Redactie DHA – Auto’s uitgebrand, getuigen gezocht + Helderse Courant – Meerdere auto’s uitgebrand op parkeerterrein in Den Helder

Auto’s uitgebrand, getuigen gezocht

Den Helder – De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van brandstichting. In de nacht van maandag op dinsdag zijn tussen 00.00 uur en 03.30 uur meerdere auto’s uitgebrand. Dat gebeurde op het parkeerterrein van de M Harpertszoon Trompstraat, gelegen tussen de Polderweg, Wilhelminastraat en W de Withstraat.

Mogelijk zijn er mensen, die iets hebben gezien, of gehoord en weet iemand, of er mogelijk camera’s in de nabije omgeving van het parkeerterrein aanwezig zijn. Wie in verband met het bovenstaande informatie heeft kan telefonisch contact opnemen met het telefoonnummer 0900 8844.

Den Helder, 28 april 2020

https://denhelderactueel.nl/2020/04/autos-uitgebrand-getuigen-gezocht/

Meerdere auto’s uitgebrand op parkeerterrein in Den Helder

Den Helder – Een aantal auto’s is in de nacht van maandag op dinsdag uitgebrand op het parkeerterrein van de MH Trompstraat in Den Helder.

De auto’s zijn uitgebrand tussen twaalf uur middernacht en half vier ’s ochtends, zo meldt de politie. Het parkeerterrein aan de Trompstraat ligt tussen de Polderweg, Wilhelminastraat en de De Withstraat.

De politie is op zoek naar getuigen en mogelijk camerabeelden uit de buurt.

Dit jaar zijn in Den Helder al meerdere autobranden geweest. In de nacht van 1 op 2 januari raakten er twee auto’s zwaar beschadigd door brand aan de Pieter Straatlaan in de Schooten. Aan de Ruyghweg raakte begin februari een kleine vrachtauto in brand.

In Den Helder is het aantal autobranden vorig jaar overigens gedaald. In 2019 raakte er vijftien keer een auto in brand, in 2017 was dat nog negentien keer.

Helderse Courant, 28 april 2020, 10:11

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200428_35115079/meerdere-auto-s-uitgebrand-op-parkeerterrein-in-DenHelder

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=brand
https://robscholtemuseum.nl/?s=autobrand
https://robscholtemuseum.nl/?s=brandstichting