.00 uur ontdekt. Naast politie en brandweer was ook de marechaussee ter plaatse. Enkele buurtbewoners, die op de brand afkwamen, zijn door de politie gesproken.

Den Helder Actueel, 25 december 2020

https://denhelderactueel.nl/2020/12/bedrijfswagen-vernield-door-brand/

Voorkant busje Woningstichting volledig in de as in Den Helder, politie sluit brandstichting niet uit (Update)

De brandweer bezig met het na bluswerk, busje van Woningstichting Den Helder raakte beschadigd (foto GLOCALmedia)

Den Helder – Het bedrijfsbusje, dat vrijdagnacht in brand stond aan de Jacob Sijmonsz Kleijnstraat in de Helderse wijk De Schooten blijkt eigendom te zijn van Woningstichting Den Helder.

Rond kwart over twee meldde een buurtbewoner, dat een werkbus in lichterlaaie stond. De brandweer was er snel bij, maar kon niet voorkomen, dat de gehele voorkant is vernield. De brandweerlieden hebben moeite gedaan om de bus leeg te halen van gereedschappen en vloeistoffen, die gebruikt worden voor technisch onderhoud door de monteur van de Woningstichting.

Gereedschappen uit het brandende busje werden door brandweerlieden in veiligheid gebracht (foto GLOCALmedia)

De monteur spreekt van zeker 30.000 euro aan materialen en gereedschappen, die ergens gestald zullen moeten worden. De bus stond al geruime tijd stil. Een technisch mankement wordt daarom eigenlijk uitgesloten. Brandstichting is de vermoedelijke oorzaak. Politie en Marechaussee zijn ter plaatse en gaan onderzoek doen.

Busje rookt na (foto GLOCALmedia)

De brandweerlieden (foto GLOCALmedia)

Eén van de politieauto’s, die naar de plek van de brand was gekomen, had zich vastgereden op het drassige gras van het naburige speelveld. Met moeite en vereende krachten is deze dienstauto er weer uitgeduwd.

Helderse Courant, 25 december 2020, 07:38

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20201225_76252485

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=autobrand
https://robscholtemuseum.nl/?s=brand+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=brandstichting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Woningstichting+Den+Helder

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image